Mødedato: 23.02.2006, kl. 17:30

Tillæg nr. 1 til lokalplan "Rovsingsgade"

Se alle bilag

Tillæg nr. 1 til lokalplan "Rovsingsgade"

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 23. februar 2006

 

 

BR 125/06

Tillæg nr. 1 til lokalplan "Rovsingsgade"

Tillæg nr. 1 til lokalplan "Rovsingsgade"

 

 

Indstilling om, at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 276 "Rovsingsgade" vedtages endeligt uden ændringer.

                                                                 (Teknik- og Miljøudvalget)

 

 

INDSTILLING

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Borgerrepræsentation en anbefaler,

at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 276 "Rovsingsgade" vedtages endeligt uden ændringer.

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 25. januar 2006

Sagen blev udsat.

 

 

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 8. februar 2006

Anbefalet.

 

 

 

RESUME

I forbindelse med den offentlige høring af forslaget til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 276 "Rovsingsgade" er der modtaget fem henvendelser, heraf fire fra offentlige myndigheder. Disse fire har ingen bemærkninger imod forslaget. Den sidste henvendelse omhandler trafikforhold og er fra en beboer op til området for tillægget.

Henvendelserne giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer af forslaget til lokalplantillægget.

Sagen var på dagsordenen for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 25. januar 2006, men blev udsat..

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen har i mødet den 8. september 2005 (BR 476/05) godkendt, at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 276 "Rovsingsgade" offentliggøres. Tillægget omfatter lokalplanens underområde I og hat i overensstemmelse med kommuneplanen til formål at muliggøre etablering af butikker med særlig pladskrævende varer.

 

Offentliggørelsesmateriale omfattende indstilling med bilag samt orienteringspjece og -folder vedlægges til gennemsyn som bilag A. Materialet indeholder baggrund og indhold vedrørende forslaget til lokalplantillæg, herunder tegninger med angivelse af gadenavne og lignende, hvortil der refereres i den efterfølgende tekst.

Baggrunden for lokalplantillægget er modtagne ansøgninger vedrørende to ejendomme i området, henholdsvis Rovsingsgade 64-68 og Vingelodden 1, om at indrette butikker med særligt pladskrævende varer, herunder med areal på op til 5.000 m², i overensstemmelse med tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2001 om detailhandelen. Den eksisterende lokalplan for området muliggør i overensstemmelse med Kommuneplan 2001 forretningsbebyggelse til salg af pladskrævende varer, såfremt dette sker i tilknytning til værkstedsvirksomhed. Der forudsættes dermed anvendelsesmæssigt en ændring af lokalplanen, således at der muliggøres etablering af butikker med alle typer af særligt pladskrævende varegrupper uden den gældende lokalplans tilknytningsbetingelse, der er indskrænkende i forhold til kommuneplantillægget.

Forvaltningen (Byggeri & Bolig) har for hver af de to ovennævnte ejendomme foretaget midlertidig reservation af en butik på op til 5.000 m² inden for en pulje i henhold til kommuneplantillægget. Tillæggets bestemmelser for det her omhandlede område indgår uændret i Kommuneplan 2005 vedtaget af Borgerrepræsentationen i mødet den 15. december 2005 (BR 668/05). I lokalplantillæggets område kan der således tillades etableret 2 nye butikker hver på op til 5.000 m² inden for puljen, der tillader at øge antallet af sådanne store butikker i kommunen med 7 på op til 5.000 m².

Offentliggørelse

Forslaget til lokalplantillægget har været offentliggjort i perioden 28. september til 28. november 2005. Der er udsendt i alt 361 foldere til ejere, lejere og brugere samt 39 foldere til interessegrupper, foreninger og lignende. Forslaget blev annonceret den 28. september 2005 i Østerbro Avis og Nørrebro Avis.

 

Der har i offentliggørelsesperioden været mulighed for via Internettet at søge oplysninger om forslaget på en særlig hjemmeside. Denne indeholdt en debatside, hvor der var mulighed for at fremføre synspunkter vedrørende forslaget. Denne mulighed er ikke blevet benyttet. Hjemmesiden indeholdt endvidere mulighed for at fremsende indsigelser via e-mail. Muligheden blev dog ikke udnyttet.

 

Der er i offentliggørelsesperioden modtaget fem henvendelser, heraf fire fra offentlige myndigheder. Henvendelserne vedlægges til gennemsyn som bilag B. Henvendelserne beskrives og kommenteres i de efterfølgende afsnit Henvendelser fra offentlige myndigheder m.v. og Henvendelser fra ejere, beboere, brugere, interessegrupper m.fl.

Henvendelser fra offentlige myndigheder m.v.

I.        Brev af 3. oktober 2005 fra Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har ingen bemærkninger til forslaget til lokalplantillægget og tager dette til efterretning.

 

II.     < /span>Brev af 8. november 2005 fra Københavns Energi

Københavns Energi oplyser, at der skal lægges nye fjernvarmeledninger i området samt, at der ikke er bemærkninger vedrørende vand, el, gas og afløb.

 

Bemærkninger

Oplysningen om fjernvarmeledninger har ingen betydning for lokalplantillæggets bestemmelser, der alene omhandler områdets anvendelse. I lokalplan nr. 276 er det i § 10 anført, at der forudsættes tinglyst fornødne deklarationer vedrørende sikring m.v. af bl.a. ledninger.

 

III.   Brev af 21. november 2005 fra Københavns Stiftsøvrighed

Københavns Stiftsøvrighed oplyser, at der ikke er bemærkninger til forslaget til lokalplantillægget.

 

IV.   E-mail af 28. november 2005 fra Hovedstadens Udviklingsråd (HUR)

HUR har i relation til regionsplanen og de trafikale interesser ingen indsigelser eller bemærkninger til forslaget til lokalplantillægget.

 

Henvendelser fra ejere, beboere, brugere, interessegrupper m.fl.

1.      E-mail af 18. oktober2005 fra Johanne Cummings, Tagensvej 156

Johanne Cummings konstaterer, at bebyggelsen Tagensvej 152-180 med 150 lejligheder og ca. 300 beboere fik endnu mere tung trafik tæt på, da Banevingen blev udvidet for nogle år siden. Der ønskes en anden indkørselsvej/ adgangsvej ind til industriområdet, som plantillægget omhandler, dvs. længere nordpå i Rovsingsgade. Selv om der er vist en indkørsel dér (Vingelodden), synes det som om, det er den nærmest Tagensvej (Banevingen), der benyttes. Denne anses i øvrigt for at ligge trafikalt dårligt i forhold til krydset (Rovsingsgade/ Tagensvej).

 

Bemærkninger

I det af lokalplantillægget omfattede område er der to private fællesveje, som udmunder i Rovsingsgade, nemlig Banevingen, der forløber parallelt med Tagensvej bag boligbebyggelsen Tagensvej 152-180, og Vingelodden, der forløber vinkelret fra Rovsingsgade over for Vermundsgade og knækker 90° med et forløb parallelt med Rovsingsgade frem til Banevingen.

 

Forvaltningen vurderer, at denne udformning af vejnettet er hensigtsmæssig, da det giver mulighed for at køre ind i området to steder og dermed vælge den indkørsel, som er mest hensigtsmæssig i forhold til ærindet i området. Afstanden mellem Tagensvej og Banevingen er forholdsvis kort, men det kan ikke lade sig gøre at flytte den længere mod nord.

 

Den konvertering af industriareal til butiksareal, som lokalplantillægget muliggør, må forventes at medføre mere personbiltrafik set i forhold til en udvikling i overensstemmelse med den eksisterende lokalplan. Forvaltningen vurderer imidlertid, at stigningen er begrænset i forhold til den eksisterende trafik, og at den ikke vil have mærkbare konsekvenser.  

 

Miljøvurdering

Miljøkontrollen har tidligere udtalt sig om sagen på grundlag af høring foretaget af Plan & Arkitektur i forbindelse med udarbejdelse af forslaget til tillægget til lokalplanen. Der henvises herom til afsnittet Høring, jf. afsnittet Miljøvurdering, i den i ovennævnte afsnit Baggrund omhandlede indstilling angående forslaget.

Det offentliggjorte forslag er omfattet af lov nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer, der trådte i kraft den 21. juli 2004. Det blev forud for offentliggørelsen af forslaget vurderet, at dette ikke medfører, at der skal udarbejdes en tilhørende miljørapport. Der henvises herom til afsnittet Miljøvurdering i ovennævnte indstilling. Afgørelsen blev offentliggjort samtidig med forslaget til lokalplantillægget. Den er ikke påklaget inden klagefristen på 4 uger.

Nærværende indstilling er ikke omfattet af Teknik- og Miljøforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes. 

Bilag vedlagt

1.   Oversigt over modtagne henvendelser.

Udsendt med dagsordenen for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 25. januar 2006

 

 

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

A.     Offentliggørelsesmateriale omfattende indstilling med bilag samt orienteringspjece og -folder.

B.     Kopi af de i bilag 1 nævnte henvendelser.

 

 

 

Ulrik Winge

 

 

Til top