Københavns Kommunes Grønne Råd
Københavns Kommunes Grønne Råd
Borgerrepræsentationen
DAGSORDEN
for Ordinært møde torsdag den 24. januar 2002
BR 46/02
Københavns Kommunes Grønne Råd
Københavns Kommunes Grønne Råd
Indstilling om, at Dansk Ornitologisk Forening, Københavns Erhvervsråd samt Dansk Idrætsforbunds Københavnerudvalg inviteres til at indgå som nye medlemmer i Det Grønne Råd.
(Bygge- og Teknikforvaltningen)
INDSTILLING
Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller at Borgerrepræsentationen godkender,
at Dansk Ornitologisk Forening, Københavns Erhvervsråd samt Dansk Idrætsforbunds Københavnerudvalg inviteres til at indgå som nye medlemmer i Det Grønne Råd
RESUME
Siden 1992 har Københavns Kommune haft Det Grønne Råd. Rådets opgave har primært været rådgivning i relation til naturfredning og –forvaltning.
Borgerrepræsentationen udpeger som led i sin konstituering rådets formand. Bygge- og Teknikborgmester Søren Pind er valgt som formand for den kommende 4 års periode.
I februar 2001 valgte fonden Wonderful Copenhagen (WoCo) at trække sin repræsentant ud af Det Grønne Råd grundet nedskæringer i WoCo's budget. Som følge heraf har Det Grønne Råd revurderet sin sammensætning og foreslår, at medlemskredsen udvides. Ud over de nuværende repræsentanter fra Friluftrådet, Danmarks Naturfredningforening og Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse samt Bygge- og Teknikborgmesteren, foreslås det, at de tre foreninger Dansk Ornitologisk Forening, Københavns Erhvervsråd og Dansk Idrætsforbunds Københavnerudvalg tilbydes en repræsentant hver.
SAGSBESKRIVELSE
Borgerrepræsentationen besluttede i 1992 at oprette Det Grønne Råd under formandskab af borgmesteren for den daværende magistratens 4.afdeling og med deltagelse fra en række natur- og erhvervsorganisationer.
Rådets opgave er at rådgive forvaltningen i spørgsmål, der drejer sig om Københavns Kommunes administration af naturbeskyttelsesloven. Herunder inddrages rådet i arbejdet med administration af kommunens naturforvaltningsbudget, pleje- og udviklingsplanlægning i de fredede, kulturhistoriske og rekreative områder i byen samt den aktuelle informationsvirksomhed i tilknytning til disse områder.
I Det Grønne Råd afholdes ca. 3-4 møder om året.
Hidtil har Det Grønne Råd haft følgende medlemmer:
- Københavns Kommune ved borgmesteren for Bygge- og Teknikforvaltningen
- Et medlem udpeget af Friluftrådet
- Et medlem udpeget af Forening til Hovedstadens Forskønnelse
- Et medlem udpeget af Danmarks Naturfredningsforening
Hertil kommer, at Dansk Ornitologisk Forening hidtil efter ønske har fået tilsendt referater fra Det Grønne Råds møder.
Den 5. november 2001 vedtog Københavns Kommunes Grønne Råd enstemmigt at indstille overfor Borgerrepræsentationen, at Dansk Ornitologisk Forening, Københavns Erhvervsråd samt Dansk Idrætsforbunds Københavnerudvalg inviteres til fremover at indgå som nye medlemmer af Københavns Kommunes Grønne Råd.
Efter Fonden Wonderful Copenhagens udmeldelse af Det Grønne Råd i februar 2001 har Det Grønne Råd ønsket at få udvidet medlemskredsen med foreninger/organisationer, der repræsenterer såvel erhvervsmæssige som naturbevaringsmæssige interesser. Dertil kommer ønsket om en repræsentant fra den idrætsrelaterede brugerside. Dette med henblik på at få belyst aktuelle diskussioner og temaer udfra en større bredde.
Økonomi
Der er ingen økonomiske udgifter forbundet med udvidelsen af Det Grønne Råds medlemskreds.
Det skal ligeledes oplyses, at der ikke ydes vederlag til medlemmerne af Det Grønne Råd.
Der er ingen direkte miljømæssige konsekvenser af medlemskredsens udvidelse. Det forventes dog, at rådet efter udvidelsen i højere grad vil kunne lade bredere miljøspørgsmål indgå i arbejdet, hvilket generelt vil være til gavn for miljøet.
Høring
Der er ikke foretaget høring i forbindelse med forslaget om at udvide Det Grønne Råds medlemskreds. Det skal imidlertid pointeres, at det er rådets medlemmer der har ønsket, at der sker en udvidelse af medlemskredsen.
Jens Jacobsen