Mødedato: 19.09.2013, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Københavns Ejendommes Udbuds- og Anlægsstrategi 2013-2014

Se alle bilag

I henhold til aftalen ”Fremgang i fællesskab – investeringspakke 13” (overførselssagen 2012-13) forelægges Københavns Ejendommes Udbuds- og anlægsstrategi 2013-2014 til godkendelse.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at Københavns Ejendommes Udbuds- og Anlægsstrategi 2013-2014 godkendes.

(Kultur- og Fritidsudvalget)

Problemstilling

På baggrund af den ekstraordinært store kommunale byggeaktivitet i København blev det i Budget 2012 besluttet, at Kultur- og Fritidsudvalget ved Københavns Ejendomme skal udarbejde en udbuds- og anlægsstrategi. Strategien blev godkendt i Borgerrepræsentationen den 26. januar 2012. Med overførselssagen 2012/2013 blev det besluttet, at der skal ske en revision af strategien.

Løsning

Københavns Ejendomme foretager i hver enkelt byggesag en konkret vurdering af, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at indkøbe og organisere den pågældende sag set i forhold til sagens stade, økonomi, tidsplan, risici, brugere m.v. Københavns Ejendomme bruger således de udbuds-, entreprise- og samarbejdsformer, der er mest velegnede til at optimere den konkrete sag.

Det fremgår af den reviderede Udbuds- og anlægsstrategi 2013-2014 (bilag 1), at Københavns Ejendomme i denne periode har særlig fokus på områderne:

  • Eksekvering
  • Udvikling
  • Samfundsmæssigt ansvar

Eksekvering er et konstant fokusområde i Københavns Ejendomme og i perioden vil der blive sat særlig fokus på rammeaftaler, incitamenter og bundtning som metoder til at fremme eksekveringen.

Udvikling og afprøvning af nye metoder kan give mulighed for at styrke eksekveringen yderligere og bidrage til udvikling af byggebranchen som erhverv. Der fokuseres her på samarbejdsformer og digitalt byggeri samt risikostyring, hvor Københavns Ejendomme har været i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen om forvaltningernes risikostyringskoncepter.

Endelig har Københavns Ejendomme som stor offentlig bygherre også et bredere samfundsmæssigt ansvar og ansvar for at sikre, at der er ordnede forhold ikke bare i eget hus, men også på kommunens byggepladser. Det sker gennem forenkling og standardisering af krav til private samarbejdspartnere, anvendelse af sociale og etiske krav samt fokus på arbejdsmiljø.

 

Økonomi

Nærværende indstilling har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Efter behandling i Borgerrepræsentationen danner strategien grundlag for det videre arbejde i Københavns Ejendomme.

 

 

 

Carsten Haurum                                       /Gyrithe Saltorp

Oversigt over politisk behandling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at Københavns Ejendommes Udbuds- og anlægsstrategi 2013-2014 godkendes.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 15. august 2013

Indstillingen blev godkendt, idet forvaltningen blev bemyndiget til at indarbejde udvalgets bemærkninger om bl.a. lærlinge/elever (i afsnittet om det samfundsmæssige ansvar), finansiering af risikostyring, digitalisering, udviklingsværktøjer, innovation i det materiale, der videresendes til Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.


Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til nærværende sag.



 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 27. august 2013

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.


 

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 19. september 2013 

 

 

 

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Venstre, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag om, at der tilføjes et 3. at:

”At Kultur- og Fritidsforvaltningen sikrer, at handicaptilgængelighed tænkes ind i anlægsstrategien, jf. budgetaftalen for 2014, hvor det fremgår at krav om handicaptilgængelighed fremadrettet skal indgå som element i kommunens anlægsbevillinger”.

 

Det fremsatte ændringsforslag blev godkendt uden afstemning.

 

 

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Venstre, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag om, at der tilføjes et 4. at:

”At det som led i anlægsstrategien sikres, at der for alle større anlægsprojekter i udbuddet stilles krav, som skal sikre den bedst mulige fremkommelighed for biler, busser, cykler og fodgængere under anlægsperioden”.

 

Det fremsatte ændringsforslag blev godkendt uden afstemning.

 

 

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Venstre, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag om, at der tilføjes et 5. at:

”At Kultur- og Fritidsforvaltningen sikrer tilstrækkelig inddragelse af berørte parter, både før og under anlægsarbejdet, samt i tilstrækkelig tid varsler berørte erhvervsdrivende og borgere om arbejdets konsekvenser for trafikafviklingen, adgang til ejendomme mv.”

 

Det fremsatte ændringsforslag blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Den således ændrede indstilling blev herefter godkendt.

 

 

 

Til top