Medlemsforslag om "Partnerskaber om uddannelse"
Medlemsforslag om "Partnerskaber om uddannelse"
Borgerrepræsentationen
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra Ordinært møde torsdag den 25. marts 2004
Nr. 39 BR 112/04. Medlemsforslag om "Partnerskaber om uddannelse"
(Stillet af Jens Kjær Christensen, Rikke Fog-Møller, Bente Møller, Mikkel Warming og Per Bregengaard (alle Ø).
For at fremme de unges uddannelsesmuligheder foreslås det, at Københavns
Kommune medvirker til at forøge antallet af uddannelsespladser.
Dette gøres ved
- AT Københavns Kommune forøger antallet af praktik- og uddannelsespladser i
alle forvaltninger (incl. kommunale forsyningsselskaber), primært inden for håndværks- og serviceområderne.
Det øgede antal pladser skal tilbydes til kommunens praktikpladssøgende unge, dels som ordinære elev- og lærlingepladser / unge i de såkaldte SKP-ordninger (skolepraktikordninger), dels som praktikpladser for unge, der endnu ikke har valgt uddannelsesretning, herunder unge i erhvervsgrunduddannelsen.
- AT Københavns Kommune i forbindelse med udbud af anlægsopgaver og andre opgaver kræver, at virksomhederne dokumenterer deres uddannelsespolitik, hvad angår rekruttering af lærlinge. Virksomhedens uddannelsespolitik indgår i vurderingen af tilbudet, idet man i den ny lov om prisindhentning godt kan lade andre udvælgelseskriterier end den simple pris være afgørende for valg af virksomhed efter udbud, når disse andre udvælgelseskriterier offentliggøres i forbindelse med udbuddet. Gennemførelsen af beslutningen evalueres efter 2 år i samarbejde med de tekniske skoler.
- AT der indgås partnerskab mellem Købehavns Kommune, de tekniske skoler og diverse virksomheder om skolepraktikordninger ved anlægsopgaver og andre tekniske opgaver, der løses i forbindelse med udbudte arbejder.
- AT kommunens forvaltninger forpligtes til ved udbud af opgaver årligt at indgå aftale med Københavns Tekniske Skole eller Teknisk Erhvervsskole Center om mindst 1 skoleelevpraktikplads af mindst 6 måneders varighed i form af en deleaftale mellem virksomheden og lærlingen pr. 3 mio. kr. i skønnet løn for håndværksmæssige ydelser i udbud af anlægsarbejder og løsningen af andre tekniske opgaver. Praktikpladserne skal etableres på de arbejdspladser, som opstår ved opgavens udførelse.
- AT kommunens forvaltninger er opmærksom på muligheden for at definere
særlige opgaver, som uden væsentlige meromkostninger kan udføres fortrinsvis af lærlinge med skolepraktikpladser, elever i erhvervsgrunduddannelsen eller på produktionsskoler o.lign. Det kan være udførelse af legepladsudstyr, fremstilling af inventar, opsætning af skillevægge, reparationer og andre større og mindre op gaver, som kan planlægges og udføres på skolerne eller i samarbejde med kommunens institutioner. Gennemførelsen af beslutningen evalueres efter 2 år i samarbejde med skolerne.
Sagen blev udsat til Borgerrepræsentationens næste møde.