Anlægsbevilling til etablering af medarbejderarbejdspladser på Sankt Annæ Gymnasium
Indstilling og beslutning
Indstilling om,
- at der gives en anlægsbevilling på 4.900.000 kr. i 2015 og 2016 til etablering af permanente medarbejderarbejdspladser på Sankt Annæ Gymnasium.
Der anvises dækning for bevillingerne på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme jf. økonomiafsnittet. For de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen henvises til bilag 1.
Det forudsættes, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme.(Børne- og Ungdomsudvalget)
Problemstilling
Der blev i Budget 2014 afsat en pulje på 46,0 mio. kr. til etablering af arbejdspladser på de skoler, der kun kræver mindre håndværks- og bygningsarbejder, samt investeringer i inventar. Midlerne blev afsat, så det var muligt at etablere medarbejdertilstedeværelsespladser til en tredjedel af skolens medarbejdere. Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) behandlede den 26. februar 2014 principper for udmøntning af puljen.
For 5 skoler kunne der ikke findes permanente løsninger. Der blev derfor i budget 2015 afsat 17,2 mio. kr. til etablering af permanente medarbejderarbejdspladser til Holbergskolen, Frejaskolen, Sankt Annæ Gymnasium og Skolen ved Sundet, samt midler til en flytning af Skolen i Ryparken til Frederiksgård Skole.
Projektet om etablering af arbejdspladser på Sankt Annæ Gymnasium er nu klar til, at der søges anlægsbevilling.
Løsning
På Sankt Annæ Gymnasiums folkeskoledel skal der etableres 14 permanente medarbejderarbejdspladser, så der er medarbejdertilstedeværelsespladser til, at en tredjedel af skolens medarbejdere kan være tilstede samtidig. Der er p.t. etableret 14 midlertidige arbejdspladser - 8 pladser i et mødelokale og 6 i skolens pædagogiske læringscenter.
Den permanente løsning indebærer, at det eksisterende håndarbejdslokale nedlægges og ombygges til etablering af de 14 permanente arbejdspladser. Sløjdlokalet og nogle møde- og depotrum ombygges til et nyt fagområde til håndværk og design i forlængelse af skolens billedkunstslokale.
Løsningen sikrer, at der både etableres faste arbejdspladser og at der er de nødvendige faciliteter til elevernes undervisning, jf. bilag 3.
Løsningen på Sankt Annæ Gymnasium har påvist et større behov for omlægning og etablering af tekniske installationer, herunder ventilation, end vurderet i forbindelse med forundersøgelsen, hvilket betyder, at der også skal reetableres gulve og lofter.
Brugerinddragelse
I forbindelse med sagen har skolens TRIO ( lokal del af MED-strukturen, hvor ledelse, arbejdsmiljørepræsentanter og medarbejderrepræsentanter indgår) været involveret i forbindelse med at finde den bedste løsning. Sankt Annæ Gymnasiums afdelingsbestyrelse bemærker, jf. bilag 2, at projektet ikke indeholder den ønskede indretning af læringscentret, at der er behov for særlige miljømæssige sikkerhedsforanstaltninger under nedrivningen samt behovet for alternative forberedelse og undervisningslokaler i byggeprocessen. Forvaltningen bemærker, at byggeprojektet etapedeles i hhv. etableringen af de faste arbejdspladser og fagområdet. Faglokalerne for håndarbejde og sløjd vil således ikke være tilgængelige i byggeperioden, som varer i alt 3 måneder. Dette har været drøftet i byggeudvalget og med skolens ledelse, og indgår derfor i planlægningen af næste skoleår. Derudover skal entreprenøren på byggesagen følge Københavns Kommunes sikkerheds - og miljøkrav i forbindelse at bygge på en skole i drift.
Praktikpladser
Det forventes, at der ved udførelsen af projektet ikke kan stilles krav om, at den private leverandør skal beskæftige erhvervsuddannelsespraktikanter, da der er tale om et mindre projekt, som varer under et halvt år.
Udtalelse fra Byggeri København
Udtalelsen fra Byggeri København fremgår af bilag 4. Byggeri København gør opmærksom på, at det er en risiko for projektet på Sankt Annæ Gymnasium, at der opnås dispensation for akustiske forhold, samt at projektet kan holdes indenfor den afsatte økonomi.
Den ejendomsfaglige udtalelse giver ikke anledning til yderligere bemærkninger fra forvaltningen.
Økonomi
De samlede udgifter til Sankt Annæ Gymnasium er på 5,9 mio. kr., hvilket er 1 mio. kr. mere end afsat i budget 2015. Merudgiften kan finansieres via puljen på 46 mio. kr., der blev afsat til medarbejderarbejdspladser i budget 2014, hvor en del af midlerne til uforudsete udgifter er uforbrugt.
Bevillingen finansieres dermed således:
Finansiering |
Beløb (1.000 kr. 2015 p/l) |
Sankt Annæ Gymnasium, budget 2015 | 4.900 |
Sankt Annæ Gymnasium, budget 2014 - pulje til etablering af medarbejderarbejdspladser (andel til uforudsete udgifter)* |
1.000 |
Bevilling i alt |
5.900 |
*Midlerne er stjernemarkerede, og der er derfor ikke behov yderligere politisk behandling.
Detaljerede oplysninger om budget og finansiering samt de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen fremgår af bilag 1.Videre proces
Efter BUUs behandling af sagen forelægges sagen for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.
Projekterne for Skolen ved Sundet, Holbergskolen og Frejaskolen følger en anden tidsplan, og det forventes at sagerne forelægges BUU i efteråret 2015.
Forvaltningen arbejder desuden på en evaluering af medarbejdertilstedeværelse, der forventes forelagt for BUU i efteråret 2015.
Else Sommer /Sti Andreas Garde
Oversigt over politisk behandling
Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne-og Ungdomsudvalget, at udvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,
- at der gives en anlægsbevilling på 4.900.000 kr. i 2015 og 2016 til etablering af permanente medarbejderarbejdspladser på Sankt Annæ Gymnasium
Der anvises dækning for bevillingerne på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme jf. økonomiafsnittet. For de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen henvises til bilag 1.
Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 10. juni 2015Indstillingen blev godkendt.
Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme.
Økonomiudvalget har ingen bemærkninger for så vidt angår indstillingens ejendomsfaglige indhold. Der henvises i øvrigt til Byggeri Københavns udtalelse, der er vedlagt som bilag.
Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 11. august 2015
Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 20. august 2015
Indstillingen blev godkendt uden afstemning.