Meddelelser
Medlemmer af Brønshøj-Husum Lokaludvalg 2022-2025
Torsdag d. 24. marts godkender Borgerrepræsentationen foreningsvalg til lokaludvalg samt politisk udpegede kandidater. Se dagsorden for Borgerrepræsentationens møde her: Udpegning af foreningsrepræsentanter og -suppleanter til lokaludvalg 2022-25 | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)
Sekretariatet inviterer til intro/velkomstaften for det nye lokaludvalg onsdag d. 6. april kl. 19.00. Der er konstituerende møde for det nye lokaludvalg torsdag d. 28. april kl. 18.30.
Svar fra Teknik- og Miljøborgmester vedr. helhedsplan for Brønshøj Kulturakse
Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod har svaret på lokaludvalgets henvendelse om helhedsplanen for Brønshøj Kulturakse samt invitation til borgermødet d. 8. marts.
Teknik- og Miljøborgmesteren kunne ikke deltage i borgermødet, men har medsendt et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Forvaltningen vurderer ikke umiddelbart, at der er nogen igangvæ-rende projekter, som afviger fra lokaludvalgets ønsker i helhedsplanen.
Forvaltningen har oplyst lokaludvalget om, at udvikling af området skal ske i tæt samarbejde med forvaltningens skybrudssikring af området, da en del af Brønshøj Torv er udpeget til skybrudsbassin og Brønshøjvej som grøn vej. Sekretariatets Miljømedarbejder har udarbejdet notat om skybrudsveje og grønne veje i forbindelse med masterplan for skybrudssikring af Brønshøj. Se bilag.
Overborgmester Sophie Hæstorp Andersens besøg i Brønshøj-Husum
Overborgmesteren flyttede borgmesterkontoret til Brønshøj-Husum mandag d. 28/2 og tirsdag d. 1/3. Her besøgte hun EnergiCenter Voldparken, spiste frokost med lokaludvalgets forretningsudvalg, fik en rundvisning af lokaludvalgsmedlem Sabah Quarasnane i Tingbjerg, gik en tur i Utterslev Mose med Utterslev Moses Venner og besøgte Brønshøj Vandtårn, daginstitutionen Fuglereden, Sammen om Bellahøj og Fit & Sund.
Besigtigelsestur vedr. Husumforbindelsen
Torsdag d. 3 marts inviterede TMF på besigtigelsestur vedr. Husumforbindelsen. Fra lokaludvalget deltog Per Cortzen fra Byudviklingsudvalget og sekretariatet. Endvidere deltog repræsentanter fra EnergiCenter Voldparken og AAB38.
Der arbejdes nu på, at Husumforbindelsen føres gennem AAB38s garageanlæg og skal anlægges i forbindelse med, at TMF etablerer den sidste del af cykelstien på Kobbelvænget i sommeren 2022 - der hvor der i dag mangler cykelsti på den ene side af strækningen pga. igangværende byggeri. Færdiggørelsen af byggeriet på Kobbelvænget afventes, før der kan etableres den sidste del af cykelstien langs byggegrunden. Der skal være indgået endelig aftale om anlæg mellem AAB38 og TMF senest maj 2022.
Fælles besigtigelsestur i grænselandet mellem Vanløse, Bispebjerg og Brønshøj-Husum
Onsdag d. 9. marts var lokaludvalget inviteret på fælles besigtigelsestur i grænselandet mellem Vanløse, Bispebjerg og Brønshøj-Husum. Fra lokaludvalget deltog Jens Kristian Jensen.
Onsdag d. 20. april kl. 17-20 følges op på gåturen med invitation til dialog møde om samarbejde. Se bilag for invitation.
Orientering om Genopretningsstrækninger
Se bilag for orientering om genopretningsstrækninger fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Sagen var til orientering på TMUs møde 28. februar: Sager til orientering | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk) I Brønshøj-Husum vedrører dette Hyrdevangen i perioden maj-september 2022.
Interessenter til stibelysning langs Vestvolden fra Nørre Gymnasium til Utterslevhuse/Tingbjerg
Teknik- og MIljøforvaltningen har rettet henvendelse vedr. etablering af stibelysning på stistykket langs med Vestvolden, fra Nørre Gymnasium til Utterslevhusene/Tingbjerg. Planen er at etablere en nænsom belysning, som gør stien mere anvendelig for både cyklister og gående i de mørke timer, men som samtidig tager hensyn til dyrelivet, fredningen og fortidsmindebeskyttelsen. I den forbindelse vil TMF høre, om lokaludvalget vil være behjælpelige med at udpege interessenter som kunne have en interesse i projektet, og som kunne være gode at inddrage.
Sekretariatet har sendt TMF en interessentliste.
Høring vedr. afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold for projekt Kagsmosen og Kagsåen
Projekterne Nedre Kagså, Hverdagsregnsprojektet og Kagsmosen skybrudsprojekt skal medvirke til at skybrudssikre Harrestrup Å-systemet samt nedbringe antallet af overløb fra Kagsåen til Kagsmosen. HOFOR er bygherre på projektet Nedre Kagså, Novafos på Hverdagsregnsprojektet og Københavns Kommunes Område for Klimatilpasning og Byfornyelse er bygherre på Kagsmosen skybrudsprojekt. Det samlede projektområde indbefatter en strækning af Kagsåen og Kagsmosen.
Kagsmosen og Kagsåen er en del af Harrestrup Å-systemet. De stigende regnmængder i de kommuner, som vandløbene gennemløber betyder, at Kagsåen og Harrestrup Å ikke har tilstrækkelig kapacitet, og der sker ukontrollerede oversvømmelser langs vandløbene. Derfor er der i samarbejde med de 10 kommuner, som Harrestrup Å og Kagsåen gennemløber, lavet en helhedsorienteret løsning (Kapacitetsplanen for Harrestrup Å), der skal skybrudssikre åen og dens omgivelser mod oversvømmelser fra en 100-års regnhændelse om 30 år.
Der er udarbejdet løsningsforslag for de 3 projekter, som konkretiserer skybrudssikringen. Det er disse forslag, som nu skal miljøvurderes. Der er frist for høringssvar 16. marts.
Miljøudvalget har fulgt sagen og har ikke haft kommentarer til høringen. Læs mere her: Kagsmosen og Kagsåen - afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold (kk.dk)
Udpegning af repræsentanter til Københavns Nattelivsudvalg
Processen for udpegning af medlemmer, herunder processen for indstilling af kandidater fra de
respektive aktørgrupper, blev vedtaget i Borgerrepræsentationen d. 20. januar 2022. Borgerrepræsentationen tiltrådte indstillingen med en række
ændringer, herunder at:
- Der skal være 1 repræsentant fra lokaludvalgene og 2 repræsentanter fra beboerne i
Nattelivsudvalget.
- Lokaludvalgene skal udpege beboerrepræsentanter, som er bosiddende i de områder, der er
udpeget som restriktive zoner i restaurations- og nattelivsplanen.
Fra lokaludvalgene er Bent Lohmann fra Indre By Lokaludvalg udpeget som medlem.
Forslag til trafikale ændringer på vejene omkring Korsager Skole for at øge sikkerheden og trygheden er sendt høring med frist 29. april
I forbindelse med at øge sikkerheden og trygheden på skolevejene til Korsager Skole afholder Københavns Kommune hermed offentlig høring vedr. foreslåede vejændringer på Grevingevej, Gadstrupvej og Gislingevej.
I budget 2021 er der afsat midler til en bydækkende screening af skoleveje til alle skoler for at begrænse kørsel i tidsrummet 7.30-8.30. Desuden er der afsat penge til at udføre tiltaget på et mindre antal skoler. Korsager Skole er udpeget til en af disse skoler. Initiativet er udarbejdet for at skabe mere trygge skoleveje og derved gøre det lettere for skolebørnene at overskue trafikken.
Da skolens naboer skal have vejadgang på alle tider af døgnet, vil der flere steder blive skiltet med ”indkørselsforbud med beboerkørsel tilladt” ved udvalgte indkørsler til området.
Ændringerne omkring skolerne kan blandt andet betyde eventuelle nedlæggelser af et mindre antal parkeringspladser, indkørselsforbud, vigepligt, standsningsforbud og påbudt kørselsretning. Hvilke ændringer der gælder for den indbefattede skole kan aflæses på oversigtskortet i bilaget.
Læs mere her: Ændringer af veje ved Korsager Skole (kk.dk)
Sekretariatet har kommunikeret om høringen på Facebook.
Ændret tidsplan for høring om biodiversitetsstrategi
Teknik- og Miljøforvaltningen er i samarbejde med Københavns øvrige forvaltninger samt Danmarks Naturfredningsforening i gang med at udarbejde en strategi for biodiversitet. Strategien udvikles på baggrund af borgerinddragelsen i 2022, hvor lokaludvalgene og miljøpunkterne også har været involveret.
Strategien er en bestilling i Budget 2021 med et ønske om, at strategien udvikles i løbet af 2021 med udgangspunkt i en bred inddragelse af københavnerne og et formål om at styrke kommunens arbejde med biodiversitet og få mere vild natur og flere arter i byen.
Strategiens tidsplan er ændret til følgende:
- d. 20. juni 2022 TMU godkendes af Strategi og Handleplan til udsendelse i offentlig høring
- d. 23. juni – 18. september 2022 offentlighøring
- d.1. december 2022 Endelig godkendelse af BR (TMU d. 31/10, ØU d.22/11)
Invitation til reception hos Fit & Sund 25. marts
Fit & Sund inviterer lokaludvalget til reception/åbent hus 25. marts kl. 10-14 på Kobbelvænget 74.
Ønske om genetablering af busstoppested på Hillerødmotorvejen
Boligorganisationerne i Tingbjerg, SAB, KAB og FSB samt NREP ønsker genetablering af bustoppestedet på Hillerødmotorvejen og vil sammen gøre opmærksom på sagen til budgetforhandlingerne om Overførselssagen. Se bilag.
Lokaludvalget besluttede d. 27/1 høringssvar om ændret busbetjening mellem Høje Gladsaxe og København og gjorde heri opmærksom på, at det vil være fornuftigt at genetablere dette busstoppested. Læs mere her: Høring af ændret busbetjening mellem Høje Gladsaxe og København | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)
Økonomiudvalget godkendte indstillingen om ændret busbetjening d. 15. marts. Læs mere her: Forslag til ændret busbetjening mellem Høje Gladsaxe og København | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)
Beslutning
Valg til lokaludvalg:
Sekretariatet oplyste, at Borgerrepræsentationen på deres igangværende møde har godkendt valg til lokaludvalg uden bemærkninger.
Besigtigelsestur: Jens Kristian Jensen deltog i turen og deltager også i næste gåtur 20. april.
Nattelivsudvalg: Hans S. Christensen oplyste, at Bent Lohmann påtænker at indkalde repræsentanter fra lokaludvalgene til møde om Nattelivsudvalget, så de kan komme med deres input til Bent herom.
Høring vedr. Korsager Skole: Palle Lolk oplyste, at han har kontaktet boligforeningerne og grundejerforeningerne i området for at gøre dem opmærksom på høringen. Palle Lolk oplyste, at høringsmaterialet ikke beskrev tankerne bag projektet - og at det nye lokaludvalg kan overveje at afgive høringssvar om, at høringsmaterialet er mangelfuldt. Christoffer Rosenkrands oplyste, at Københavns Kommune er blevet opmærksomme på at bruge intelligente vejskilte, der kan vise skiftende oplysninger.