Mødedato: 25.01.2024, kl. 18:30
Mødested: EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 'Fysiklokalet' (1. sal)

Meddelelser

Se alle bilag

Opfølgning på møde med Teknik- og Miljøborgmesteren 

Lokaludvalget har fået tilsendt opfølgning fra Teknik- og Miljøborgmester på baggrund af møde mellem borgmesteren og lokaludvalget d. 22. november. Se bilag.

 

Svar fra Stadsarkitekten

Lokaludvalget har sendt en henvendelse med spørgsmål til stadsarkitekten på baggrund af fælles fagligt lokaludvalgsarrangement d. 7. september. Svar fra stadsarkitekten ses i bilag.

 

Møde mellem lokaludvalgsforpersoner og Teknik- og Miljøforvaltningens direktion

Alle for- og næstforpersoner for Københavns lokaludvalg er blevet inviteret til møde med Teknik- og Miljøforvaltningens direktion 23. januar. Christoffer Rosenkrands og Kirsten Vibeke Møller deltager.

 

Jordbundsundersøgelse ved geotekniske boringer i forbindelse med 'projekt Spangen':

Da Hofor i forsommeren 2023 inviterede til Åben Plæne og Åben Eng, fortalte Hofor om planerne med jordbundsundersøgelser i forbindelse med projekt Spangen. I undersøgelserne skal Hofor bore dybt for at se, hvordan undergrunden er der, hvor Hofor planlægger at bygge bassinerne. Hofors viden om undergrundens tilstand er afgørende for at vælge løsningsforslag, anlægsmetode og maskiner. Derfor har Hofor brug for at bore på forskellige steder.

Hofor har nu fået tilladelse fra Københavns Kommune, til at udføre geotekniske boringer. Der kan klages over afgørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet frem til 18. januar 2024 på Nævnenes Hus (naevneneshus.dk)

Hofor forventer at påbegynde boringerne i slutningen af januar. Den enkelte boring vil typisk tage et par dage til en uge, hvor der arbejdes i tidsrummet kl. 7.00-18.00 på hverdage. Der vil være en markant larm, når der i nogle tilfælde skal bores ned i godt 50 meters dybde. Da der skal foretages flere boringer, forventer Hofor at være til stede i kvarteret i en til tre måneder. Der vil blive lagt køreplader på grønne arealer for at skåne græsset.

Alle, der er interesserede i at vide mere, kan tilmelde sig nyhedsbrevet; Spangen | Få nyhedsbrev om Spangen og de fire regnvandsbassiner (hofor.dk).

 

Multihal i Tingbjerg og henvendelse til A.P. Møller-fonden

Kultur- og Fritidsforvaltningen sendte lokaludvalget en hilsen med orientering om, at den A.P. Møllerske Støttefond har bevilget midler til en multihal i Tingbjerg. Lokaludvalget glædede sig over nyheden på lokaludvalgsmødet i december. Forpersonerne har efterfølgende sendt en hilsen til fonden. Se bilag.

 

Ny tidsplan for lokalplan for Bystævneparken

Tidsplanen for lokalplanen for Bystævneparken er blevet ændret, så den er sat til at komme i høring i december 2024 - se tidplan i bilag.

 

Svar på henvendelse til Movia

Lokaludvalget sendte i december en henvendelse til Movia ang. busdriften i Tingbjerg - se henvendelsen. Læs mere her: Henvendelse til Movia og DOT ang. busdrift i Tingbjerg | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

Svaret fra Movia kan ses i bilag.

 

Byudviklingsudvalget følger udvikling af Husum Torv

Lokaludvalget har gennem det seneste år modtaget mange henvendelser vedr. Husum Torv og planerne for de bygninger, hvor der før har været Fakta og genbrug. 

Byudviklingsudvalget følger sagen tæt og er i løbende kontakt med entreprenøren, hvorfra status er, at nedrivning af bygningerne står til at gå i gang i januar 2024.

 

Kommende interessentmøde om at mindske trafik på Kildebrøndevej

Sekretariatet er blevet kontaktet af Teknik- og Miljøforvaltningen, der planlægger at arrangere interessentmøde for grundejerforeninger i området på og omkring Kildebrøndevej mhp. at mindske trafik. Lokaludvalget/Byudviklingsudvalget er anmodet om at deltage. Mødet afholdes på EnergiCenter Voldparken mandag d. 29. januar kl. 17.00-19.00 med Teknik- og Miljøforvaltningen som værter.


Etablering af Streethub på EnergiCenter Voldparken
Game, en NGO der arbejder udvikler og drifter fritidstilbud til unge, indsender  dispensationsansøgning til Teknik- og Miljøforvaltningen omkring etableringen af tre bygninger inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen. Det drejer sig om arealet, der grænser mod Vestvolden og AAB’s garageanlæg: Konkret 3 pavilloner på hver 150 m2. De laves som trækonstruktioner, på skruefundament og har en klimaskal, der kunne aflukkes. Projektet bliver bemandet.

Hvis også EnergiCenter Voldparken får etableret den planlagte multibane og en mindre boldbane, vil arealet nord for de to gymnastiksale mod Vestvolden være fyldt med idræt og fritidsaktiviteter samt det såkaldte Muldvarpeland. Det betyder, at et kommende naturværksteds primære aktivitetsområde vil være begrænset til den nuværende byhave og den legeplads, der befinder sig nord for tandlægepavillonen.

Såfremt Games dispensationsansøgning godkendes, går en proces i gang, hvor det skal indkredses, hvilke aktiviteter disse tre pavilloner skal rumme. Der vil også være en nabohøring.

Der var på Miljøudvalgets møde ønske om, at lokaludvalget giver til kende, at man ønsker at deltage i en følgegruppe, hvis projektet realiseres.

 

Invitation til møde om biodiversitetsstrategi 1. marts kl. 12.00-16.0

Lokaludvalg, Miljøpunkter og grønne foreninger i Københavns Kommune inviteres til møde om status på biodiversitetsstrategien.

I marts vedtog borgerrepræsentationen Københavns Kommunes biodiversitetsstrategi, som er blevet til i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og med input fra lokaludvalg, grønne råd og miljøpunkter. Nu skal strategien implementeres og biodiversitetskriterier skal indarbejdes i de kommunale sagsgange, projekter m.v.  (fx administrationsgrundlag og funktionsprogrammer) ligesom der igangsættes særskilte initiativer med henblik på at kortlægge, bevare og forbedre biodiversiteten i Københavns Kommune.

I kommunens budget for 2024 er der afsat lidt over 50 mio. til konkrete biodiversitetsinitiativer. Sideløbende hermed arbejdes der med at koordinere de indsatser, som forvaltningerne igangsætter med henblik på at fremme biodiversiteten i kommunen.

Der skal årligt laves en statusredegørelse til borgerrepræsentationen om igangsatte initiativer, status, fremdrift, forventede resultater og anbefalinger til nye initiativer. Og som et led i dette arbejde vil Teknik- og Miljøforvaltningen og Danmarks Naturfredningsforening gerne invitere til et orienteringsmøde fredag den 1. marts 2024. Orienteringsmødet foregår i Teknik- og Miljøforvaltningens lokaler i Njalsgårdens mødecenter på Islands Brygge.

Tilmelding til arrangementet er nødvendig senest fredag den 15. februar 2024. Grundet begrænset plads er vi nødt til at begrænse deltagerantallet til max. 2 deltagere pr. organisation.

Søren Krøigaard og Gitte Kirkeby har tilkendegivet overfor sekretariatet, at de gerne vil deltage.

 

Tryghedsmøde ved Engsvinget 23. januar

Lokaludvalget har fået en borgerhenvendelse fra en borgerved Engsvinget, der har oplevet utryghedsskabende adfærd. På denne baggrund arrangerede sekretariatet i samarbejde med politiet og Sikker By et et tryghedsmøde med de berørte naboer 23. januar.

 

Høring af anlægslov Bystævneforbindelsen og affredningslov af fredede områder i Tingbjerg

De to love, som muliggør gennemførslen af udviklingsplanen for Tingbjerg, forventes i høring i januar. Lovene kan ses her, når de kommer i høring https://hoeringsportalen.dk/Hearing

 

Jørgen Steen Jensen bliver suppleant

Jørgen Steen Jensen, medlem af lokaludvalgets Kulturudvalg, er ny 5. suppleant for interessegruppen 'Børn, unge, kultur, idræt og fritid' i Brønshøj-Husum Lokaludvalg for Parcelforeningen Godthåb.

 

Afbud fra Lis Søkvist til lokaludvalgsmøder 1. kvartal

Lis Søkvist har meldt afbud til lokaludvalgsmøder i 1. kvartal. Suppleanter Sussanne Gebhard Hansen og Christian Hesselberg deltager i stedet.

 

 

 

Beslutning

Chris Andersen deltager i kommende møde og biodiversitet sammen med Gitte Kirkeby.
Til top