Samskabelse Vestvolden - Idékatalog til Teknik- og Miljøudvalget
Tidligere beslutninger
17.11.2016: Lokaludvalget vedtager udtalelse til forvaltningen vedr. bruttokatalog. Det bemærkes, at ikke alle idéer og forslag fra lokale borgere og foreninger m.m. tilsyneladende skal med i idékataloget samt at Lokaludvalget ønsker, at fagudvalgene får mulighed for at behandle idékataloget.
27.10.2016: Oversigt over samtlige arrangementer afholdt lokalt af Teknik- og Miljøforvaltningen(orientering).
16.06.2016: Præsentation af Samskabelsesprojektets procesplan ved Teknik- og Miljøforvaltningen. Orientering om at forretningsudvalget inden mødet har sendt en henvendelse til Teknik- og Miljøforvaltningen og Teknik- og Miljøudvalget (TMU) med henblik på at afklare projektets relation til Naturbyen.
25.02.2016: Lokaludvalget beslutter at sende et brev til Teknik- og Miljøudvalget med henblik på at få en afklaring omkring projektets start og lokaludvalgssekretariatets rolle i den videre projektudvikling
19.11.2015: Lokaludvalget godkender et kommissiorium lavet af Teknik- og Miljøforvaltningen, hvori projektledelsen for samskabelsesprojektet placeres i sekretariatet for Brønshøj-Husum Lokaludvalg.
Indstilling
Formanden indstiller,
1. at Lokaludvalget godkender bemærkninger til Idékatalog Vestvolden udarbejdet af Miljøudvalget og Byudviklingsudvalget
Problemstilling
Teknik- og Miljøforvaltningen har med en bevilling på 1,5 mio i budget 2016 arbejdet med Samskabelsesprojekt Vestvolden siden efteråret 2015. Projektet er nu afsluttet og resultatet er 'Idékatalog Vestvolden'.
Forvaltningens har fra juni-oktober lavet borgerinddragelse og indsamlet ideer til fremtidig brug af Vestvolden. Lokaludvalget har været løbende orienteret. Det endelige idékatalog er skåret til i forhold til forvaltningens egne prioriteringer og efter tilbagemeldinger fra Naturstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen om, hvad der er muligt ift fredningsbestemmelserne og de begrænsninger der er på det dobbeltfredede areal på Vestvolden pga. museumsloven.
Hovedoverskrifterne for de initiativer, der foreslås i Idékataloget, er:
- Skilte og markering af indgangene ved Frederikssundsvej og Åkandevej som en fysisk formidling af Vestvolden
- Bemandet legeplads på Tingbjergsiden
- Naturbyen og en anbefaling om at fortsætte Lokaludvalgets arbejde for en realisering af det urbane naturcenter ved EnergiCenter Voldparken
- Skole- og nyttehaver, som enten placeres ved en ny bemandet legeplads, ved EnergiCenter Voldparken eller andet sted udenfor beskyttelseslinien
- Temamåned og events på Vestvolden
- Brug af dobbeltkaponieren til naturformidling
- Synliggørelse af krigshistorien og opstilling af kanoner
- Træningsredskaber ved Bystævnet
- Belysning fra Tingbjerg til Frederikssundsvej og omkring Kagsmosen (på den anden side af fæstningskannalen end Voldalléen)
- Renovering af stier - sammenkobling til øvrige cykelruter og ny belægning
- Udskiftning af hegn og inventar samt opsætning af nye kyssebænke
- Beskæring
- Renovering af Vestvoldens fem parkbroer. Særlig fokus på broen ved Bystævnet
Bagest i idékataloget er listet en række ideer, som ikke er medtaget. På denne liste står kano- og kajaksejlads på Fæstningskanalen, som afvises grundet fredningen.
Miljøudvalget og Byudviklingsudvalget havde en fælles drøftelse af idékataloget i februar. På baggrund heraf har Miljøudvalget lavet et udkast til høringssvar.
Efter møderne i fagudvalgene og forretningsudvalgsmødet den 7. marts har forvaltningen sendt den endelige version af idékataloget. Dette gav anledning til at enkelte passager i det brevudkast, som forretningsudvalget havde set, måtte udgå, eftersom forvaltningen selv havde luget ud i teksten.
Løsning
Lokaludvalget godkender udkast til udtalelse fra Miljøudvalget og Byudviklingsudvalget.
Videre proces
Idékataloget skal forelægges Teknik- og Miljøudvalget (TMU) med henblik på at indgå i forhandlingerne om kommunens budget 2018. Den seneste tidsplan udmeldt fra forvaltningen er, at TMU behandler idékataloget i maj. Lokaludvalgets udtalelse vedlægges af forvaltningen indstillingen til TMU.