Mødedato: 14.11.2002, kl. 17:30

Regeringens pulje på 1,5 mia. kr. til meraktivitet til behandling

Regeringens pulje på 1,5 mia. kr. til meraktivitet til behandling

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 14. november 2002

 

 

BR 564/02

Regeringens pulje på 1,5 mia. kr. til meraktivitet til behandling

[s1] Regeringens pulje på 1,5 mia. kr. til meraktivitet til behandling

 

 

[s2] Indstilling om, at modellen for udmøntning af den statslige pulje på 1½ mia. kr. til øget aktivitet på sygehusområdet godkendes, herunder at Sundhedsfor-valtningen indgår aftale med Frederiksberg Kommune om fælles overholdelse af sygesikringens baseline, samt at Sundhedsforvaltningen bemyndiges til i samarbejde med H:S og Frederiksberg Kommune konkret at udmønte meraktiviteten i speciallægepraksis ved at indgå aftaler med praktiserende speciallæger i Købenavns Kommune om betingelserne for deres medvirken vedrørende aktivitet, kvalitet og honorering, hvor honoreringen vil ske inden for den af staten udmeldte refusionstakst. Aftalerne skal være midlertidige og løbe frem til udgangen af 2002. Sundhedsforvaltningen skal i regnskabet for 2002 specifikt redegøre for økonomien - herunder eventuelle indtægter fra H:S - og aktivitetsudviklingen på det berørte område.                                                                                                                           (Sundheds- og Omsorgsudvalget)

 

 

INDSTILLING

[s3] Sundhedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

at modellen for udmøntning af den statslige pulje på 1½ mia. kr. til øget aktivitet på sygehusområdet godkendes, herunder

 

at Sundhedsforvaltningen indgår aftale med Frederiksberg Kommune om fælles overholdelse af sygesikringens baseline.

 

at Sundhedsforvaltning bemyndiges til i samarbejde med H:S og Frederiksberg Kommune konkret at udmønte meraktiviteten i speciallægepraksis ved at indgå aftaler med praktiserende speciallæger i Københavns Kommune om betingelserne for deres medvirken vedrørende aktivitet, kvalitet og honorering, hvor honoreringen vil ske inden for den af staten udmeldte refusionstakst.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 8. august 2002

Indstillingen blev godkendt.

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

 

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

"at Borgerrepræsentationen anmoder Sundhedsforvaltningen om i regnskabet for 2002 specifikt at redegøre for økonomien – herunder eventuelle indtægter fra H:S - og aktivitetsudviklingen på det berørte område.

 

Da retningslinierne for videreførelsen af regeringens pulje på 1,5 mia. kr. i 2003 endnu ikke er fastlagt indstiller Borgerrepræsentationen, at Sundhedsforvaltningen indgår midlertidige aftaler med de praktiserende speciallæger, der løber frem til udgangen af 2002. Se vedlagte notat fra Økonomiforvaltningen.

 

Økonomiudvalget har derudover ingen bemærkninger til at nærværende indstilling søges gennemført.

 

·        Vedlagt notat fra Økonomiforvaltningen

·        Vedlagt notat fra Sundhedsforvaltningen

 

Økonomiudvalgets beslutning den 29. oktober 2002

Anbefales.

 

 

 

RESUME

[s4] Der er på finansloven for 2002 afsat 1,5 mia. kr. til finansiering af meraktivitet i sygehusvæsenet med henblik på at nedbringe antallet af patienter, der venter på behandling (meraktivitetsprojektet) og med henblik på at tage hul på nye finansierings- og styringsprincipper, der understøtter effektivitet, kvalitet og service i sundhedsvæsenet.

 

Af puljen på 1,5 mia.kr. er der afsat 62 mio. kr. til bl.a. målrettet aktivitet inden for børne- og ungdomspsykiatrien og til forhøjelse af tilskud til høreapparatbehandling. De resterende 1.438 mill. kr. skal anvendes til en generel indsats mod ventetider.

 

Meraktivitetsprojektet omfatter al planlagt somatisk aktivitet med undtagelse af kosmetiske operationer, fertilitetsbehandling, sterilisation, kønsskifte m.v. og områder, der ligger på grænsen af eller uden for sygehusopgaver. Aktiviteter i speciallægepraksis, der substituerer sygehusbehandling, er også omfattet af puljen og skal inddrages i projektet.

     

Princippet for tildeling af midler fra puljen er, at kun hvis der udføres aktiviteter ud over et foruddefineret måltal (baseline), ydes der kompensation til sygehusamterne og Hovedstadens Sygehusfællesskab.

 

Baseline for speciallægebetjeningen i H:S-området er opgjort fælles for Københavns og Frederiksberg Kommuner og indgår i den samlede baseline for H:S.

 

Den samlede baseline for H:S-området udgør 1.787 mio. kr., heraf udgør H:S-andelen 1.660 mio. kr., og sygesikringsandelen udgør 127 mio. kr. Af disse 127 mio. kr. udgør Københavns Kommunes andel 108 mio. kr.

 

H:S får puljemidlerne tilført og skal efterfølgende refundere Københavns og Frederiksberg Kommuner for den øgede aktivitet i speciallægepraksis.

 

Det er en forudsætning i loven ( Lov om ændring af sygehusloven), at der skal indgås en fælles aftale for H:S og Københavns og Frederiksberg Kommuner, og at denne aftale skal godkendes af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Med henblik på opfyldelsen af lovens krav foreslås anvendt vedlagte model for H:S-området, som er udarbejdet af Sundhedsforvaltningen, H:S Direktion og Frederiksberg Kommune. Modellen er endnu ikke godkendt af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, og forudsættes endvidere politisk godkendt i Borgerrepræsentationen.

 

 

Det er Sundhedsforvaltningens opfattelse, at det vil være mest hensigtsmæssigt at betragte speciallægesektoren i Københavns og Frederiksberg Kommuner under ét. Dette vil give den største fleksibilitet såvel i borgernes mulighed for at vælge behandler i primærsektor som i indgåelse af aftaler med praktiserende speciallæger. Hertil kommer, at kommunerne har et fælles ansvar for overholdelse af baseline på sygesikringsområdet. Sundhedsforvaltningen anbefaler derfor, at der indgås en aftale med Frederiksberg Kommune vedrørende samarbejde om overholdelse af baseline.

 

Når modellen er godkendt, er det nødvendigt at fastlægge, i hvilken udstrækning der skal ske inddragelse af speciallægesektoren samt at indlede forhandlinger med speciallægerne med henblik på fastsættelse af rammerne vedrørende aktivitet, kvalitet og honorering for deres deltagelse i meraktivitetsprojektet.

 

Det er Sundhedsforvaltningens vurdering, at en aktivitet svarende til baseline kan afholdes inden for sygesikringens budget 2002 – for specialægeområdet omfattet af baseline. 

Københavns og Frederiksberg Kommuner har i fællesskab igangsat en analyse af kapaciteten i speciallægepraksis, således at man primo august har et fælles overblik over, i hvilket omfang speciallægerne ønsker at blive inddraget i meraktivitetsprojektet. Der vil på udvalgsmødet blive givet en orientering om denne analyse, og om de foreløbige overvejelser, om hvor aftaler kan tænkes at blive indgået.

 

SAGSBESKRIVELSE

[s5] Baggrund

Der er på finansloven for 2002 afsat 1,5 mia. kr. til finansiering af meraktivitet i sygehusvæsenet med henblik på at nedbringe antallet af patienter, der venter på behandling (meraktivitetsprojektet) og med henblik på at tage hul på nye finansierings- og styringsprincipper, der understøtter effektivitet, kvalitet og service i sundhedsvæsenet.

 

Af puljen på 1,5 mia. kr. er der afsat 62 mio. kr. til bl.a. målrettet aktivitet inden for børne- og ungdomspsykiatrien og til forhøjelse af tilskud til høreapparatbehandling. De resterende 1.438 mill. kr. skal anvendes til en generel indsats mod ventetider.

 

Puljen er opført på finansloven for 2002 således, at uforbrugte puljemidler kan overføres til 2003. Det fremgår af økonomiaftalen mellem Regeringen og Amtsrådsforeningen for 2003, at anvendelsen af de uforbrugte midler skal forhandles inden udgangen af september 2002.

 

Meraktivitetsprojektet omfatter al planlagt somatisk aktivitet med undtagelse af kosmetiske operationer, fertilitetsbehandling, sterilisation, kønsskifte m.v. og områder, der ligger på grænsen af eller uden for sygehusopgaver. Aktiviteter i speciallægepraksis, der substituerer sygehusbehandling, er også omfattet af puljen og skal inddrages i projektet.

 

Princippet for tildeling af midler fra puljen er, at kun hvis der udføres aktiviteter ud over et foruddefineret måltal (baseline), ydes der kompensation til amterne og Hovedstadens Sygehusfællesskab. Baseline fastlægger den aktivitet, som amtet allerede har planlagt inden for budgettet.

 

Regeringen ønsker sikkerhed for, at puljemidlerne tilflyder de områder, der reelt udfører det ekstra arbejde. Det enkelte amt og H:S skal derfor udarbejde en model, der sikrer, at midlerne kanaliseres ud til de udførende enheder. Denne model skal godkendes af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, inden der udbetales puljemidler, og forudsættes endvidere politisk godkendt i Borgerrepræsentationen.

 

H:S har i samarbejde med Københavns og Frederiksberg Kommuner udarbejdet vedlagte notat af 3. juli 2002, som efterfølgende er fremsendt til godkendelse i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Notatet beskriver en model for nedbringelse af ventelister ved inddragelse af speciallægesektoren. Ministeriet har endnu ikke godkendt modellen.

 

Den statslige pulje til nedbringelse af ventelister er fordelt mellem amterne og H:S på grundlag af værdien af udvalgte ydelser af befolkningens sygehusforbrug ved et gennemsnitligt køns- og aldersbetinget forbrug (baseline). For at beregne det gennemsnitlige køns- og aldersbetingede forbrug har man opgjort forbruget på de udvalgte ydelser på køns- og aldersgrupper for perioden 1. juli 2000 til 30. juni 2001 samt i forhold til amtskommunernes og Københavns og Frederiksberg Kommuners befolkningstal pr. 1. januar 2002.

 

H:S-områdets andel af puljen er 150 mill. kr., som frigøres i den takt, hvori aktiviteten i sygehussektoren og speciallægesektoren under ét overstiger den samlede værdi af baseline.

 

Baseline.

Baseline er udarbejdet i samarbejde mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Amtsrådsforeningen. I relation til baselineberegningen for sygesikringsområdet fremgår det af en skrivelse fra Sundhedsstyrelsen, at man har beregnet baseline på baggrund af individbaserede oplysninger, som er udtrukket fra sygesikringssystemet. For at finde værdien af den relevante aktivitet i sygesikringssystemet, er der beregnet nogle gennemsnitspriser (forløbstakster) vha. honorarerne i sygesikringen.

 

Baselineberegningen for speciallægebetjeningen i H:S-området er opgjort fælles for Københavns og Frederiksberg Kommuner på baggrund af Københavns og Frederiksbergs borgeres forbrug af de udvalgte ydelser i perioden fra 1. juli 2000 til 30. juni 2001.

 

Nedenstående tabel viser den af ministeriet beregnede baseline for H:S området.

 

H:S-området

Mio.kr.

H:S sygehusproduktion

1.660

Københavns og Frederiksberg Kommuner

  127

Samlet baseline i alt for H:S området

1.787

 

For at H:S-området kan få del i puljemidlerne på 150 mill. kr., skal H:S og Københavns og Frederiksberg Kommuner tilsammen over baseline på 1.787 mio. kr.

 

Af cirkulæret om udbetaling af statstilskud til øget aktivitet på sygehusområdet fremgår, at H:S tilføres puljemidler og efterfølgende refunderer Københavns og Frederiksberg Kommuner, hvis kommunernes produktion af sygesikringsydelser overstiger baseline på 127 mio. kr.

 

For at kunne vurdere kommunernes mulighed for at få del i puljemidlerne er det nødvendigt at undersøge, om de to kommuners forventede produktion i 2002 vil ligge på, over eller under baseline. Hvis kommunerne ligger under baseline, vil de skulle præstere en merproduktion - uden statstilskud - op til baseline, og først derefter vil kommunerne blive kompenseret. En beregning af Københavns Kommunes forbrug viser, at kommunen efter første halvår i 2002 ligger lige under baseline. Det er Sundhedsforvaltningens vurdering, at en aktivitet svarende til baseline kan afholdes inden for sygesikringens budget 2002 – for specialægeområdet omfattet af baseline. 

For en nærmere beskrivelse af sammenhængen mellem sygesikringens budget 2002 i forhold til udmøntning af den statslige pulje på 1,5 mia. kr. henvises til vedlagte notat.

 

Københavns og Frederiksberg Kommuner har af Indenrigs- og Sundhedsministeriet fået oplyst, hvilken andel af kommunernes sygesikringsydelser kommunerne hver især udgør i beregningen af den fælles baseline på 127 mio. kr. Københavns Kommunes andel udgør 108 mio. kr., og Frederiksbergs Kommunes andel udgør 19 mio. kr., svarende til en procentvis fordeling mellem kommunerne på henholdsvis 85% og 15% af den fælles baseline.

 

Model for H:S området

Med henblik på opfyldelsen af lovens krav om fælles aftale mellem H:S, Københavns og Frederiksberg Kommuner foreslås anvendt nedenstående model for H:S-området på speciallægeområdet. Modellen er udarbejdet af Sundhedsforvaltningen, H:S Direktion og Frederiksberg Kommune.

 

Modellen kræver, at der tages stilling til følgende:

 

·        det faglige indhold

·        administration af modellen

·        de økonomiske forudsætninger

 

Fagligt indhold.

Der skal tages stilling til, hvilke ydelser man i H:S området ønsker at indgå aftaler med speciallægerne om. For H:S' sygehusandel kan dette ske som udbud, mens kommunerne kan indgå konkrete aftaler om specifikke behandlinger.

 

For at undgå utilsigtede afsmittende virkninger på den "almindelige" produktion af sygesikringsydelser aftales det, at H:S og kommunerne koordinerer og gensidigt orienterer hinanden i forbindelse med konkrete aftaler. For at understøtte subsidieringsmuligheden mellem sygehus og speciallægepraksis vil H:S medvirke til, at behandlinger m.v., som er indeholdt i baseline for speciallægeområdet, om muligt udlægges til de speciallægepraksis, som sygesikringen har indgået aftale med.

 

Administration.

For at sikre en smidig og effektiv model i H:S området, vil det være hensigtsmæssigt, at man betragter praksissektoren i Københavns og Frederiksberg Kommuner under ét, og at borgerne kan behandles på tværs af kommunegrænsen. Det vil samlet set give den største kapacitet i området, såfremt speciallægesektoren kan behandle begge kommuners patienter. Ingen af kommunerne vil komme til "at betale" for den anden kommunes borgere, idet kommunerne altid clearer sygesikringsudgifter med hinanden.

 

Det vil endvidere betyde, at borgerne får en større valgmulighed mellem de behandlere, som kommunerne indgår aftale med.

 

Økonomiske forudsætninger.

Som tidligere nævnt betragter Indenrigs- og Sundhedsministeriet H:S-området som en enhed, dvs. at H:S og kommunerne tilsammen skal overstige baseline, før der kan udbetales puljemidler. Det er derfor vigtigt, at Københavns og Frederiksberg Kommuner tilsammen sikrer, at baseline overholdes inden for sygesikringsregi, og at H:S sikrer overholdelse af baseline inden for sygehusregi.

 

Nedenfor er beskrevet den økonomiske rollefordeling mellem H:S og kommunerne, idet Københavns og Frederiksberg Kommuner betragtes som én enhed med fælles baseline.

 

Der kan opstilles følgende 4 scenarier:

1.      H:S og kommunerne når hver især baseline.

H:S sygehusproduktion overstiger 1.660 mio. kr., og kommunernes produktion af sygesikringsydelser overstiger 127 mio. kr. Begge parter overholder baseline. H:S udbetaler kommunerne svarende til deres andel af puljetrækket.

 

2.      H:S når ikke baseline, men kommunerne når baseline.

H:S' sygehusproduktion er under 1.660 mio. kr., og kommunernes sygesikringsproduktion overstiger 127 mio. kr. I denne situation kompenserer H:S kommunerne svarende til den andel, som kommunerne overstiger baseline.

 

3.      H:S når baseline, men kommunerne når ikke baseline.

Kommunernes produktion er under 127 mio. kr., og H:S' produktion er over 1.660 mio. kr. I denne situation kompenserer kommunerne H:S for den andel, der trækker den samlede baselineoverholdelse ned.

 

4.      Hverken H:S eller kommunerne når baseline.

H:S sygehusproduktion ligger under 1.660 mio. kr., og kommunernes produktion af sygesikringsydelser ligger under 127 mio. kr. I denne situation, hvor ingen af parterne overholder baseline, foretages ingen kompenserende udligning mellem parterne.

 

 

Meraktiviteten opgøres ved udgangen af 2002, og H:S overfører/modtager evt. kompensation til/fra de to kommuner i en samlet overførsel.

 

Afregningstaksten mellem H:S og kommunerne er den af staten udbetalte refusionstakst for de pågældende ydelser, hvilket vil sige, at der er tale om 100 pct. afregning i forhold til den beregningsmetode, som anvendes i baselineopgørelsen.

 

Når kommunerne i ovenstående scenarie 3 skal kompensere H:S for manglende overholdelse af baseline, er begrundelsen, at kommunernes produktion af sygesikringsydelser ligger under den aktivitet, der var forudsat ved budgetlægningen, dvs. der vil være en besparelse på de sygesikringsydelser, som er omfattet af baseline. Såfremt denne situation opstår, er det Sundhedsforvaltningens opfattelse, at kompensationsbeløbet må deles mellem kommunerne i forholdet 85% til Københavns Kommune og 15% til Frederiksberg Kommune. Denne fordeling svarer til kommunernes andel af puljebeløbet. Frederiksberg Kommune er enig i denne fordelingsnøgle.

 

Aftale mellem Københavns og Frederiksberg Kommuner

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har som tidligere nævnt opgjort baseline fælles for Københavns og Frederiksberg Kommuner.

 

Det er derfor Sundhedsforvaltningens opfattelse, at det vil derfor være mest hensigtsmæssigt at betragte meraktivitetsprojektet i sygesikringsregi under ét. Dette vil sikre den mest smidige og effektive model i H:S-området. Det vil tillige give den største fleksibilitet såvel i borgernes mulighed for at vælge behandler i primærsektor som i indgåelse af aftaler med praktiserende speciallæger.

 

Det vil også medføre, at Københavns og Frederiksberg Kommunerne i fællesskab skal sikre baselineoverholdelse inden for sygesikringsandelen, og H:S skal sikre baselineoverholdelse inden for sygehusandelen. Heri ligger endvidere, at der følger et ansvar for at holde hinanden "skadesløse", da H:S-området bliver anskuet samlet.

 

Model for inddragelse af speciallægepraksis.

Når den tidligere nævnte H:S-model er godkendt af Indenrigs- og Sundhedsministe-riet, og H:S har truffet beslutning om, i hvilken udstrækning der skal ske inddragelse af speciallægesektoren, vil der være behov for at indlede forhandlinger med speciallægerne med henblik på at fastsætte rammer for deres deltagelse i ventelisteprojektet.

 

I forbindelse med disse forhandlinger vil der være behov for at tage stilling til følgende indhold:

 

1. Honorering af meraktiviteten.

Ministeriet har valgt en beregningsmodel for refusion af ydelser, hvor prisen for ydelserne er værdisat som et "sygesikringsforløb", dvs. gennemsnitstakster indeholdende selve ydelsen (f.eks. operationen) og en sum til konsultationer før og efter operationen samt tillægsydelser. På denne måde fremkommer der en ny gennemsnitstakst for de udvalgte ydelser, benævnt forløbstaksten. Ministeriets begrundelse for denne beregningsmetode er, at det er et forsøg på at kompensere amterne for deres faktiske udgift ved meraktiviteten.

 

For Københavns Kommunes vedkommende er det væsentligt, at der bliver fastlagt et hovedprincip om, at aftalerne med speciallægerne ikke skal medføre merudgifter for sygesikringen udover de af staten tilførte midler. Dette indebærer, at honoreringen af meraktiviteten ikke overstiger den af staten udmeldte forløbstakst, der bliver anvendt som grundlag for refusionen. Forløbstaksten omfatter som nævnt samtlige ydelser, der indgår i behandlingen af den pågældende patient.

 

Sundhedsforvaltningen anbefaler derfor, at forløbstaksten anvendes i de honoreringsaftaler, der indgås med speciallæger.

 

2. Aftalens form.

Ifølge den nye speciallægeoverenskomst er der i henhold til et protokolat til overenskomsten skabt mulighed for, at amtet kan indgå kontrakter om midlertidigt at udlægge sygehusopgaver i mindre omfang til de praktiserende speciallæger. Aktiviteter forbundet med sådanne aftaler forventes at ligge udenfor de forpligtigelser, som speciallægerne har i relation til deres ydernummer for sygesikringen.

 

Sundhedsforvaltningen vil efter drøftelser med Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Frederiksberg Kommune lægge op til, at der i henhold til ovenævnte protokolat indgås aftaler med speciallægerne. Herved kan man i modsætning til, hvad der er tilfældet med § 3-aftaler (lokalaftaler i henhold til overenskomsten) undgå at fremsende aftalerne til godkendelse hos overenskomstens parter. Dette vil kunne spare tid i planforløbet.

 

3. Behandlingsydelser i sygesikringsregi.

Som tidligere nævnt har Sundhedsstyrelsen i samarbejde Indenrigs- og Sundheds-ministeriet fastlagt, hvilke ydelser der kan udføres som sygesikringsydelser i speciallægepraksis, og man har afgrænset eventuelle meraktiviteter til følgende specialer:

 

·        Ørelægespecialet

·        Øjenlægespecialet

·        Anæstesiologi

·        Gynækologi og obstetrik

·        Intern medicin

·        Kirurgi

·        Ortopædisk kirurgi

·        Plastikkirurgi

·        Diagnostisk radiologi

 

Det skal dog tilføjes, at Københavns og Frederiksberg Kommuner for så vidt angår specialet anæstesiologi har udtaget dette speciale af meraktivitetslisten, idet man ikke finder specialet egnet til inddragelse i meraktivitetsprojektet. Begrundelsen herfor er, at de anæstesiologiske ydelser, som er omfattet af baseline, udelukkende er blokadebehandlinger. Samarbejdsudvalget vedrørende speciallægelige forhold i Københavns Kommune besluttede på det seneste møde at anmode Embedslæge- institutionen for Københavns og Frederiksberg Kommuner om at vurdere det faglige grundlag for anvendelsen af blokadebehandlinger i den form, som disse anvendes inden for anæstesiologien.

 

Københavns og Frederiksberg Kommuner har i fællesskab igangsat en analyse af kapaciteten i speciallægepraksis, således at man primo august har et fælles overblik over, i hvilket omfang speciallægerne ønsker at blive inddraget i meraktivitets- projektet. Der vil på udvalgsmødet blive givet en orientering om denne analyse, og om de foreløbige overvejelser, om hvor aftaler kan tænkes at blive indgået.

 

 

4. Øvrige vilkår for aftaleindgåelse.

Det er Sundhedsforvaltningens opfattelse, at eventuelt aftalte behandling- er/operationer skal udføres med samme sikkerhed, kvalitetskontrol og forsikringsdækning, som findes på sygehusene i H:S.

 

Patientforløbene skal løbende indberettes til relevante kvalitetsdatabaser.

 

Endvidere bør det sikres, at patienter, der får tilbud om behandling i praksissektoren, har frit valg mellem de praktiserende speciallæger inden for de rammer, der indgås aftale om.

 

En aftaleindgåelse med speciallægerne skal forelægges de respektive speciallægesamarbejdsudvalg i kommunerne. Der forventes derfor medio august d.å. afholdt møde med speciallægerne med henblik på at få aftalt en model for meraktivitetsprojektet i speciallægesektoren.

 

MILJØVURDERING

Meraktivitetsprojektet har ingen miljømæssige konsekvenser.

 

 

 

ØKONOMI

Det er Sundhedsforvaltningens vurdering, at en aktivitet svarende til baseline kan afholdes inden for sygesikringens budget 2002 – for specialægeområdet omfattet af baseline. 

 

Meraktiviteten  (over baseline) i speciallægesektoren forudsættes refunderet af staten via H:S.

 

Københavns og Frederiksberg Kommuner har i fællesskab igangsat en analyse af kapaciteten i speciallægepraksis, således at man primo august har et fælles overblik over, i hvilket omfang speciallægerne ønsker at blive inddraget i meraktivitetsprojektet. Der vil på udvalgsmødet blive givet en orientering om denne analyse, og om de foreløbige overvejelser, om hvor aftaler kan tænkes at blive indgået

 

Høring

Ingen.

 

 

BILAG

Notat af 3. juli 2002 vedrørende "Model i forbindelse med udmøntningen af den statslige 1½ mia. kr. pulje til nedbringelse af ventelister ved inddragelse af speciallægeområdet".

 

Notat af 1. august 2002 vedr. sygesikringsbudget 2002 i forhold til udmøntning af den statslige pulje på 1½ mia. kr. til øget aktivitet på  sygehusområdet.

 

 

Ib Haurum                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                               /Karis Hagild

 


 [s1]00105460DOC

 [s2]00105582DOC

 [s3]00105442DOC

 [s4]00105437DOC

 [s5]00105438DOC

Til top