Mødedato: 20.06.2024, kl. 18:30
Mødested: EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 1. sal i 'Fysiklokalet'

Meddelelser

Se alle bilag

 

Høring af afgrænsning af miljøkonsekvensrapport for projekt Spangen

HOFOR har den 19. april 2024 indsendt en ansøgning om miljøvurdering (VVM) iht. miljøvurderingsloven for projektet ”Reduktion af overløb til Harrestrup Å i Københavns Kommune”, som omtales projektet Spangen. Projektet omhandler etablering af bassiner beliggende ved Damhusengen/Jyllingevej og Spangen samt et rørbassin/tunnelledning fra skakte ved Toftøjevej til det nye bassin ved Jyllingevej beliggende i bydelene Vanløse og Brønshøj-Husum. Herudover etableres tilhørende bygværker, spjæld/styring og ledninger til at forbinde eksisterende afløbssystem til bassinerne samt tømmefunktion, så bassinerne kan tømmes tilbage til afløbssystemet, når der igen er plads. Bygherren (HOFOR) har valgt at gennemføre en frivillig miljøvurdering for projektet. Som et led i sagens behandling skal bygherren udarbejde en miljøkonsekvensrapport. Med denne høring indkaldes bemærkninger fra offentligheden til afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten. Det kan f.eks. være idéer til, hvilke miljøpåvirkninger, der skal undersøges i vurderingen og viden om lokale forhold, der skal tages hensyn til i miljøkonsekvensrapporten. Miljøkonsekvensrapporten skal belyse de potentielt væsentlige miljøkonsekvenser afledt af projektet. 

Der er høringsfrist 28. juni. Læs mere og find høringsmaterialet her.

 

Tryghedsundersøgelse 2024

Tryghedsundersøgelsen for 2024 er offentliggjort.

Helt overordnet er der sket en positiv udvikling i københavnernes tryghed. Tryghedsundersøgelsen viser, at 88 % af københavnerne er trygge i deres nabolag (87 % i 2023), hvilket er den højeste andel, der er målt siden 2016. Der er 6 bydele, hvor der er en statistisk signifikant forskel i tryghedsniveauet i nabolaget sammenlignet med hele København. 4 bydele ligger signifikant under hele København, mens 2 bydele ligger signifikant over hele København. Brønshøj-Husum er en af de 4 bydele, der ligger signifikant under hele København.

80 % er trygge i aften- og nattetimerne (77 % i 2023), og det er det højeste niveau, der er målt i tryghedsundersøgelsen. Der er 7 bydele, hvor der er en statistisk signifikant forskel i tryghedsniveauet sammenlignet med hele København. 4 bydele ligger signifikant under hele København, mens 3 bydele ligger signifikant over hele København. Brønshøj-Husum er en af de 4 bydele, der ligger signifikant under hele København.

I tryghedsundersøgelsen opgøres tryghed fordelt på forskellige befolkningsgrupper: køn, alder, uddannelse og som noget nyt i år boligform.

Tryghedsundersøgelsen viser udviklingen i de enkelte bydele samt i vores tre tryghedspartnerskabsområder. Den viser også, hvor folk angiver at være utrygge, hvorfor folk er utrygge, hvad de bekymrer sig for og hvad de har været udsat for. Som noget nyt opgøres utrygge steder fordelt på køn (kun på københavnerniveau), så vi kan se, hvor mænd og kvinder er utrygge. Som noget nyt har det også været muligt i årets undersøgelse at geotagge, hvor i byen man er utryg, hvad tid på døgnet og angive hvorfor utrygheden er opstået. Dette afrapporteres ikke i rapporten, men data for jeres bydel kan rekvireres hos os i Sikker By.

I 2023 blev der i København anmeldt 25.734 tilfælde af borgervendt kriminalitet, svarende til 39 anmeldelser pr. 1000 indbyggere. Anmeldelsesniveauet er lavere end 2022, men højere end 2021, hvor kriminalitetsniveauet stadig var påvirket af corona. I tryghedsundersøgelsen vises udviklingen for udvalgte kriminalitetsformer. Som noget nyt har vi i år medtaget ”euforiserende stoffer mv.” og ”cykeltyveri” som udvalgte kriminalitetskategorier.

Årets tryghedsundersøgelse suppleres af en dybdegående undersøgelse, der er lavet i samarbejde med BUF, BIF og SSP.  Årets særundersøgelse handler om unges digitale tryghed. Undersøgelsen består af tre overordnede temaer: unges oplevelse og kendskab til det digitale, bekymring og erfaring med utryghed og kriminalitet online, og unges oplevelse af egen rolle online. I forlængelse af særundersøgelsens fokus på det digitale, har det i årets tryghedsundersøgelse været muligt at angive ”kriminalitet på nettet”, som noget man bekymrer sig for.

Læs hele uns. her: Trygheden i aften- og nattetimerne i København stiger til det højeste niveau i 15 år | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

Såfremt lokaludvalget ønsker det, planlægger lokaludvalget et møde imellem lokaludvalget og Sikker By.

  

Møde med Kultur- og Fritidsudvalget om Kultur- og Biblioteksplan

Kirsten Vibeke Møller har deltaget i møde med Kultur- og Fritidsudvalget om kommende Kultur- og Biblioteksplan. Planen forventes sendt i offentlig høring efter sommerferien.

 

Nedrivning af plejehjemmene Poppelbo og Lærkebo

Nedrivning af de to plejehjem i Bystævneparken går i gang i juni, og forventes afsluttet medio 2025. Se naboorienteringsbrev i bilag

 

Udviklingsplan for Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken

Planen er færdig, og kan ses her: Rødkildeparken, Degnemosen og Bellahøjparken Udviklingsplan 2023-2033 2023 (itera.dk)

 

Sænkelse af farthastighed i bydelen

På en lang række veje i København skal hastighedens reduceres. Det gælder også Brønshøj-Husum, hvor arbejdet starter i juni måned. Læs mere her: https://www.kk.dk/.../trafik-og-veje/koebenhavn-ned-i-fart

I Brønshøj-Husum er det på følgende veje:

- Ruten (NB! fra 60 til 50 km/t)

- Høje Gladsaxevej – fra Åkandevej til kommunegrænsen mod Gladsaxe (NB! fra 60 til 50 km/t)

- Åkandevej - fra Frederikssundsvej til Ruten

- Marbjergvej – fra Islevhusvej til Frederikssundsvej

- Husumvej – fra Frederikssundsvej til Slotsherrensvej

- Brønshøjvej – fra Frederikssundsvej til Gaunøvej

- Gaunøvej – fra Brønshøjvej til Annebergvej

- Horsebakken – fra Mosesvinget til kommunegrænsen mod Gladsaxe

 

Borgermøde om tværgående Mobilitetsanalyse d. 24. juni kl. 19.30

Indre By Lokaludvalg inviterer til borgermøde om tværgående mobilitetsanalyse. 29 kommuner i det Kommunale Kontaktråd for Hovedstaden og Region Hovedstaden har i 2023 besluttet at gennemføre en tværgående mobilitetsanalyse, som skal give svar på udfordringer med trafikken i hovedstadsområdet. På borgermødet kan man høre mere om mobilitetsanalysen og være med til at finde på lokale løsninger på regionale mobilitetsudfordringer.

Læs mere her: Borgermøde om den tværgående mobilitetsanalyse | Indre By Lokaludvalg (kk.dk)

Kommende høring af udkast til bydækkende paradigme for lokale trafikplaner

Udkast til bydækkende paradigme for lokale trafikplaner sendes forventeligt i offentlig i høring hos lokaludvalgene fra ultimo august/primo september. David Grolin deltog i møde med Teknik- og Miljøforvaltningen herom i maj.

 

Offentlig høring af miljøkonsekvensvurdering og udkast til § 25- tilladelse M5

Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen at sende miljøkonsekvensvurdering og udkast til § 25- tilladelse M5 i offentlig høring i 8 uger. Der afholdes i forbindelse med høringsperioden to borgermøder med hhv. et fysisk møde den 21. august og et digitalt møde den 27. august 2024.

Af perspektivanalysen fremgår det, at der med etablering af M5 Ring, så er de fleste områder af Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune stationsnære. Dog er der flere byområder med høj befolkningstæthed i Brønshøj og det nordvestlige København, hvor der ikke er stationsdækning. En mulighed for i fremtiden at metrobetjene Brønshøj og det nordvestlige København er at etablere en afgrening på M5 på samme måde, som M4 til Nordhavn og Sydhavn er afgreninger på M3 Cityringen. En fordel ved en afgrening er bl.a., at der ikke skal etableres et nyt Kontrol- og vedligeholdelsescenter (KVC), og at afgreningen bidrager til øget frekvens på den strækning, der afgrenes fra. På M3 er der således en højere frekvens på strækningen København H – Østerport, da strækningen også betjenes af M4. Dette er uddybet nedenfor i afsnit 5.3. Der er dog også ulemper ved afgreninger, da de tager fleksibilitet og robusthed ud af systemerne. Øget frekvens vil også kunne sættes i drift uden etablering af en afgrening. Som en del af perspektivanalysen er der undersøgt mulige placeringer af et afgreningsanlæg på M5 Ring med henblik på mulig metrobetjening af Brønshøj og det nordvestlige København. Afgreningsanlæg er store og bekostelige anlæg, der bør etableres samtidig med M5 Ring, da anlægsomkostningerne ellers vil øges betydeligt og medføre lukninger og forstyrrelser af driften under anlæg, hvis de etableres efterfølgende. Afgreningsanlæggene etableres under jorden og kræver derfor, ligesom for en station, et areal over jorden til byggeplads i anlægsfasen. Der er i denne perspektivanalyse undersøgt to mulige placeringer af et afgreningsanlæg mod Brønshøj ved hhv. v/Rigshospitalet og ByOasen mellem de to stationer v/Stengade og v/Rigshospitalet. De to afgreningsanlæg giver forskellige muligheder for drift og frekvens på M5, hvilket uddybes nedenfor. Linjeføringerne for de to forskellig afgreningsanlæg og overordnet placering på M5 Ring er illustreret på kortene nedenfor. 

Læs mere her (bilag 4): Offentlig høring af miljøkonsekvensvurdering og udkast til § 25- tilladelse til M5 | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

 

Trafiksikkerhedstiltag på Frederikssundsvej

Det har tidligere været meldt ud, at de planlagte trafiksikkerhedstiltag ville komme i intern høring i efteråret. Sekretariatet har fået bekræftet, at tiltagene i stedet kommer i offentlig høring - forventeligt i september.

Grundejerforeningen Holcks Plads, Brønshøj Præstegaards Grundejerforening og Vejforeningen af 11/6 – 1957 har fremsendt et høringssvar til lokaludvalget. Se bilag. Sekretariatet har videresendt høringssvaret til Teknik- og Miljøforvaltningen og orienteret Grundejerforeningerne om kommende offentlige høring.

 

 

Til top