Mødedato: 18.09.2003, kl. 17:30

Forebyggende hjemmebesøg i Københavns Kommune

Forebyggende hjemmebesøg i Københavns Kommune

Borgerrepræsentationen

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra Ordinært møde torsdag den 18. september 2003

 

Nr. 12           BR 432/03. Forebyggende hjemmebesøg i Københavns Kommune

Indstilling om, at indstillingen danner udgangspunkt for systematisk dataindsamling  i forbindelse med gennemførelsen af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg, at Sundhedsforvaltningen bemyndiges til at udarbejde 12-15 konkrete spørgsmål som den forebyggende medarbejder kan stille alle borgere der besøges efter oplysning om, at det er frivilligt, at spørgsmålene i 1. runde bygger på følgende 3 temaer; livskvalitet/netværk, søvn/medicin, samt motionsvaner/fald, samt at Sundhedsforvaltningen – på baggrund af fokusgruppeinterviews med de forebyggende medarbejdere i de syv lokalområder - årligt reviderer handleplanerne for dataindsamling, herunder fastsættelse af nye temaer og forelægger disse for Sundheds- og Omsorgsudvalget til godkendelse.

                                                                 (Sundheds- og Omsorgsudvalget)

(Standsningsret)

 

 

Indstillingen – som vedtaget i Sundheds- og Omsorgsudvalget – blev godkendt med 37 stemmer imod 13.

For stemte A, V, B, C, O og D.

Imod stemte F og Ø.

 

 

Socialdemokraterne ønskede at videreføre følgende bemærkning fra behandlingen i Sundheds- og Omsorgsudvalget:

 

"Det er intentionen med de forebyggende hjemmebesøg at hjælpe de ældre til et bedre liv, hvad enten det drejer sig om hjælpemidler, samtale om fremtidens bolig eller andre ting der ligger den ældre på sinde. Socialdemokraterne støtter at anonyme data kan opsamles for at kommunen får bedre viden om de ældre og at vi derigennem kan forbedre de tilbud vi giver de ældre."

 

 

Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti ønskede at videreføre følgende bemærkning fra behandlingen i Sundheds- og Omsorgsudvalget:

 

"Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti kan ikke tilslutte sig indstillingen. De forebyggende hjemmebesøg skal ikke bruges til at systemet får dækket sit behov for statistik, data og registrering på bekostning af samtalen om den ældres personlige og individuelle behov. Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti tror ikke på at ordningen reelt vil være frivillig da systemet altid vil være stærkere end den enkelte ældre. Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti tager den ældres parti, ikke system Danmarks"

 

 

Dansk Folkeparti og Venstre ønskede at videreføre følgende bemærkning fra behandlingen i Sundheds- og Omsorgsudvalget:

 

"Dansk Folkeparti og Venstre stemmer for indstillingen, da der overfor den ældre udtrykkeligt bliver gjort opmærksom på, at der er tale om frivillighed."

 

 


Til top