Medlemsforslag om at genåbne forhandlinger med Københavns Lærerforening
Det foreslås,
- at Borgerrepræsentationen pålægger Børne- og Ungdomsforvaltningen hurtigst muligt, at genåbne forhandlingerne med Københavns Lærerforening om etablering af en bydækkende lokalaftale med ensartede vilkår i henhold til Borgerrepræsentationens beslutning af 17. marts 2016.
(Stillet af Enhedslisten)
MOTIVERING
Forhandlingerne mellem Københavns Lærerforening, Skolelederforeningen Københavns Kommune og Børne- og Ungdomsforvaltningen har været meget tæt på at lede til en aftale. Det vil derfor være bedst for alle, hvis forhandlingsparterne ville sætte sig til bordet og nå frem til enighed om de sidste dele af hensyn til eleverne og folkeskolen.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. september 2016
Socialdemokratiet, Venstre og SF fremsatte følgende ændringsforslag om et nyt 1 at-punkt:
”1. at Borgerrepræsentationen opfordrer Børne- og Ungdomsforvaltningen hurtigst muligt, at genåbne forhandlingerne med Københavns Lærerforening om etablering af en bydækkende lokalaftale i henhold til Borgerrepræsentationens beslutning af 17. marts 2016.”
Det af Socialdemokratiet, Venstre og SF fremsatte ændringsforslag blev godkendt med 34 stemmer imod 17. Ingen medlemmer undlod at stemme.
For stemte: A, C, F, O og V.
Imod stemte: B og Ø.
Det således ændrede medlemsforslag var dermed vedtaget.
Enhedslisten videreførte deres protokolbemærkning fra udvalgsbehandlingen:
”Enhedslisten håber, at en bydækkende lokalaftale vil gøre op med uforberedt undervisning og ønsker, at forvaltningen åbner for aftaler med andre lærere, herunder medlemmer af Uddannelsesforbundet.”
Socialdemokratiet og SF afgav følgende protokolbemærkning, som Venstre og Det Konservative Folkeparti tilsluttede sig:
”Med denne beslutning bliver Børne- og Ungdomsforvaltningen pålagt at forsøge at genåbne forhandlingerne om ny lokalaftale i henhold til BRs beslutning af 17. marts 2016. Vi opfordrer KLF og SKK til at gå konstruktivt ind i forhandlingerne. Det er vores opfattelse, at parterne deler en grundlæggende opfattelse af, at der skal skabes bedre samarbejdsmuligheder og forberedelsesmuligheder, større fleksibilitet og større mulighed for, at den enkelte medarbejder styrer sit arbejdsliv. Samtidig mener vi principielt ikke, at man som medarbejder skal have tid, som er udenfor ledelsesretten.
Vi opfordrer til, at KLF, SKK og BUF sammen griber muligheden for at skabe en konkret og reel forbedring af arbejdstilrettelæggelsen på Københavns skoler.”