Mødedato: 25.04.2019, kl. 18:30
Mødested: Brønshøj bibliotek, Krabbesholmvej 3, 2700 Brønshøj

Orientering om status for Tingbjerg byudviklingsplan ved NREP

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller,

1. At Brønshøj-Husum Lokaludvalg tager orientering om status for NREP's arbejde med Tingbjerg byudviklingsplan til efterretning.

Problemstilling

Byudviklingsplanen konkretiserer den byudviklingsstrategi fra 2015 som boligorganisationerne fsb og SAB indgik samarbejde med Københavns Kommune om at indfri i 2016. Siden har boligorganisationerne opnået støtte til et fælles infrastrukturprojekt hos Landsbyggefonden samt indgået et partnerskab med den private ejendomsudvikler NREP om at opføre 1000
nye private boliger i Tingbjerg. Principper og anbefalinger for gennemførelsen af de
to indsatser: ”1000 nye private boliger” samt ”Byrum og nye forbindelser” beskrives, så det kan danne grundlag for, at organisationsbestyrelserne i fsb og SAB kan træffe beslutning om at frasælge en række arealer, der tilsammen kan rumme opførelsen af 1000 nye private boliger i Tingbjerg. Byudviklingsplanen omfatter også det fælles infrastrukturprojekt, som fsb og SAB har modtaget støtte fra Landsbyggefonden til at gennemføre. Byudviklingsplanen har samtidig til formål at danne grundlag for, at Københavns Kommune, i dialog med NREP, fsb og SAB v. KAB, kan udarbejde et lokalplanforslag for hele Tingbjerg i løbet af 2019.

Byudviklingsstrategien fra 2015 indeholder en række indsatser, hvoraf udviklingen af Ruten, Tingbjergs hovedgade, blev udpeget som åbningstræk. Siden er der blevet udviklet lokalplaner relateret til Ruten for hhv. Lille Torv og Store Torv, og i 2018 åbnede Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus.

Desuden planlægger kommunen at renovere skolen og børneinstitutionerne i Tingbjerg.
En anden væsentlig indsats er at forbedre infrastrukturen til og internt i Tingbjerg. Aktuelt
har kommunen vedtaget fartdæmpende tiltag på de offentlige veje i Tingbjerg, ligesom kommunen
arbejder på nye forbindelser fra Tingbjerg til Gladsaxe, nordgående motorvejsramper og undersøgelser af potentialet for at etablere en letbane, som skal gå gennem Tingbjerg.

Boligorganisationerne har fået tilsagn fra Landsbyggefonden til et fælles infrastrukturprojekt,
der har til formål at supplere kommunens indsatser, så Tingbjerg åbnes op til den omkringliggende
by og natur. Blandt andet indeholder projektet et samarbejde med kommunen om en ny vej til
Bystævnet og en videreførelse af kommunens nye cykel- og gangforbindelse: Husumforbindelsen, igennem Tingbjerg.

I Byudviklingsstrategien fra 2015 er det fremhævet som en væsentlig præmis for byudviklingen af Tingbjerg, at de almene boliger suppleres med private boliger. Indledende volumestudier peger på, at der er plads til at bygge omkring 1000 nye private boliger på boligorganisationernes matrikler.

TINGBJERG BYUDVIKLING ARBEJDER MED FEM SPOR:
1. Bedre forbindelser til naturen og byen
2. Nye private boliger mellem husene
3. Udvikling af uderum
4. Udvikling af Ruten
5. Nytænkning af de kommunale institutioner
Byudviklingsplanen omfatter alle fem spor.

Med planen forventer Københavns Kommune og de berørte boligselskaber at kunne leve op til regeringens krav om at maksimalt 40% af boligerne i området er almene boliger inden 2030. Samtidig er en række matrikler, herunder Bystævneparken, efter aftale med regeringen blevet en del af området, dog på særlige vilkår.

 

Løsning

Brønshøj-Husum Lokaludvalg tager orientering om status for NREP's arbejde med Tingbjerg byudviklingsplan til efterretning.

Økonomi

 

Videre proces

 

Beslutning

Orienteringen fra NREP ved Anders Berg Sørensen og Jens Kramer Mikkelsen blev taget til efterretning
Til top