Udpegning af repræsentanter til politisk dialoggruppe vedr. samarbejdsaftale med DGI Storkøbenhavn (2022)
Indstilling
Indstilling om,
- at der blandt Borgerrepræsentationens medlemmer udpeges i alt fire medlemmer til at indgå i den politiske dialoggruppe vedr. samarbejdsaftalen med DGI Storkøbenhavn ”Lighed i bevægelse”.
(Kultur- og Fritidsforvaltningen)
Problemstilling
Borgerrepræsentationen skal udpege 4 medlemmer til at indgå i den politiske dialoggruppe vedr. samarbejdsaftale med DGI Storkøbenhavn.
Løsning
Samarbejdsaftalen mellem DGI Storkøbenhavn og Københavns Kommune handler om at gøre flere børn og unge i København idrætsaktive. Den overordnede målsætning er, at der medio 2024 er inkluderet 10.000 flere børn- og ungemedlemmer (0-18 år) i foreningerne, heraf halvdelen piger.
Dette søges opnået via følgende overordnede spor:
- Opbygning af nye, foreningsbaserede idrætsfællesskaber for børn og unge
- Foreningsudvikling og flere partnerskaber med foreninger
- Helhedsplaner for idrætten i tre udvalgte byområder (Tingbjerg, Sundby og Sydhavnen)
- Idrætsforeninger i samarbejde med skoler og daginstitutioner
Det konkrete arbejde med indsatsområderne er allerede godt i gang i et tæt samarbejde mellem DGI Storkøbenhavn og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen indgår som centrale aktører, både på lokalt og centralt niveau.
Der er i arbejdet desuden kontinuerligt fokus på at inddrage de københavnske foreninger og andre relevante aktører, der vil være med til at styrke børne- og ungeidrætten i København – det være sig andre forvaltninger, street-miljøet, kulturelle, sociale og humanitære organisationer, fonde, skoler og uddannelsesinstitutioner, virksomheder mm.
Dialoggruppen, som der skal udpeges fire repræsentanter til, skal mødes én gang årligt med politiske repræsentanter fra DGI Storkøbenhavn. Dialoggruppen skal bidrage til helhedstænkning med udgangspunkt i børn og unges hverdagsliv, og dermed styrke idrætsforeningerne i arbejdet med at inkludere flere og kvalificere de konkrete, praktiske indsatser i samarbejdet. Ambitionen er bl.a., at indsatserne skal være med til at bryde den sociale og geografiske ulighed i bevægelse, så endnu flere børn og unge vil drage fordel af mødet med foreningslivet i deres hverdag.
Dialoggruppemøderne faciliteres af DGI Storkøbenhavn.
Videre proces
Kultur- og Fritidsforvaltningen orienterer DGI Storkøbenhavn om de udvalgte repræsentanter fra Københavns Kommune. DGI Storkøbenhavn inviterer til det videre forløb.
Bemærkninger til hvervet
Antal pladser
Københavns Kommune udpeger fire medlemmer til den politiske dialog og følgegruppe vedr. samarbejdsaftalen ”Lighed i bevægelse” med DGI.
Særlige krav/valgbetingelser
Krav om medlemskab af Borgerrepræsentationen.
Bemærkninger i øvrigt
For at sikre en kobling til forvaltningernes samarbejde med DGI om udmøntning af samarbejdsaftalen ”Lighed i bevægelse” anbefales det, at Borgerrepræsentationen udpeger et medlem fra henholdsvis Børne- og Ungdomsudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget til at repræsentere Københavns Kommune i den politiske dialog- og følgegruppe.
Udpegningstype
Forholdstalsvalg.
Vederlag
Intet vederlag.
Funktionsperiode
Funktionsperioden følger den kommunale valgperiode.
Samarbejdsaftalen med DGI Storkøbenhavn udløber ultimo 2024, hvor dialoggruppen nedlægges.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 20. januar 2022
Indstillingen blev godkendt uden afstemning.
De valgte medlemmer og stedfortrædere fremgår af bilag 4 under dagsordenspunkt 1 (Godkendelse af dagsorden).
Overborgmesteren blev bemyndiget til at modtage de evt. manglende navne.
For en opdateret liste over navne se kommunens hjemmeside:
Oversigt over indmeldte medlemmer til BR-møde 20.01.2022.pdf (kk.dk) (Hverv for valgperioden 2022-25).