Mødedato: 20.03.2003, kl. 17:30

Tillæg til lokalplan "Kryolitgrunden"

Tillæg til lokalplan "Kryolitgrunden"

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 20. marts 2003

 

BR 102/03

Tillæg til lokalplan "Kryolitgrunden"

Tillæg til lokalplan "Kryolitgrunden"

Indstilling om, at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 206 "Kryolitgrunden" vedtages endeligt.

(Bygge- og Teknikudvalget)

 

INDSTILLING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 206 "Kryolitgrunden" vedtages endeligt

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 26. februar 2003

Anbefalet, idet udvalget ønsker følgende tilføjet til sagens resume:

" Det tidligere udarbejdede projekt til stillevej blev sat i bero på færdiggørelsen af bebyggelsen i området. Bygherren har oplyst, at der fortsat henstår de i forbindelse med det tidligere stillevejsprojekt garanterede 2,5 mio. kr. til omlægning af Gl. Kalkbrænderivej. Der vil nu i forbindelse med færdiggørelsen af bebyggelsen, for vejmyndigheden og øvrige vejejere af den private vej Gl. Kalkbrænderivej, blive fremlagt forslag til et stillevejsprojekt, hvori indgår bl.a. til- og frakørselsproblematikken i forbindelse med børneinstitutionen, der er under opførelse."

 

 

RESUME

I forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslaget til tillæg, der alene har til formål at muliggøre etablering af et mindre serviceerhvervsareal i boligområdet, samt at bebyggelsens beboerfaciliteter tilbydes en bredere offentlighed, er modtaget 5 henvendelser, hvoraf en er fra HUR, der ikke har bemærkninger til forslaget.

Derudover er der kommet en henvendelse fra Østerbro Lokalråd, der bifalder udnyttelsen af området til rekreative og offentlige tilgængelige faciliteter og med baggrund i, at der ikke ændres ved områdets karakter af og anvendelse til boligformål, ingen indvendinger har mod tillægget.

De resterende 3 henvendelser er fra vejlaug og andelsboligforeninger i Gl. Kalbrænderivej, der er bekymret for de trafikale ændringer i området som bl.a. etablering af en børneinstitution medfører og spørger til det tidligere udarbejdede stillevejsprojekt.

Forvaltningen finder ikke anledning til at foreslå ændringer af forslaget til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 206, idet de rejste spørgsmål ikke relaterer sig hertil. Etableringen af børneinstitutionen, der er under opførelse, sker i overensstemmelse med gældende lokalplan nr. 206, mens stillevejsprojektet relaterer sig til et samarbejde mellem vejejere og vejmyndighed i henhold til vejlovgivningens regler herom, samt de i forbindelse med den oprindelige lokalplan af bygherren garanterede midler til omlægning af Gl. Kalkbrænderivej.

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen tiltrådte i sit møde den 31. oktober 2002 (BR 535/02) Bygge- og Teknikudvalgets indstilling af 2. oktober 2002 om offentliggørelse af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 206 " Kryolitgrunden".

Forslaget har alene til formål at muliggøre etablering af et mindre serviceerhvervsareal i boligområdet og, at bebyggelsens beboerfaciliteter, såsom svømmehal, squashbaner, fitnesscenter, restaurant m.v., tilbydes en bredere offentlighed.

Offentliggørelsesmaterialet omfattende indstilling med bilag, kopi af annonce samt orienteringspjece vedlægges til gennemsyn som bilag 1.

Offentliggørelse

Forslaget til tillæg nr. 1 har været offentliggjort i perioden 20. november 2002 til 3. februar 2003. Der er udsendt 650 pjecer til ejere, lejere og brugere, samt 54 til interessegrupper, foreninger og lignende.

I offentliggørelsesperioden har der i Østerbrohuset, Århusgade 103 været afholdt en udstilling med plancher, som har redegjort for forslaget til lokalplantillæg.

På internettet har der i offentlighedsperioden på en særlig hjemmeside været mulighed for at søge oplysninger om forslaget. Hjemmesiden indeholdte en debatside, hvor der var mulighed for at fremføre synspunkter vedrørende forslaget. Der er ikke i perioden skrevet indlæg på debatsiden. Derudover indeholdt hjemmesiden mulighed for at fremsende indsigelser via E-mail. Denne mulighed er anvendt i 2 tilfælde.

I overensstemmelse med Borgerrepræsentationens tiltrædelse af dialogstrategien har der ikke været afholdt offentligt møde om forslaget til lokalplantillæg.

Der er i offentlighedsperioden modtaget 5 henvendelser, heraf 1 fra offentlige myndigheder i henhold til planlovens § 29. En oversigt over henvendelserne vedlægges som bilag A og kopi af henvendelserne vedlægges til gennemsyn som bilag 2.

Henvendelser fra offentlige myndigheder

  1. Brev af 23. januar 2003 fra HUR
  2. HUR har hverken i relation til regionplanlægningen eller i relation til HURs trafikale interesser bemærkninger til planforslaget.

    Henvendelser fra private, interessegrupper, foreninger m.fl.

  3. Brev af 15. januar 2003 fra Østerbro Lokalråd v/ Jacob Sønderby og Kjeld Lykke
  4. Lokalrådet har ingen indvendinger mod tillægget, når der ikke ændres ved områdets karakter af og anvendelse til boligformål. Rådet bifalder udnyttelsen af området til rekreative og offentlige tilgængelige faciliteter.

    Rådet finder det endvidere positivt at der til nybebyggelsen etableres underjordisk parkeringsanlæg.

    Slutteligt opfordrer lokalrådet til, at institutionsbyggeriet gennemføres som miljørigtigt byggeri.

  5. E-mail af 31. januar 2003 fra A/B Naboerne Gl. Kalkbrænderivej 66-68 & Østbanegade 115 v/fm. Anne Wulff-Petersen
  6. Andelsboligforeningen er bekymret for den effekt Centerbyggeriet i Charlottehaven vil få på trafikafviklingen i området. Foreningen er uenig i og finder det ikke tilstrækkeligt undersøgt, at til- og frakørsel i forbindelse med de offentlige faciliteter i Charlottehaven og den nye daginstitution ved Gl. Kalkbrænderivej ikke vil belaste de omliggende i forvejen hårdt belastede og tæt beboede småveje.

    Det tidligere udarbejdede stillevejsprojekt for Gl. Kalkbrænderivej efterlyses.

    Man undrer sig over at al kørende adgang til centerbebyggelse og institution skal foregå via de omgivende småveje og ikke fra Strandboulevarden.

    Endelig sættes der spørgsmålstegn ved om de i bebyggelsen etablerede faciliteter vil være økonomisk rentable, hvis der alene påregnes gæster der kommer cyklende eller gående.

  7. Brev af 1. februar 2003 fra Vejlauget Kalkbrænderivej v/fm. Greg Aggs
  8. Vejlauget på Gl. Kalkbrænderivej forventer at de i lokalplantillægget muliggjorte ændringer vi l medføre trafikproblemer, specielt i forhold til den kommende omlægning af Gl. Kalkbrænderivej til stillevej. Der forudses en markant ændring i områdets trafik, idet til- og frakørsel til børnehaven via stillevejen vil ændre omfanget af områdets trafik. Der forventes flere gennemkørsler og flere parkerede biler.

  9. E-mail af 3. februar 2003 fra A/B Gl. Kalkbrænderivej 44-46-48 v/fm. Jens Dybro

Andelsboligforeningen gør indsigelse mod forslaget til tillæg til lokalplanen, med baggrund i, at den almindelige offentlige adgang til svømmehal, børnehave, fitnesscenter, restaurant mv., modsat forvaltningens vurdering, skønnes at medføre en markant ændring i områdets trafik, med flere gennemkørsler og flere parkerede biler, der vil belaste den kommende stillevej på Gl. Kalkbrænderivej.

Der spørges til om forvaltningen har nogen ideer til trafikreguleringer, såfremt der opstår uacceptable ændringer af den trafikale situation

Bemærkninger

Til de fremførte betænkeligheder vedrørende ændringerne af de trafikale forhold i forbindelse med nærværende forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 206, skal bemærkes, at etablering af børneinstitution og boliger på området ikke er en del af tillægget til lokalplanen. Boligbebyggelsen og børneinstitutionen etableres i overensstemmelse med den gældende lokalplan nr. 206. De heraf afledte trafikale ændringer i området, herunder at adgangen til områdets parkeringsanlæg sker via Hjørringgade, er der således allerede taget stilling til i forbindelse med vedtagelsen af lokalplanen i 1992 og de efterfølgende byggetilladelser.

Lokalplantillægget er udarbejdet for bl.a. at muliggøre, at de for beboerne i bebyggelsen planlagte faciliteter som svømmehal, fitnesscenter, restaurant mv. kan tilbydes en bredere offentlighed. Der er således ikke tale om større offentlige sports- og rekreative anlæg, men mindre beboerorienterede faciliteter, der herudover vil kunne benyttes af de omboende. Forvaltningens vurdering af de forventede trafikale ændringer, er således alene baseret på denne begrænsede udvidede anvendelse af bebyggelsens faciliteter. Det er fortsat forvaltningens vurdering, at disse sports- og rekreative anlæg ikke har et sådant omfang, at det vil medføre væsentlige ændringer i forhold til den gældende lokalplan, idet der i meget stort omfang vil være tale om en lokal trafik, som i forvejen forventes at vil benytte de muligheder den offentligt tilgængelige passage medfører for at kunne passere på tværs af området. Kørende adgang til og parkering i forbindelse med bebyggelsens faciliteter sker via Hjørringgade, sammen med den øvrige kørende færdsel til bebyggelsen.

Vedrørende det fremførte om stillevejsprojektet, skal bemærkes, at sådan projekt skal gennemføres efter vejlovgivningens regler herom og at dette ligger uden for lokalplanens område og således ikke reguleres med lokalplan nr. 206, eller nærværende tillægsforslag.

Det tidligere udarbejdede projekt til stillevej blev sat i bero på færdiggørelsen af bebyggelsen i området. Bygherren har oplyst, at der fortsat henstår de i forbindelse med det tidligere stillevejsprojekt garanterede 2,5 mio. kr. til omlægning af Gl. Kalkbrænderivej. Der vil nu i forbindelse med færdiggørelsen af bebyggelsen, for vejmyndigheden og øvrige vejejere af den private vej Gl. Kalkbrænderivej, blive fremlagt forslag til et stillevejsprojekt, hvori indgår bl.a. til- og frakørselsproblematikken i forbindelse med børneinstitutionen, der er under opførelse.

Forvaltningen finder på den baggrund ingen anledning til at foreslå ændringer af det offentliggjorte forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 206 "Kryolitgrunden".

BILAG VEDLAGT

  1. Oversigt over de i offentlighedsperioden modtagne henvendelser

BILAG VEDLAGT TIL GENNEMSYN I BORGMESTERENS FORKONTOR, RÅDHUSET, 1. SAL VÆRELSE 36

  1. Offentliggørelsesmaterialet omfattende indstilling med bilag, kopi af annonce samt orienteringspjece
  2. Kopi af de i bilag A nævnte henvendelser

 

Jens Ole Nielsen

Til top