Mødedato: 21.09.2000, kl. 17:30

Omlægning af Emdrup Torv

Omlægning af Emdrup Torv

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 21. september 2000

 

BR 362/2000

Omlægning af Emdrup Torv

Omlægning af Emdrup Torv. (Bygge- og Teknikudvalget)

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler

at der gives en kapitalbevilling på 8,6 mio. kr. på konto 2.22.3 til omdannelse af den nuværende nedslidte trafikplads til et tidssvarende busterminal og opholdstorv

at der gives en indtægtsbevilling på 3,2 mio. kr. på konto 2.22.3 svarende til HT's forventede medfinansiering af projektet

at 1,5 mio. kr. i 2000 overføres fra driftskonto 2.11.1 Vejvedligeholdelse til anlægskonto 2.22.3 Vejanlæg til delvis finansiering af projektet

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 7. juni 2000

Anbefalet

ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form."

Økonomiudvalgets beslutning den 15. august 2000

Anbefales.

 

 

RESUME

Den nuværende trafikplads Emdrup Torv foreslås omlagt til et mindre opholdstorv i direkte tilknytning til ny, moderne busterminal, hvor bl.a. cykelforholdene også forbedres. Omlægningen foreslås at ske i henhold til et skitseprojekt udarbejdet i samarbejde med borgere, Emdrup Grundejerforening, Bispebjerg Lokalråd og Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT).

Projektet omfatter anlæggelsen af et mindre beplantet torv ud for den tilstødende boligbebyggelse ved Guldstjernevej. Den nye busterminal opdeles i en nordlig del langs Emdrupvej og en vestlig del parallelt med Frederiksborgvej. De to terminaldele forbindes med optimalt kort gangafstand mellem stoppestederne, som udstyres med moderne overdækket stoppesteds- og informationsfaciliteter. Herudover forbedres til- og frakørselsforholdene i forbindelse med terminalområdet, som endvidere er forberedt for 14 og 18 m busser. Endvidere etableres der en ny HT-bygning med chaufførfaciliteter m.m. Bygningen fungerer som "støjskærm" mod Emdrupvej. I tilknytning til omlægning af trafikpladsen inddrages en mindre strækning af Frederiksborgvej, som omdannes til cykelsti og beplantes med træer.

Terminalprojektet anslås at koste i alt 9,4 mio. kr., som finansieres i fællesskab af Københavns Kommune (6,2 mio. kr.) og HT (3,2 mio. kr.). De nævnte beløb er ekskl. moms. Kommunens bidrag består af 3,9 mio. kr. fra Vej & Parks ordinære anlægsramme og 1,5 mio. kr., som overføres fra Vej & Parks driftsramme til anlægsrammen. Sidstnævnte midler er afsat til formålet i forlængelse af budgetforliget for 2000. Herudover foreslås afsat 0,8 mio. kr. af Vej & Parks driftsmidler til plantning af gadetræer (konto 2.11.1, Vejvedligeholdelse) til træplantning i forbindelse med torvet i 2001, idet der tages forbehold for vedtagelsen af budgettet for 2001.

HT finansierer herudover fjernelse af den eksisterende HT-bygning og etablering af en ny bygning med chaufførfaciliteter mv.

Detailprojektering med henblik på udbud og licitation forventes udført i år 2000. Et etapeopdelt anlægsarbejde - som opretholder den relevante busdrift - forventes afsluttet i 2001 som en markering af 100-året for bl.a. Emdrups optagelse i Københavns Kommune.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Omlægning af Emdrup Torv tager udgangspunkt i lokale borgergruppers ønsker om en revurdering af hele trafikknudepunktet, der i dag fremtræder som en nedslidt og utidssvarende trafikplads med tydelige reminiscenser fra sporvognstiden. Projektets gennemførelse skal bl.a. ses i relation til markeringen af jubilæumsåret for Emdrups optagelse i Københavns Kommune i 1901.

Endvidere tager torveomlægningen udgangspunkt i HT's forslag til ruteomlægning af linie 176 ved Emdrup Torv samt HT's generelle ønsker til forbedring af den samlede rejseoplevelse - jf. HT's "Idékatalog for terminalforbedringer", 1998 (bilag 3).

Vej & Park har drøftet diverse løsningsforslag med henholdsvis HT og Emdrup Grundejerforening - som ligeledes har interesseret sig for de trafikale forhold i området. Der er afholdt et indledende borgermøde i marts 1999 og et borgermøde i maj 2000. Bispebjerg Lokalråd var repræsenteret ved begge borgermøder.

Uddybning af indstilling og evt. alternativer hertil

Emdrup Torv fremtræder i dag som et markant trafikknudepunkt og endestation for den kollektive bustrafik, og rummer ikke i dag opholdsarealer, som kan gå under betegnelsen "torv".

Emdrup og Emdrup Torvs historie

Emdrups optagelse i Københavns Kommune og den senere udvikling - herunder beskrivelse af torvets udvikling fra grønt anlæg til lokalt handelscenter og efterfølgende henholdsvis sporvognssløjfe og HT-trafikplads - samt Emdrup Grundejerforenings centrale rolle i udviklingen, er kortfattet beskrevet af lokalhistoriker Christian Kirkeby i bilag 4.

Nuværende forhold

Emdrup Torv udgør i dag et trekantområde mellem Frederiksborgvej og Emdrupvej. Torvet blev anlagt som en sporvognssløjfe sidst i 1940'erne. Ved overgangen til busdrift omkring 1970'erne er trafikpladsen kun ændret med ganske få - og små - justeringer og fremstår i dag som et trist og nedslidt areal, hvor de respektive endestationsfunktioner ikke lever op til dagens standard for den kollektive transportform. De eksisterende forhold fremgår af bilag 1.

Trafikpladsen betjener dagligt (mandag-fredag) ca. 450 busafgange i tidsrummet fra kl. 04.00 til ca. 24.00. Herudover er der ca. 205 busafgange i samme tidsrum fra de to tilstødende stoppesteder på Frederiksborgvej.

Trafikpladsen er i dag opdelt i en vestlig del, som relaterer sig til Frederiksborgvej og udgør endestation for linie 10 og 16, samt en nordlig del, som relaterer sig mod Emdrupvej og er endestation for linie 176 samt stoppested for linie 42 og 43. I tilknytning hertil er der endvidere to stoppesteder før og efter krydset ved Frederiksborgvej/Emdrupvej, som bl.a. betjenes af linie 69 og diverse natbusser.

Fremtidige forhold generelt

Hovedideen i skitseprojektet (bilag 2) tager udgangspunkt i at modernisere, komprimere og separere terminalfunktionerne på en sådan måde, at der samtidigt kan etableres et mindre torv som et samlende element mellem den eksisterende bebyggelse og de omkransende veje. Det er ligeledes et mål at fredeliggøre såvel torvet som den tilstødende boligbebyggelse mod trafikstøjen fra Frederiksborgvej, Emdrupvej og selve terminalområdet. Endvidere er det et ønske at videreføre henholdsvis cykelstien og en ny træbeplantning på Frederiksborgvej frem til krydset ved Frederiksborgvej/Emdrupvej.

Terminaldelen

Den eksisterende trafikplads m.m. fjernes totalt og en ny busterminal udformes på en sådan måde, at den ligger parallelt med Frederiksborgvej og opdeles i to busspor. Med baggrund i HT's forslag til ruteomlægning af linie 176 (bilag 3) omfatter busterminalen kun nord/sydgående buslinier (10, 16 og 176). Østgående buslinier (42 og 43) - som ikke har endestation på terminalen - friholdes fra terminaldelen, men får stoppested på Emdrupvej med en kort og direkte gangforbindelse til selve terminalområdet. Langs Emdrupvej etableres der supplerende funktioner, der kræver direkte kørselsadgang, således at der kan opnås optimal busfremkommelighed ved udkørsel fra terminalområdet til krydset Frederiksborgvej/Emdrupvej.

Selve terminalområdet opdeles i to separate busbaner adskilt af en ca. 3,5 m bred gennemgående refuge. I tilknytning til busbanerne etableres der tre stoppesteder, hvoraf de to er dimensionerede med plads til to busholdepladser, og som ligeledes er forberedt til de nye "14 m busser".

Terminalområdet afgrænses med en glidende overgang til et lille nyt trekantet opholdstorv nærmest den østlige boligbebyggelse ved Guldstjernevej. Mod Frederiksborgvej afskærmes terminalområdet med en smal træbeplantet refuge, som tillige giver plads for en mastebåren gadebelysning imellem ind- og udkørslen til og fra terminalområdet. Den nuværende sydlige adgangsvej fra Frederiksborgvej til henholdsvis terminalområdet og Guldstjernevej opretholdes i en udformning, der dels tilgodeser disse forbindelser, dels giver begrænset adgang til den private vej ved den tilstødende boligbebyggelse ved Guldstjernevej.

Stoppested, korttidsparkering og taxiholdeplads på Emdrupvej

Det eksisterende stoppested for linie 42 og 43 i østgående retning nedlægges og flyttes mod vest til krydset Frederiksborgvej/Emdrupvej. Stoppestedet forberedes for "18 m bus". Ved det eksisterende stoppested etableres der i stedet taxiholdeplads for max. to vogne. Imellem det nyetablerede stoppested og taxiholdepladserne etableres der korttidsparkering ("kys og kør") til terminalområdet.

HT-bygning

Den eksisterende HT-træbygning ved smutvejen mellem Frederiksborgvej og Emdrupvej nedrives. Bygningen blev opført i 1990 som erstatning for nogle midlertidige skurvogne. Bygningen er på ca. 135 m2 og rummer chaufførfaciliteter for ca. 180-200 personer med mulighed for, at ca. 36 personer opholder sig samtidigt i bygningen. Herudover indeholder bygningen et delvist ødelagt offentligt toilet på ca. 5 m2 med direkte adgang fra trafikpladsen. I tilknytning til bygningen er der opstillet et mindre antal avis- og affaldscontainere.

En ny HT-bygning - med tilsvarende faciliteter og for samme antal personer - opføres i et langt smalt byggefelt parallelt med Emdrupvej, således at bygningskomplekset m.v. danner "støjskærm" mellem Emdrupvej og det fremtidige tilstødende torv. Bygningen påtænkes udført med en let bærende konstruktion i et nyudviklet standardkoncept for HT-bygninger som er forberedt for arkitektoniske tilpasninger til det offentlige gaderum.

Cykelparkering og offentligt toilet

Den nuværende spredte cykelparkering og det nuværende nedslidte pissoir nedlægges. Ny cykelparkering samordnes under en ny overdækning, der etableres nærmest krydset ved Frederiksborgvej/Emdrupvej og i forlængelse af den nye HT-bygning på en sådan måde, at begge bygninger opfattes som en arkitektonisk helhed. Cykelparkeringen dimensioneres til ca. 30 cykler med direkte adgang fra henholdsvis Emdrupvej og terminalområdet. Mellem cykelparkeringen og HT-bygningen etableres der en oplyst passage med direkte adgang mellem stoppestedet på Emdrupvej og stoppestederne på terminalområdet. Det eksisterende offentlige toilet tænkes erstattet af et reklamefinansieret betalingstoilet i handicapvenlig udgave. Der er i projektets udgiftsbudget ikke afsat midler til etablering af et konventionelt offentligt toilet, fx i forbindelse med den nye HT-bygning, hvis det mod forventning ikke viser sig muligt at etablere et betaling stoilet på stedet. Der etableres endvidere en mindre ikke overdækket cykelparkering mellem HT-bygningen og det nye torv.

Stoppestedsfaciliteter

Samtlige stoppesteder etableres med moderne stoppestedsstandere og oplyste reklamefinansierede læskærme med siddemulighed og HT-informationstavle. Ved stoppestedet på Emdrupvej forsøges faciliteterne integreret i den tilstødende cykeloverdækning. Både stoppestedsstandere og læskærme er tegnet af arkitekt MAA professor Knud Holscher og svarer til det standardudstyr, som bruges i resten af kommunen.

Offentlig telefon

Den eksisterende telefonboks ved Frederiksborgvej fjernes og en ny opsættes ved den glidende overgang mellem terminaldelen og det nye torv og i nær tilknytning til passagen ved Emdrupvej.

Offentlige containere

Den nuværende spredte placering af tøj,- avis- og flaskecontainere forsøges samordnet ved henholdsvis gavlen til den tilstødende boligbebyggelse ved Guldstjernevej og ud for østgavlen på den nye HT-bygning. Ved begge placeringer vil være de fornødne tilkørselsforhold i forbindelse med tømning. Arealet ved Guldstjernevej er dels privat grundareal, dels offentligt fortov.

Nyt torv og adgangsvej til eksisterende boligbebyggelse

Mellem terminaldelen langs Frederiksborgvej, den nye HT-bygning langs Emdrupvej og skellinien til den østlige boligbebyggelse med tilhørende opholdsareal etableres et mindre trekantet torv, hvor sidebegrænsningen afspejler en parallelforskydning af randområdets retninger. Det trekantede tema accentueres yderligere via en trekantet træbeplantning, der placeres midt på torvet. I det beplantede areal indgår der endvidere forberedelser for en evt. senere placering af en skulptur, som Emdrup Grundejerforening vil forsøge at finansiere via fondsmidler e.l.

Arealet mellem træbeplantningen og det private opholdsareal fungerer tillige som til- og frakørsel i forlængelse af den interne private adgangsvej ved den tilstødende boligbebyggelse. Samme areal fungerer ligeledes som tilkørsel for udrykningskøretøjer o.l.

Trafikregulering og cykelsti på Frederiksborgvej

Den nuværende trafikopdeling før krydset Frederiksborgvej/Emdrupvej er i nordgående retning opdelt i henholdsvis en venstresvingsbane, to ligeud-baner og en højresvingsbane. Samtlige baner er afgrænset således, at udkørslen fra den nuværende trafikplads - og i sydgående retning - kan gennemføres parallelt med den eksisterende fodgængerovergang via signalregulering.

I forbindelse med terminaletableringen udbygges signalreguleringen til også at omfatte udkørsel i nordgående retning for linie 176. Endvidere inddrages den eksisterende højresvingsbane, hvor der i stedet etableres cykelsti (alternativt cykelbane) i forlængelse af den eksisterende cykelsti. Den fremtidige opdeling før krydset vil herefter udgøre tre baner, heraf en venstresvingsbane. Krydset vil med denne udformning fortsat have den nødvendige kapacitet til at afvikle trafikken uden problemer.

Cykelsti på Emdrupvej

Den eksisterende cykelsti med en delvis afbrydelse ved den nuværende indkørsel til trafikpladsen ændres til et sammenhængende gennemgående forløb forbi den nye HT-bygning.

Belægning

Cykelstier udføres med granitkantsten og asfaltbelægning.

Fortovsarealer langs Emdrupvej og partielt i randområderne udføres som traditionelle "Københavnerfortove" med to rækker fliser og tilstødende chausséstensbelægning.

Torv og refuger samt tilstødende gangarealer inkl. kørearealet på torvet udføres med en tilsvarende flise/chausséstensbelægning. Der vælges et geometrisk belægningsmotiv, der både accentuerer det trekantede torv og forholder sig til stedets hovedretninger. Den trekantede træbeplantning i midten af torvet udføres med en forsænket gylden grusbelægning af stenmel.

Busbaner - og evt. terminalsporet i Emdrupvej - udføres i beton med asfaltbelægning i en kvalitet, som det kendes fra tilsvarende belægning ved busterminalen på Rådhuspladsen.

Beplantning

Træplantningen på Frederiksborgvej består overvejende af platantræer. Den nye træplantning på refugen mellem den nyanlagte cykelsti og terminalområdet udføres som en videreførsel af denne træplantning, således at hele strækningen frem til krydset ved Frederiksborgvej/Emdrupvej opfattes som en visuel sammenhængende helhed. For at opnå de bedst mulige vækstbetingelser udføres både cykelsti og refuge med et rodvenligt bærelag.

På torvets grusbelægning plantes et mindre antal akacietræer, og langs det private opholdsareal etableres en enkelt trærække med tjørn. Alternativ til sidstnævnte kan være en ca. 2 m høj bøgehæk, som ligeledes vil afgrænse den geometriske torvedannelse – men med en minimal skyggedannelse til det bagvedliggende private grønne område.

Belysning

Den eksisterende wireophængte belysning over henholdsvis Frederiksborgvej og Emdrupvej bibeholdes, men masteplaceringen reguleres i forhold til trekantområdets nye udformning og nye funktioner.

Ved den nuværende "smutvej" langs den østlige boligbebyggelse fjernes den ophængte gadebelysning og erstattes af en standerbåren belysning - eksempelvis det nye Metropol-armatur, hvor lyskilden har en bedre farvegengivelse. Både torv og refuge etableres ligeledes med samme lyskilde i et stramt geometrisk forløb, der vil fremhæve den trekantede torvedel og busterminalens lige ganglinier. I tilknytning til torvebeplantningen etableres der tilslutningsmulighed for jule-illumination af trækronerne og effektbelysning af en mulig fremtidig skulptur.

Projektets organisation

Skitseprojektet er udarbejdet af en projektgruppe under Vej & Park med repræsentanter fra henholdsvis Emdrup Grundejerforening og HT. Projektgruppen refererer til et udvalg, der koordinerer samarbejdet mellem HT og Københavns Kommune.

Økonomi

Samlede udgifter, ekskl. HT-bygning

Det totale terminal- og torveareal inkl. supplerende cykelsti på Frederiksborgvej og tilstødende faciliteter på Emdrupvej samt diverse tilkørselsarealer udgør skønsmæssigt 4.000 m2.

De samlede anlægsudgifter til terminal- og torveetablering m.m. samt aptering og diverse miljøafgifter inkl. udgifter til projektering, tilsyn og byggeledelse, men ekskl. anlægsudgifter til HT-bygning, er vurderet til 9,4 mio. kr. (ekskl. moms, niveau april 2000) og fordeler sig på følgende måde:

Udgiftspost

kr.

Projektering, udbud samt tilsyn og byggeledelse

1.250.000

Belægninger inkl. rydning, diverse bærelag, afvanding, kantsten og aptering m.v. samt miljø- og midlertidige foranstaltninger

6.000.000

Gade- og torvebelysning inkl. masteflytning m. m.

500.000

Signalregulering, busfremkommelighed inkl. skilte og afstribning m.m.

850.000

Beplantning inkl. rodvenligt bærelag m.v.

800.000

I alt

9.400.000

Udgifter til evt. ledningsomlægninger forudsættes afholdt over de respektive ledningsejeres løbende bevillinger, jf. "gæsteprincippet".

HT's medfinansiering

Det terminalrelaterede areal - som er en del af ovennævnte totale torveareal - ekskl. tilstødende terminalfaciliteter på/ved Emdrupvej udgør skønsmæssigt 2.100 m2, jf. bilag 5.

De samlede anlægsudgifter til denne del af projektet inkl. projektering, tilsyn og byggeledelse til terminalrelaterede funktioner - herunder fornøden signalregulering, pladsbelysning, stoppestedsfaciliteter, overdækket cykelparkering samt diverse midlertidige foranstaltninger til opretholdelse af busdriften under anlægsperioden - er anslået til 6,4 mio. kr. Heraf udgør HT's medfinansiering et fast beløb på 3,2 mio. kr. ekskl. moms (jf. bilag 6), svarende til 50% af de samlede etableringsomkostninger til terminaldelen inkl. signalregulering og byggemodning af byggefelt. Det samlede beløb ekskl. moms forventes fordelt med 0,8 mio. kr. i år 2000 og 2,4 mio. kr. i år 2001.

Herudover afholder HT samtlige udgifter til nedrivning af den eksisterende HT-bygning samt genopførelse af ny mandskabsbygning i byggefeltet parallelt med Emdrupvej. Byggefeltet - som er offentligt vejareal - stilles vederlagsfrit til rådighed i henhold til tidligere kutyme.

Vej & Parks nettoandel

De samlede udgifter for projektet udgør 9,4 mio. kr. 0,8 mio. kr. til træplantning afholdes over Vej & Parks driftsmidler til plantning af gadetræer (konto 2.11.1 Vejvedligeholdelse) i 2001.

De resterende 8,6 mio. kr. anvises på anlægskonto 2.22.3, Vejanlæg. Heraf udgør 3,2 mio. kr. medfinansiering fra HT i form af en indtægtsbevilling. Herudover er 3,9 mio. kr. ordinære anlægsmidler fra Vej & Parks anlægsramme, mens 1,5 mio. kr. er budgetforligsmidler. Sidstnævnte midler er i henhold til Bygge- og Teknikudvalgets beslutning af 2. februar 2000 (BTU 36/2000) og Borgerrepræsentationens beslutning af 16. marts 2000 (BR 98/2000) afsat til dette formål på Vej & Parks driftsbudget for 2000. De 1,5 mio. kr. foreslås derfor af praktiske årsager overført fra driftskonto 2.11.1 Vejvedligeholdelse til anlægskonto 2.22.3 Vejanlæg.

På Vej & Parks investeringsplan har der været afsat 3,5 mio. kr. til projektet i år 2000. Efter en mere detaljeret bearbejdning af projektet er den anslåede pris noget højere end forventet. Derfor foreslås det, at der afsættes yderligere 0,4 mio. kr., som hentes i investeringsrammens ikke-disponerede midler i 2001. Da der af praktiske årsager kun kan forventes anvendt 0,5 mio. kr. af de afsatte anlægsmidler i 2000, foreslås endvidere, enten at der overføres 3,0 mio. kr. fra 2000 til 2001, eller at de ubrugte midler i 2000 anvendes til at fremskynde andre projekter, hvilket også vil medføre, at de nødvendige midler til dette projekt vil være til rådighed i 2001. Vej & Park vil i august 2000 fremlægge en revideret investeringsplan med disse og andre nødvendige forskydninger indarbejdet.

Projektets finansiering fordeles således på følgende måde:

Finansiering, kr. ekskl. moms

2000

2001

I alt

Vej & Park, Anlægsramme

500.000

3.400.000

3.900.000

Vej & Park, Budgetforligsmidler, driftsmidler, som overføres til anlæg

1.500.000

1.500.000

HT, Medfinansiering af terminal m.m.

800.000

2.400.000

3.200.000

Kapitalbevilling, i alt

2.800.000

5.800.000

8.600.000

Vej & Park, driftsmidler til plantning af gadetræer

 

800.000

800.000

Finansiering i alt

2.800.000

6.600.000

9.400.000

Tidsplan

Under forudsætning af anlægsbevillingens vedtagelse medio august 2000 forventes detailprojektering udført i indeværende år svarende til en udgift på skønsmæssigt 1 mio. kr. Udbud og licitation forventes gennemført i efteråret 2000 med henblik på, at de samlede anlægsarbejder kan være afsluttet primo november 2001.

Høring

Borgermøder

På borgermøde den 25. marts 1999 blev ønsker og bindinger til en fremtidig udformning af Emdrup Torv drøftet. Endvidere blev et fremtidigt byggefelt for HT-faciliteter fastlagt med henblik på en optimal disponering af arealet til såvel busterminalfunktioner og øvrige opholdsareal m.m. Med baggrund i denne høring er nærværende skitseprojekt udarbejdet af Vej & Park og senest præsenteret på borgermøde den 22. maj 2000, hvor bl.a. HT, Emdrup Grundejerforening og Bispebjerg Lokalråd var repræsenteret. Skitseprojektet blev gennemgået og accepteret som grundlag for en efterfølgende detailprojektering.

HT's projektråd

Projektet har været forelagt på HT's projektrådsmøde den 18. maj 2000, hvor man ligeledes accepterede den omtalte medfinansiering på 3,2 mio. kr. ekskl. moms.

Miljøkontrollens vurdering

Med baggrund i det første borgermøde har Københavns Kommunes Miljøkontrol foretaget støjmåling ved den tilstødende boligbebyggelse. Støjmålingen er baseret på de nuværende forhold i forbindelse med den eksisterende trafikplads m.m. Denne støjmåling vil ligge til grund for en efterfølgende sammenlignende måling, der foretages efter ibrugtagningen af den nyetablerede busterminal m.m. til belysning af, om der er sket væsentlige ændringer i støjniveauet.

Supplerende høring

I forbindelse med udarbejdelsen af detailprojekt vil såvel Emdrup Grundejerforening, HT, Politiet m. fl. blive inddraget i processen, inden anlægsprojektet udbydes/opstartes.

Andre konsekvenser

Driftsudgifter

Omlægningen af torvet medfører ingen væsentlige ændringer i forhold til den nuværende ren- og vedligeholdelse, som varetages af Vej & Park. De nye træplantninger skønnes at medføre en øget driftsudgift på 75.000 kr. årligt, hvilket forventes afholdt inden for Vej & Parks eksisterende driftsramme.

Etapeopdeling

Etableringen af henholdsvis busterminal, HT-bygning og torv påtænkes udført i deletaper, således at busdriften kan opretholdes via tidsbestemte interimistiske foranstaltninger eller ændrede ruteforløb. Det endelige omfang heraf vil blive aftalt med HT.

BILAG VEDLAGT

Bilag 1: Plan over eksisterende forhold

Bilag 2: Vej & Parks skitseprojekt til fremtidig udformning af Emdrup Torv, dateret 3. maj 2000

Bilag 3: HT's principskitse til omlægning af linie 176 m.m. Illustrationen er fra "Idékatalog for busterminaler", 1998

Bilag 4: Kortfattet historisk beskrivelse af Emdrup og Emdrup Torv m.m. udarbejdet af lokalhistoriker Christian Kirkeby, Lokalhistorisk Forening, Bispebjerg

Bilag 5: Oversigt over terminalrelaterede arealer, dateret 3. maj 2000. Oversigten har ligget til grund for fastsættelsen af HT's medfinansiering

Bilag 6: HT's skrivelse vedr. medfinansiering dateret 23. maj 2000

 

Ole Bach

Til top