Statusorientering om Lokaludvalgets egne projekter
Indstilling
Formanden indstiller,
1. at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning
Problemstilling
Formænd og medlemmer af fagudvalg og arbejdsgrupper kan på mødet orientere om projekter og sager.
Borgerpanel
Tilmeldinger: 19. november 2016 fik alle borgere i Brønshøj-Husum med en e-boks en invitation til at blive medlem af Brønshøj-Husum Borgerpanel (omkring 31.000 borgere). Pr. 5. december er der godt 3500 medlemmer tilmeldt panelet. Da der er ca. 35.000 borgere over 15 år i Brønshøj-Husum, udgør panelet nu 10% af målgruppen.
PR: Som supplement til invitationerne i e-boks er information om borgerpanelet spredt på hjemmeside, facebook og to annoncer i Brønshøj-Husum Avis. Der er trykt små flyers, som vil blive uddelt på gaden af to fritidsjobbere i december.
Sprog: Sekretariatet har undersøgt, hvorvidt det vil være muligt at lave borgerpanelets spørgeskemaer på andre sprog end dansk. Systemet, som spørgeskemaerne bliver lavet i, giver principielt mulighed for flere sprog. Hvis dette skal gennemføres vil det kræve mange ressourcer (tid og penge): ikke kun selve tilmeldingen, men hvert eneste spørgeskema skal oversættes professionelt. Systemet skal rettes til. Det skal overvejes hvor mange og hvilke sprog. Herefter skal svarene også oversættes og bearbejdes af tolke efter hver spørgerunde. Da borgerpanelet skulle implementeres i 2016, har sekretariatet valgt at køre efter det oprindelige tilbud, som kun er på dansk. Sekretariatet har vejledt enkelte borgere telefonisk, som ikke har kunnet forstå brevet i e-boks. Her er givet beskeden, at vi meget gerne vil have tilmeldinger fra andre sproggrupper, hvis man kan få hjælp til forståelsen af spørgsmålene på dansk, og at man i tekstfelter er velkommen til at give engelske besvarelser. Som en pragmatisk løsning, kan det overvejes på lokaludvalgets hjemmeside at have basisinformation om borgerpanelet på udvalgte sprog, så ikke-dansktalende kan forstå hvad det er (kræver en ekstrabevilling til oversættelse). Men sekretariatet vurderer at det vil være vanskeligt at håndtere flersprogede undersøgelser løbende. Det anbefales at Lokaludvalget i stedet overvejer andre måder at supplere borgerpanelet med inddragelse af andetsprogede.
Seniorbofællesskab - inspirationstur og borgermøde: Den 23. november inviterede Lokaludvalget en busfuld seniorer på tur til seniorbofællesskabet SamBo på Islands Brygge for at få inspiration til organisering og samvær. Efterfølgende blev afholdt et borgermøde om en konkret mulighed for at etablere almene seniorbofællesskaber i nybyggeri på Ruten i Tingbjerg i samarbejde med KAB og FSB. Referat findes på www.2700lokaludvalg.dk.
Sansemotorisk aktivitetsplads ved Utterslev Mose: Den 1. december afholdt Lokaludvalget et indvielsesarrangement for aktivitetspladsen i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen. Over 100 glade børn og voksne deltog. Ernst Emil Sørensen bød velkommen på vegne af Lokaludvalget og landskabsarkitekt Helle Nebelong fortalte om tankerne bag motionspladsen.
Julens indtog i det gamle vandtårn: Kulturudvalget afviklede et succesfuldt julearrangement ved Brønshøj Vandtårn den 3. december. Billetterne til de tre koncerter i vandtårnet blev hurtigt afsat og arrangementet var i det hele taget velbesøgt. En brandbil med jazzmusikere kørte fra Tingbjerg rundt i bydelen til Brøshøj Torv, hvor der var street parade med fakkeltog til vandtårnet. Spejderne fra Bellahøj 21st Barking havde spejderaktiviteter ved vandtårnet mens Brønshøj Kirkes Pigekor solgte forfriskninger. Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen tændte lysene på vandtårnet. Lysudsmykningen er tændt året ud.
2700Kulturdag: Der er afholdt opstartsmøde i arbejdsgruppen bag Kulturdagen. Arrangementet afholdes efter samme model som i 2016 med musikprogram af høj kvalitet, loppemarked og deltagelse fra mange af bydelens foreninger. Pilegården varetager projektledelsen og Lokaludvalget orienteres løbende om planlægningen af arrangementet.Beslutning
Erik Fisker takkede Ernst Sørensen og Social- og Sundhedsudvalget for deres åbningsarrangement af sansemotorisk aktivitetsområde og Kirsten Møller og Kulturudvalget for deres gennemførsel af Jul i Vandtårnet. Kirsten Møller fortalte, at der er lavet en lille video fra julearrangementet, som kan finde på www.2700lokaludvalg.dk.
Hans Christensen fortalte, at der er holdt et møde med KAB som opfølgning på borgermødet om seniorbofællesskaber på Ruten. Der er enighed om at fortsætte samarbejdet mellem KAB/FSB, Lokaludvalg og interessegruppen omkring Ruten. Næste skridt er at lave en samarbejdsaftale og et møde i januar.
På samme møde med KAB blev et lægehus på Store Torv også drøftet. KAB har bygget et ambitiøst tværfagligt lægehus i Ålborg. Det anbefales, at Lokaludvalget genoptager sagen og skriver til Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Lægernes Organisation i januar om den konkrete mulighed for at etablere lægehus i nybyggeriet på Ruten. I henvendelsen skal inviteres til fælles møde om projektet.
Kirsten Møller fortalte, at Arkitektskolen har henvendt sig med interesse i en præsentation af 19 studiespecialer, hvor de studerende i deres afgangsprojekt har arbejdet med forslag til brug af Brønshøj Vandtårn. Der arbejdes på en udstilling og et borgermøde den 8. februar i samarbejde med Pilegården.