Mødedato: 19.09.2013, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Status for inklusionspolitikken 2013

Se alle bilag
Årets statusrapport er den tredje med den nuværende inklusionspolitik, der omfatter perioden 2011-2014

Indstilling og beslutning

Indstilling om, 

  1. at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens rapport om status for inklusionspolitikken 2013 tages til efterretning.

(Beskæftigelses- og Integrationsudvalget)

Problemstilling

Da Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har ansvar for kommunens tværgående inklusionsindsats, udarbejder Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen hvert år en rapport om status for kommunens samlede inklusionsindsats.

Den aktuelle rapport er den sidste inden kommunalvalget og inden startskuddet for udarbejdelsen af en politik for perioden 2015-2018

Løsning

Ligesom i tidligere år  har hvert fagudvalg sendt en redegørelse om, hvordan det går med inklusionsindsatsen på udvalgets område. Som noget nyt er udvalgenes redegørelser medtaget i statusrapporten som selvstændige kapitler efter Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens mere overordnede beskrivelse af status. De to aftaler om inklusionsinitiativer i 2014, som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget indgik i foråret er også medtaget i rapporten. 

Det samlede indtryk er, det går fremad med inklusionen - indsatsen virker. Men det går alt for langsomt med at løse de tilbageværende 'strukturelle' udfordringer, som fx drenge med etnisk minoritetsbaggrund, der ikke får uddannelse, overledighed og oversygelighed blandt etniske minoriteter og opsplitning af byen. Det vil fx tage 30 år, inden målene er nået inden for beskæftigelsesområdet.

Det er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens opfattelse, at det er nødvendigt at fokusere mere på inklusion i kerneindsatsen. Kommunens service skal målrettes, således at alle borgere uanset baggrund får gavn af den. Det kræver en omfordeling af ressourcer.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har bedt udvalgene om i inklusionsredegørelserne også at give deres bud på udfordringer og indsatser fremover. Direktionen har desuden før sommerferien påbegyndt en møderække med repræsentanter for de øvrige forvaltningers direktioner. Forvaltningen vil gerne tage hul på dialogen og debatten om den næste inklusions- eller integrationspolitik, som skal besluttes i 2014 og gælde fra 2015.

Barometerindikator foreslås udgå

Det fremgår af Socialudvalgets redegørelse, at udvalget vurderer, at indikatoren 'Andelen af børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund, der modtager en foranstaltning, som gennemfører 9. klasse' fremover er overflødig.
 
Den tredje måling til indikatoren fra december 2012 viser, at børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund, der modtager en foranstaltning, fortsat gennemfører 9. klasse i samme grad som etnisk danske børn og unge, der modtager en foranstaltning.

Da målet om lige udbytte af indsatsen er nået, er Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen enig i, at indikatoren ikke længere er relevant i barometersammenhæng.

Økonomi

Der er ingen direkte økonomiske konsekvenser forbundet med denne indstilling.

Videre proces

Under forudsætning af Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets anbefaling fremlægges rapporten for Borgerrepræsentationen.
Morten Binder   /   Kaj Ove Christiansen

Oversigt over politisk behandling

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller,

1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget godkender, at indikatoren: 'Andelen af børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund, der modtager en foranstaltning, som gennemfører 9. klasse' udgår af Inklusionsbarometret, som ønsket af Socialudvalget: 

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller, at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler 

2. at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens rapport om status for inklusionspolitikken 2013 tages til efterretning.


Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 19-08-2013
Indstillingen blev godkendt.
 


Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 19. september 2013


Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top