Mødedato: 31.05.2001, kl. 17:30

Københavns Kommunes regnskab 2000

Københavns Kommunes regnskab 2000

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra Ordinært møde torsdag den 31. maj 2001

Nr. 31 BR 245/01. Københavns Kommunes regnskab 2000

Indstilling om, at Borgerrepræsentationen afgiver kommunens regnskab og beretning for 2000 til revisionen, samt at Københavns Kommunes grønne regnskab 2000 tages til efterretning.

(Økonomiudvalget)

 

Morten Kabell (Ø) stillede følgende ændringsforslag:

"I "Beretning 2000" slettes første afsnit i forordet på side 1, og der indføjes:

"For Københavns Kommune blev 2000 et år, hvor de økonomiske forhold blev forbedret, men hvor kommunens service overfor københavnerne ikke levede op til kommunens værdigrundlag.

Kommunen overholdt generelt de budgetter, der i oktober 199 var blevet vedtaget af flertallet i Borgerrepræsentationen, både på drifts- og anlægsområdet.

Men prisen for københavnerne var høj: Plejehjem blev lukket. Daginstitutionerne mistede 4% af sine driftsmidler, så koloni og mad måtte skæres væk. Elever der har brug for vidtgående specialundervisning oplever stadig, at der ikke er pladser nok i forhold til behovet. København ligger fortsat i bunden vedrørende undervisning i dansk for tosprogede.

Kommunens bygninger er dårligt vedligeholdt. Der er op mod en milliard kroner i efterslæb på bygningsvedligeholdelsen. Efterslæbet og det faktum at der ikke kunne afsættes tilstrækkeligt med midler på budgettet for 2000, betyder at kommunens børn i mange år frem vil skulle trække med dårlige rammer for deres skolegang. Samtidig er idrætsanlæg alvorligt nedslidt, og resten af kommunens bygninger og anlæg har det ikke meget bedre.

Kommunen havde i 2000 ikke midler til en tilstrækkelig indsats overfor byens hjemløse. Alt for mange borgere er henvist til at leve på gaden. Godt nok er Københavns Kommune vært for størstedelen af landets hjemløse, og derfor er en landsdækkende medfinansiering påkrævet. Men det er beskæmmende for kommunen, at situationen er så kritisk, som den er.

Her er kun nævnt enkelte hovedområder, hvor kommunens service ikke er på det niveau kommunens borgere kan forvente sig af en moderne kommune. Eksemplerne er desværre kun få af mange, der kunne have været hentet frem.

Der er således mange indsatsområder til de kommende år i Københavns Kommune.""

Ændringsforslaget blev forkastet med 31 stemmer imod 19.

For stemte: F, Ø, O og L.

Imod stemte: A, V, C, B, P og Lubna Elahi (UP).

 

Herefter blev indstillingen godkendt med 42 stemmer imod 1.

For stemte: A, V, F, O, C, B, P og Lubna Elahi (UP).

Imod stemte: L.

Undlod at stemme: Ø.

 

Lars Hutters (L) stemte imod, idet det ikke fremgår af Københavns Kommunes regnskab, at den finansielle status er betalt ved endnu mere forringede forhold for de svage københavnere.

 

Til top