Mødedato: 19.06.2014, kl. 18:30
Mødested: Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17B, 2700 Brønshøj

Skoleprojekt - Bydelsambassadører

Se alle bilag
Projektet er et inddragelsesprojekt, som er blevet udviklet i dialogen med de lokale skoler omkring arbejdet med folkeskolereformen

Indstilling og beslutning

Formanden indstiller

1. at Lokaludvalget beslutter at arbejde med projekt 'Bydelsambassadører'
2. at Lokaludvalget bevilger 25.000 kr. til projektet

Problemstilling

Projektet, som lægges frem af arbejdsgruppen vedr. Åben Skole, handler om inddragelse af 8. klasses elever på bydelens fem folkeskoler i emner, som defineres af Lokaludvalget.

Forslag til arbejdsspørgsmål:
  • Hvordan vil børn og unge gerne indgå i og præge bydelen – og hvordan kan det ske i samarbejde eller partnerskab med Lokaludvalget?
  • Hvordan kan Lokaludvalget nemmere forstå bydelens børne-unge-hverdagsliv og deres oplevelse af det og omsætte deres ønsker og behov konkret i det lokale arbejde?
  • Hvordan kan man integrere det, som i øvrigt foregår lokalt, så det inspirerer, styrker og udvikler relationer, kendskab og netværk mellem børn, unge, Lokaludvalg og andre aktører i bydelen?
  • Hvilke temaer er interessante for bydelens børn og unge?
Gennem projektet er det sigtet dels at Lokaludvalget får input fra eleverne til sit arbejde og dels at eleverne lærer om
lokaldemokrati, børne-unge- repræsentation; evt. nationalt arbejde med BU-råd, demokratiske styring og organisering i København og ’demokratisk dannelse’, teoretisk og praktisk.

Forløb, elevgruppe og output
Der udvælges 5 elever fra ottende klasserne fra hver skole, elever som er godt med fagligt og kan indgå i projektarbejde med andre elever. Over to måneder i efteråret 2014 bruger eleverne skoledage og samarbejder med temaet på tværs af skolerne, støttet af egne lærere og en projektleder.

Lokaludvalget indgår som ’bestiller’, dvs. modtager af resultatet. Det skal medtænkes i den videre procesplan, hvordan Lokaludvalget bedst indgår undervejs. Det kan være besøg af eleverne på et lokaludvalgsmøde, temadag eller lignende, og feedbackmekanismer.

Projektet er et samarbejde mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Lokaludvalget.Det er nødvendigt at tilkoble en projektleder, da skolerne er under pres med implementeringen af den øvrige del af skolereformen og ikke kan løfte projektet selv. Lokaludvalgssekretariatet lægger også så vidt muligt mandetimer i projektet.

Projektet kan gennemføres under forudsætning at der er opbakning og medfinansiering fra alle tre parter (skoler, forvaltning og lokaludvalg).

Løsning

Lokaludvalget godkender projektet og bevilger 25.000 kr. som medfinansiering.

Økonomi

Budgettet er 100.000 kr. , hvilket primært dækker honorar til projektleder (ca. 200 timer) til forberedelse, proces-kommunikation, skole-sparring, og afvikling af de 10 skoledage. Hertil kommer lidt forplejning og transport.

Projektet samfinansieres af skoler, forvaltning og Lokaludvalg.

Skolerne forventes hver at lægge ca. 20- lærertimer per skole samt et økonomisk bidrag på hver 5.000 - 10.000 kr.

BUF, Pædagogisk Service, Københavns Kommune forventes at medfinansiere med 50.000 kr. (skal bekræftes).

Lokaludvalgets andel er 25.000 kr., som tages delvis fra intern pulje, rammen til skolereform (16.000 kr.) og fra intern pulje, rammen til nye fagudvalgsprojekter (9.000 kr)

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt.
Til top