Forespørgsel om sikring af København som en tolerant by
Indstilling og beslutning
Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren bedes redegøre for,
- hvilke initiativer - ud over akut- og dialogmøder med kommunens samarbejdsparter - borgmesteren har iværksat for at sikre, at også jøder i København kan gå i fred på offentlige steder uden at blive chikaneret eller det, som er værre?
- om integrationspolitikken fremadrettet skal have fokus på at undgå, at internationale konflikter bliver bragt til København?
- hvad borgmesteren fremadrettet generelt vil gøre for at bekæmpe intolerance og hadforbrydelser i hovedstaden og sikre København som en tolerant by?
(Stillet af Dansk Folkeparti)
MOTIVRING
Sommerens konflikt i Gaza har vist sig at have direkte følger i København. Ifølge tal fra ”Det Jødiske Samfund” er antallet af overgreb mod jøder steget drastisk. Siden konfliktens start for en god måneds tid siden er der registreret 29 tilfælde af fysiske, verbale eller virtuelle overgreb på jøder. Det skal sammenholdes med, at man de senere år har registreret omkring 40 tilfælde årligt. Herudover fraråder Carolineskolen af sikkerhedsmæssige årsager eleverne på den jødiske skole i København, at de går med kalot på hovedet, davidsstjerne om halsen eller andre synlige, religiøse symboler af frygt for overfald. Dansk Folkeparti mener, at det er en uacceptabel situation, at nogle tager en konflikt med sig fra deres hjemland og lader det gå ud over uskyldige københavnere, og at det er et godt eksempel på, at integrationspolitikken ikke fungerer. Derfor er det utrolig vigtigt, at Borgerrepræsentationen får en diskussion om, hvordan integrationsindsatsen skal se ud fremadrettet for at sikre København som en tolerant by.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 21. august 2014
Forespørgslen blev besvaret.