Mødedato: 26.03.2015, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Endelig vedtagelse af lokalplan "Lundehusskolen II"

Se alle bilag
Borgerrepræsentationen skal tage stilling til endelig vedtagelse af lokalplan Lundehusskolen II, der muliggør opførelse af en ny idrætshal i Bispebjerg.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at lokalplan "Lundehusskolen II" vedtages endeligt med ændringer som foreslået i afsnittet Løsning.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

I Budget 2014 (Borgerrepræsentationens (BR) beslutning 3. oktober 2013) besluttede parterne (Socialdemokraterne (A), Det Radikale Venstre (B), Socialistisk Folkeparti (F), Dansk Folkeparti (O), Enhedslisten (Ø)) at afsætte 44,7 mio. kr. til at ”en ny idrætshal ved Lundehusskolen kan danne rammen om aktiviteterne for de lokale idrætsforeninger og skolens idrætsaktiviteter i dagtimerne i et udsat byområde.” I overførselssagen Investeringspakke 2014 (BR beslutning 8. maj 2014) besluttede parterne (A, B, F, O, Ø) at tilføre yderligere midler til tilskuerpladser i hallen.

Forslag til lokalplan blev godkendt 9. oktober 2014, og har været i offentlig høring i perioden 31. oktober 2014 til 5. januar 2015, og der er modtaget 7 henvendelser. Høringssvarene har medført få ændringer i forslaget, der hermed indstilles til endelig vedtagelse i Borgerrepræsentationen.

Løsning

Lokalplanforslaget skal muliggøre opførelse af en idrætshal. De grønne ubebyggede arealer skal fastholdes til rekreative formål, og skolens bevaringsværdige bygninger sikres.

Lokalplanforslaget er udarbejdet på baggrund af et skitseprojekt til etablering af den nye hal. Projektet indeholder en hal på godt 2.200 m2 etageareal, som foreslås placeret på et grønt areal syd for svømmehallen og på dele af skolens område. De grønne arealer fastholdes som åbne arealer med mulighed for opførelse af mindre bebyggelse til understøttelse af de udendørs aktiviteter.                                                                                     

Der henvises i øvrigt til bilag 2 Faktaark.

Høring
Modtagne henvendelser i høringsperioden
De modtagne henvendelser i høringsperioden vedlægges som bilag 3. I bilag 4 er henvendelserne refereret med forvaltningens bemærkninger. Borgernes hovedsynspunkter i henvendelserne er anført nedenfor.

Bemærkninger fra Bispebjerg Lokaludvalg – bilag 3, henvendelse nr. 6
Bispebjerg Lokaludvalg er særdeles tilfreds med udbygningen af skolen. Der udtrykkes bekymring for øget trafik til skolen, og om der er tilstrækkelig parkeringspladser i forbindelse med arrangementer. Der ønskes etableret tilstrækkelig belysning på strækningen fra Lersø Park Allé til hallen.

Forvaltningens bemærkninger
Lokaludvalgets synspunkter er sammenfaldende med borgernes henvendelser, og forvaltningen kommenterer derfor samlet nedenfor.

Hovedsynspunkter i borgernes henvendelser
    1    Enkelte henvendelser har fokus på trafik og sikker færdsel til skole og hallen, herunder 
          belysning af udearealer, samt ønske om tilstrækkelig parkeringsmulighed.
    2.   Andre henvendelser har ønsker til indretning af hallens faciliteter mht. banestørrelser og 
          omklædningsfacililteter, samt solafskærmning af vinduespartier.
    3.   Der er ønske om mulighed for etablering af større bygninger end 15 m2 i byggefelt C ved 
          boldbanerne (de grønne arealer), således at der kan opføres reelle klubhuse og 
          omklædningsfaciliteter.
    4.   
Der er ønske om koordinering af skolens udvidelse med skybrudsprojekt for området.

Ad. 1
Mængden af trafik i forbindelse med den nye idrætshal forventes ikke at stige markant, da der maksimalt er plads til 100 tilskuere i hallen. Der etableres adgang for busser via Lersø Park Allé, hvorved belastningen på Bredelandsvej aftager. Derudover etableres 22 nye parkeringspladser med indkørsel fra Lersø Park Allé, hvilket forvaltningen vurderer tilstrækkeligt til at dække behovet.

Ankomstarealerne placeres hensigtsmæssigt i forhold til eksisterende færdsel til skolegården.

Der etableres en grundbelysning for at skabe en sammenhængende arkitektonisk lyssætning, så området bliver funktionelt og forekommer trygt at færdes i. Dertil kan etableres effektbelysning af bygninger og træer.

Ad. 2
Lokalplanen regulerer ikke indretningsmæssige forhold i bebyggelsen. Der tillades skodder eller anden solafskærmning af hallens vinduespartier.

Ad. 3
Ønsket om gode bygningsfaciliteter kan imødekommes indenfor rammerne af den nuværende lokalplan. Det vurderes, at mindre bygninger eller pavilloner på maksimalt 15 m2 vil kunne understøtte behov for toiletter og omklædning ved de udendørs boldbaner. Der er mulighed for at etablere flere enheder ved siden af hinanden i umiddelbar nærhed af banerne. Forvaltningen vurderer at større bygningsenheder ikke bør placeres i forbindelse med de grønne hegn og det tilstødende boligområde af landskabelige og arkitektoniske hensyn. Det vurderes, at større bygninger vil sløre de grønne træk omkring boldbanerne og derfor bør placeres i forbindelse med skolen øvrige bygninger og infrastruktur.

Ad. 4
Forvaltningen vurderer, at ønsket om yderligere koordinering i forhold til skybrudsprojekter er hensigtsmæssigt og foreslår derfor at præcisere lokalplanens koordinering med skybrudskonkretiseringsplanen i redegørelsen, samt indtegne de udpegede arealer på kortbilag 4. Det vurderes ikke at have konsekvens for det planlagte byggeri.

Forslag til ændringer
Vedr. skybrud
I redegørelsens afsnit ”Regnvand” side 15 tilføjes: ”Der er udlagt areal til håndtering af regnvand i form af forsinkelseslavninger, der skal håndtere vand fra skybrud. Udformningen af lavningerne kan tilpasses de funktioner og aktiviteter, der skal foregå i området.

§5 stk. 4, sidste sætning, ændres fra ”Ved placeringen skal integration i landskabet, flere funktioner f.eks. amfiteater og/eller legebakke indarbejdes” til Ved placeringen skal integration i landskabet, flere funktioner f.eks. amfiteater og/eller legebakke indarbejdes, ligesom arealudlæg til forsinkelseslavninger jf. tegning 2 skal koordineres.

Tegning 2 rettes således, at skybrudskonkretiseringsplanens forsinkelseslavninger illustreres.

Vedr. belysning
Bestemmelsen § 4 stk. 2, sidste sætning, ændres fra - ”Stien skal indrettes, så den er tryg og sikker ….” til: Stien skal indrettes med bl.a. belysning, så den er tryg og sikker ….

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for kommunen.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør forvaltningen denne i henhold til reglerne i planloven.



Pernille Andersen                                               /Torben Gleesborg

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at lokalplan ” Lundehusskolen II” vedtages endeligt med ændringer som foreslået i afsnittet Løsning.

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 23. februar 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til det planmæssige aspekt af sagen, eller at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 17. marts 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

 

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 26. marts 2015

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top