Meddelelser
Trafiksikkerhed i Tingbjerg
I oktober fremsendte lokaludvalget en henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen om trafiksikkerheden på Ruten. Lokaludvalget har modtaget følgende svar:
"På besigtigelse med repræsentanter fra Politi, Skole og Boligselskab, er det aftalt, at vi undersøger muligheden for at lave indkørselsforbud til parkeringspladsen foran skolen i tidsrummet 7.45 – 8.15 på hverdage, samtidig med at vi etablere Standsningsforbud på Ruten. Skolen vil samtidig opfordre skolens elever til at gå eller cykle i skole, og de fortsat ønsker at blive kørt i bil, skal afsættes på Skolesiden eller på Tårnhusstræde. I forbindelse med genopretningsarbejde på Ruten, vil vi øge afmærkningen af cykelstien, så det bliver tydeligere at man skal passe på cyklister ved ind og udkørsel. Det er generelt uhensigtsmæssigt at cykelstien er trukket væk fra vejen, så cyklister og biler ikke er opmærksomme på hinanden."
Politiet har givet tilladelse til at implementere følgende tiltag:
- Indkørselsforbud for Motorkøretøjer 7:45-8.15 på hverdage til Parkeringspladsen foran skolen.
- Parkeringsforbud ændres på begge sider af Ruten til Standsningsforbud 7.45-8.15 – på hverdage..
- Krydsningerne af cykelstierne ved Bygården, Tårnhusvej, Parkeringspladsen, Skolesiden og Langhusvej markeres tydeligere, med cykelsymboler, og blå cykelfelter nogle steder
Tiltagene forventes igangsat i løbet af sommeren 2021.
Cykelsti på Gadelandet
Teknik-og Miljøudvalget besluttede på møde 7. juni at udmønte penge til etablering af cykelsti på gadelandet. Referat af den politiske behandling kan ses her: | Københavns Kommune (kk.dk)
Fortsat oprensning af Fæstningskanalen
Teknik- og Miljøudvalget har udarbejdet et budgetnotat på den resterende oprensning af Fæstningskanalen og øget vandgennemstrømning til Utterslev Mose.
Boardwalk i Kirkemosen
Teknik- og Miljøudvalget har udarbejdet et budgetnotat på den forbindelse som en arbejdsgruppe bistået af lokaludvalget har udarbejdet. Det første budgetnotat fra TMF på 700.000 kr. byggede på en række misforståelser vedr. projektets karakter. Nu er budgetnotatet ved at blive revideret og lander på 440.000 kr.
Miljøkajak i Fæstningskanalen
Fredningsnævnet for København har netop meddelt at der gives dispensation til miljøkajak-projektet. Næste skridt er at ansøge Københavns Kommune om tilladelse i relation til vandløbsloven.
Det der dræbte Utterslevslev Mose
Tirsdag den 29.6 er der guidet tur i Gladsaxes industrikvarter med ekspert i industrimiljø Jens Peter Mortensen. Vi skal se og høre om de miljøgifte der i 1968 dræbte Utterslev Mose og som stadig spøger i undergrunden. Mødested: Mørkhøj Bygade 32 kl. 17.00
Mosetræffet og vandmiljøet
Mosetræffet der afholdes den 19.september vil i anledningen af kommunalvalget rumme en debat med Københavns kommunes politikere og eksperter om de nødvendige indsatser for at forbedre vandmiljøet.
Møde om Idrætshelhedsplan for Tingbjerg Idrætspark
DGI har afholdt en indledende workshop om planerne for Tingbjerg Idrætspark torsdag den 3. juni. Christoffer Rosenkrands og Jens Kristian Jensen deltog i workshoppen. Se bilag for oversigtskort.
Møde om Idrætshelhedsplan for Grøndal/Bellahøj
Christoffer Rosenkrands deltager i møde om helhedsplan for idrætsudvikling omkring Grøndal/Bellahøj d. 24. juni kl. 16-18. Læs mere her: | Københavns Kommune (kk.dk)
Copenhagen Historic Grand Prix
Teknik- og Miljøudvalget gav på møde d. 31 maj tilsagn til afholdelse af CHGP i en 3-årig periode. Se beslutningen og rute her: | Københavns Kommune (kk.dk)
Vanløse Lokaludvalg har sendt henvendelse til TMU om sagen. Se henvendelsen her: Brev_eDoc (kk.dk)
Brønshøj-Husum Lokaludvalg har lavet borgerpanelundersøgelse om sagen i 2018. Læs mere her: | Københavns Kommune (kk.dk)
Formand John Steen fra Bellahøjhusene har henvendt sig til sekretariatet med ønske/forespørgsel, om lokaludvalget påtænker at lave ny borgerpanelundersøgelse af sagen efter CHGP i 2021. Forretningsudvalget har drøftet henvendelsen og vurderer ikke behov for en ny borgerpanelundersøgelse.
Tryghedsundersøgelse 2021
Tryghedsundersøgelsen gennemføres årligt af Københavns Kommune. Undersøgelsen følger udviklingen fra 2009 til 2021 for København som helhed og i de enkelte bydele. I 2021 ledsages Tryghedsundersøgelsen for anden gang af en dybdegående analyserapport.
Et repræsentativt udsnit på 14.340 københavnere blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. Heraf har 4.922 deltaget, hvilket giver en svarprocent på 34. Undersøgelsen er foretaget i perioden d. 1. december 2020 til d. 6. februar 2021, og deltagerne er blevet bedt om at forholde sig til deres oplevelse af tryghed og kriminalitet i de seneste 12 måneder. Undersøgelsen laves årligt og er siden 2017 gennemført af Epinion.
Tryghedsundersøgelsen 2021 viser, at 9 % af københavnerne er utrygge i deres nabolag. Dette er på niveau med 2019 og 2020. I 2021 er utrygheden lavere end ved første måling i 2009, hvor 11 % af københavnerne var utrygge i deres nabolag. Udviklingen fra 2009-2020 er statistisk signifikant, mens udvikling fra 2019-2020 ikke er signifikant. Kommunens mål er, at utrygheden skal falde kontinuerligt og ikke overstige 5 % i 2021.
I 2021 oplever 16 % af københavnere utryghed i aften- og nattetimerne. Det er en stigning ift. 2020, hvor 15 % var utrygge i aften- og nattetimerne. Niveauet er lavere end ved første måling i 2009, hvor 24 % var utrygge i aften- og nattetimerne. Udviklingen fra 2009-2021 er statistisk signifikant, mens udviklingen fra 2020-2021 ikke er signifikant.
Se og læs hele rapporten her: Tryghedsundersøgelsen (kk.dk)
Sekretariatet er i dialog med Sikker By om oplæg om undersøgelsen for lokaludvalget til lokaludvalgsmøde i august.
Musiklivstræf 2021
Søren Krøigaard (suppleant) og Søren Cloos er tilmeldt Kultur- og Fritidsforvaltningens Musiklivstræf, som er udskudt til 22. september 2021 på grund af corona.
Kulturudvalgets arbejdsgruppe for kunst i det åbne rum
Kulturudvalget har nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde for mere kunst i bydelens offentlige rum, som fx gavlmalerier, skulpturer og kunstværker af mere midlertidig karakter fx på elskabe. Arbejdsgruppen har bl.a. via interview med Søren Cloos i Brønshøj Husum Avis opfordret interesserede borgere i at tage del i arbejdet. Ind til videre har arbejdsgruppen modtaget tre henvendelser.
Repræsentanter fra Kultur- og Fritidsforvaltningen deltager i BUFIs møde d. 9. august
Lokaludvalgets Børne-, Unge-, Fritids- og Idrætsudvalget (BUFI) skal holde møde med Esben Danielsen (fagdirektør) og Niels Bjerrum (Kultur N) fra Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) den 9. august kl. 19-20. KFF har taget initiativ til mødet, og de skriver bl.a., at ideen med mødet er at få et fast forum, hvor der er mulighed for at snakke om 1) emner af relevans for både lokaludvalg og forvaltning, og 2) om kommende eller igangværende byudviklingsprojekter af relevans for kultur- og fritidsområdet i bydelen.
Fokusgruppe på EnergiCenter Voldparken 22. juni
EnergiCenter Voldparken afholder fokusgruppe om brugerinddragelse d. 22. juni kl. 16-18 - og har inviteret en repræsentant fra lokaludvalget. Sekretariatet har udsendt invitationen. Alina Protsyk har meldt sig til at deltage.
Tingbjerg fejrer sine studenter
Lokaludvalgsmedlem Sabah Quarasnane har sendt invitation til fejring af Tingbjergs studenter til lokaludvalget. Se vedhæftede invitation.
Gåtur med projektleder for Husumforbindelsen (TMF) og EnergiCenter Voldparken
Torsdag d. 24. juni har EnergiCenter Voldparken taget initiativ til en gåtur med projektlederen for Husumforbindelsen mhp. at undersøge en evt. linjeføring henover EnergiCenterets grund. Palle Lolk og Freddy Ingvorsen deltager sammen med sekretariatet.
Bydækkende tryghedskortlægning
Resultaterne fra den bydækkende tryghedskortlægning blive offentliggjort og behandlet på Teknik- og Miljøudvalgsmødet d. 21. juni 2021 Forvaltningen takker for lokaludvalgets input.
Læs mere her på TMUs dagsorden: | Københavns Kommune (kk.dk)
Evaluering af prøveboliger i Tingbjerg
Teknik- og Miljøudvalget behandler på møde d. 21. juni forløbet med prøveboliger i Tingbjerg. Evalueringen skal belyse processen med etablering af prøveboliger i Tingbjerg samt komme med forslag til, hvordan man fremadrettet kan forenkle koordination, afklaring og tilladelser i den kommunale sagsbehandling på tværs af ressortområde.
Læs mere her på TMUs dagsorden: | Københavns Kommune (kk.dk)
Beslutning
Vedr. cykelsti på Gadelandet: Lokaludvalget drøftede, at anlæg af cykelstien på Gadelandet er en politisk beslutning samt at AAB38 har oplevet et vanskeligt samarbejde med forvaltningen herom.
Vedr. Copenhagen Historic Grand Prix: Lokaludvalget drøftede, at ingen beboere på Bellahøj er glade for CHGP.