Udviklingsprojekt i Københavns Energi og Københavns Vand
Udviklingsprojekt i Københavns Energi og Københavns Vand
Borgerrepræsentationen
DAGSORDEN
for Ordinært møde torsdag den 16. november 2000
BR 453/2000
Udviklingsprojekt i Københavns Energi og Københavns Vand
Tillægsbevilling til udviklingsprojektet i Københavns Energi og Københavns Vand. (Miljø- og Forsyningsudvalget)
INDSTILLING
Miljø- og Forsyningsforvaltningen foreslår,
at Miljø- og Forsyningsudvalget godkender, at der til udviklingsprojektet i Københavns Energi og Københavns Vand gives en tillægsbevilling på 2,5 mio. kr., og
at sagen videresendes til høring i Økonomiudvalget og til godkendelse i Borgerrepræsentationen.
Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 9. oktober 2000
Tiltrådt.
ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING
Økonomiforvaltningen indstiller,
at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form."
Økonomiudvalgets beslutning den 31. oktober 2000
Anbefalet.
RESUME
Miljø- og Forsyningsforvaltningens udviklingsprojekt, som skal integrere de to forsyningsvirksomheder er i fuld gang. Da det har vist sig, at det afsatte beløb på 4 mio. kr. ikke er tilstrækkeligt, er det nødvendigt at tilføre projektet yderligere 2,5 mio. kr.
SAGSBESKRIVELSE
Bevillingen til igangsættelse af udviklingsprojektet (MFU 107/2000 og BR 268/2000) blev behandlet af Miljø- og Forsyningsudvalget på mødet den 17. april 2000 og givet af Borgerrepræsentationen den 15. juni 2000. Bevillingen blev givet i forbindelse med overførsel af mindreforbrug fra 1999 til 2000. Herudover tiltrådte Miljø- og Forsyningsudvalget (MFU 166/2000) og Økonomiudvalget (ØU 213/2000) henholdsvis den 15. juni og 20. juni 2000, at projektet blev igangsat med henblik på, at der ultimo 2000 foreligger en endelig vision og en samlet strategi- og handlingsplan for den integrerede forsyningsvirksomhed.
På bevillingstidspunktet var den præcise tilrettelæggelse af projektet ikke fastlagt, men arbejdet blev igangsat umiddelbart før sommerferien og har siden kørt meget intensivt p.g.a. de stramme tidsfrister for et så stort projekt. På nuværende tidspunkt tegner der sig et klarere billede af den afsluttende fase.
Første del af projektet har været en analysefase, hvor de to virksomheder Københavns Energi og Københavns Vand er blevet gennemanalyseret med fokus på tekniske, økonomiske, juridiske, kommunikationsmæssige samt produkt- og markedsmæssige forhold. Der er for eksempel set på hvilke produkter, de to virksomheder sælger, hvordan vilkårene for disse produkter vil udvikle sig, hvordan de mange administrative funktioner er bygget op, hvordan IT håndteres og meget mere. Der har været nedsat 12 arbejdsgrupper, der alle har afleveret en analyserapport til projektledelsen.
Ud over de 12 arbejdsgrupper er der nedsat en styregruppe og en projektledergruppe.
2. fase af projektet – der netop er påbegyndt – vedrører formulering af strategier. Der skal udarbejdes oplæg til forretningsgrundlag, mål, strategier, handlingsplaner og organisationsplaner. Det må forventes, at denne fase vil vare ca. 2 måneder. Herefter indestår i indeværende år beslutningsfasen, hvor det påregnes, at der på møder i december i såvel Miljø- og Forsyningsudvalget som Økonomiudvalget vil blive fremlagt en samlet strategi- og handlingsplan for den integrerede virksomhed, herunder forslag til organisering.
Behandling i Borgerrepræsentationen forventes at finde sted i januar 2001.
Udgifterne til projektet består i det væsentlige af omkostninger til konsulenter samt til afholdelse af seminarer og workshops. Da der er tale om 14 grupper, hvori indgår konsulenter, og da der er tale om et særdeles intensivt forløb, er de afsatte 4 mio. kr. ikke tilstrækkelige til at gennemføre projektet. Det er derfor nødvendigt at tilføre yderligere 2,5 mio. kr., som tilvejebringes ved en merindtægt i Københavns Vand.
ØKONOMI
Bevillingen udgiftsføres i Københavns Vand, der i 2000 har en merindtægt på andre konti under 1.04.1 Vandforsyning som følge af salg af laboratorieudstyr, jf. sagen om indskud i Miljølaboratoriet Storkøbenhavn I/S.
BILAG VEDLAGT
-
Niels Juul Jensen
/Peter Elsman