Søg

Gå ikke glip af vigtig Digital Post fra Københavns Kommune

Mødedato: 22.04.2021, kl. 17:30
Mødested: Telefonmøde via Teams

Medlemsforslag om en grønnere valgkamp

Se alle bilag

Medlemsforslag

Det foreslås,

  1. at Borgerrepræsentationen pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde et forslag til en hensigtserklæring til politisk behandling om, hvordan kommunen kan skåne klimaet og miljøet og reducere CO2 udledningen ved, at partierne i Borgerrepræsentationen tilslutter sig en hensigtserklæring om at bestræbe sig på ikke at opsætte valgplakater i forbindelse med det forestående kommunalvalg 2021. Hensigtserklæringen skal kunne tilgås af andre partier, der stiller op til kommunalvalget.

(Stillet af Alternativet og Dansk Folkeparti)

Motivering

Det er Dansk Folkepartis og Alternativet klare overbevisning, at interessen for en grønnere dagsorden i kommunen står højt på den politiske dagsorden. Det anerkender og støtter vi til fulde.

Derfor håber vi, at partierne kan nå til enighed om en fælles indsats i forbindelse med valgkampen til det kommende kommunevalg. Derfor dette medlemsforslag.

16. november 2021 er der igen kommunalvalg i Danmark. Vi ved alle, hvad dette medfører. I valgkampens sidste uger overdækkes kommunen med endeløse plastic-valgplakater.

Man kan på internettet finde diverse udregningsmetoder, som viser den CO2 udledning, som fremstillingen af valgplakater resulterer i. 6000 valgplakater udleder fx 12 tons CO2 udledning i atmosfæren.

Set i lyset af kommunens grønne ambitioner, så kan vi ikke lade dette faktum fare. Med andre ord, så er der hér en konkret udledning og et ressourcespild, som vi fra politisk hold i fællesskab kan forhindre kontinuerligt, gentager sig, hvis vi vil. Samtidig giver det også mulighed for, at vi nytænker måden vi går til valg, samt inddrager danskerne i demokratiet på.

Det vil ikke være muligt at ændre på lovgivningen ved at beslutte, at der ikke må hænges valgplakater op i kommunen. Derfor mener Dansk Folkeparti og Alternativet, at et passende scenarie vil være, at partierne i Borgerrepræsentationen af hensyn til miljøet beslutter en hensigtserklæring  om, at partierne bestræber sig på ikke at hænge valgplakater op i forbindelse med kommunalvalget 2021.


Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 22. april 2021

Medlemsforslaget blev taget af dagsordenen ved mødets start.

Til top