Mødedato: 22.06.2016, kl. 16:00
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Anlægsbevilling til etablering af Fremtidens Fritidstilbud på Blågård Skole

Se alle bilag
Der skal tages stilling til etablering af Fremtidens Fritidstilbud på Blågård Skole.

Indstilling

Indstilling om,

  1. at der gives en anlægsbevilling på 5,56 mio. kr. (2016 p/l) til etablering af Fremtidens Fritidstilbud på Blågård Skole.

Der anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme, jf. økonomiafsnittet.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme.

(Børne- og Ungdomsudvalget)

Problemstilling

Med implementeringsplanen for Fremtidens Fritidstilbud til Blågård Skole er det af Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) den 20. maj 2015 besluttet, at fritidstilbuddet skal organiseres som et fritidshjem i kommunal klynge og være lokaliseret på 3 matrikler, hhv. på Blågård Skole og på de 2 eksisterende fritidshjem Capella og Murergården.

Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) og Byggeri København (ByK) har i foråret 2015 fået udarbejdet et idéoplæg for Fremtidens Fritidstilbud til Blågård Skole på baggrund af implementeringsplanen og funktionsprogrammet for skoler og KKFO/fritidshjem. Med idéoplægget blev det vurderet, at der var behov for at opføre nybyggeri på skolens matrikel til 129 fritidshjemspladser, for at implementeringsplanen kunne gennemføres.

Opmålingerne for de midlertidige løsninger af Fremtidens Fritid til august 2016 viste dog, at der er areal nok på skolen til etablering af de 129 pladser i de eksisterende lokaler ved at foretage en række mindre bygningstilpasninger. Herved falder sagen ind under kategorien 'små tilpasninger', hvor der i Budget 2016 blev afsat i alt 22,9 mio. til 8 sager. De små tilpasninger omfatter typisk mindre bygningsmæssige ændringer og opgradering af udeareal og løses af BUF uden inddragelse af ByK. 

Løsning

Projektbeskrivelse

De mindre bygningstilpasninger på Blågård Skole vil bl.a. omfatte udvidelse af eksisterende køkken, renovering af toiletter, akustikregulering, evt. supplering af ventilation samt opgradering af udeareal. Bevillingen skal endvidere dække løst inventar.

Da fritidsbasen placeres i direkte tilknytning til en del af indskolingens basislokaler, vil både skole og fritidshjem nemt have adgang til hinandens lokaler, hvormed lokalerne kan anvendes over hele dagen.

Brugerinddragelse

Der blev i marts 2016 nedsat et byggeudvalg, der har bidraget med løsninger til udarbejdelse af det endelige projektforslag, herunder hvor fritidsbasen skal placeres i indskolingsbygningen. Byggeudvalget består af ledelses-, arbejdsmiljø- og forældrerepræsentanter fra skole og fritidshjem, projektledere fra BUF samt eksterne rådgivere. Skolens og det kommende fritidstilbuds brugere er enige om, at etableringen af Fremtidens Fritidstilbud sker i eksisterende lokaler på Blågård Skole.

I forbindelse med opstart af anlægssagen er skolens og fritidstilbuddets ledelse blevet introduceret for et dialogværktøj til indgåelse af en samarbejdsaftale, som anvendes ved alle anlægssager om Fremtidens Fritidstilbud. Dialogværktøjet er en hjælp til skole- og fritidsinstitutionsledelsen, når der skal indgås klare aftaler om, hvordan fælles arealer skal benyttes og hvilke arealer, der er forbeholdt hhv. skole og fritidsinstitution.

Tidsplan
Der afholdes møder i byggeudvalget i marts – maj 2016. Byggearbejdet, der alene omfatter mindre bygningstilpasninger, udføres i skolens sommerferie fra slutningen af juni og 6 uger frem, så ibrugtagning kan finde sted til skolestart i august 2016. Dette forudsætter, at denne indstilling godkendes i Borgerrepræsentationen (BR) senest den 22. juni.

Praktikanter

Der stilles krav til entreprenørens beskæftigelse af praktikanter ved opgaver, hvor lønudgifterne er minimum 4 mio. kr. Da lønudgifterne i dette projekt ikke vil overstige 4 mio. kr., bortfalder dette krav.

Økonomi

I budget 2016 blev der afsat 92,2 mio. kr. (2016 p/l) til etablering af Fremtiden Fritidstilbud på 14 skoler og herunder på Blågård Skole.

På baggrund af idéoplægget blev det besluttet at afsætte 20,16 mio. kr. i anlægsmidler til nybyggeri af Fremtidens Fritidstilbud til Blågård Skole. Anlægsbevillingen på 5,56 mio. kr. til de mindre bygningstilpasninger, der foretages i stedet for nybyggeri, finansieres af disse midler. De overskydende midler ift. budgettet (14,6 mio. kr.) anvendes til øvrige anlægsopgaver i forbindelse med Fremtidens Fritidstilbud, hvor anlægsudgifterne har vist sig at blive større end planlagt.

Blågård Skole – frigivelse af anlægsmidler, 1.000 kr.

Udvalg

Projekt

Bevilling

Funktion

 

2016

I alt

BUU

Blågård Skole

3324 - Anlæg

3.22.01.3

5.560

5.560

I alt

-

-

-

5.560

5.560

 

Videre proces

Efter godkendelse i BUU fremlægges sagen for Økonomiudvalget og BR (22. juni 2016).

 

Tobias Børner Stax              /Sti Andreas Garde


Oversigt over politisk behandling

Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget (BUU), at udvalget indstiller til Økonomiudvalget (ØU) og Borgerrepræsentationen (BR),

  1. at der gives en anlægsbevilling på 5,56 mio. kr. (2016 p/l) til etablering af Fremtidens Fritidstilbud på Blågård Skole

Der anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme, jf. økonomiafsnittet.

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 11. maj 2016
Indstillingen blev godkendt.

 

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Børne og Ungdomsudvalgets budgetramme.

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 14. juni 2016

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. juni 2016

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

Til top