Mødedato: 14.06.2006, kl. 16:00

Masterplan for lokalisering af centralforvaltningen og Plan for fremtidige lokaler til borgerindgange

Masterplan for lokalisering af centralforvaltningen og Plan for fremtidige lokaler til borgerindgange

Borgerrepræsentationen

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra Ordinært møde onsdag den 14. juni 2006

 

Nr. 46           BR 387/06. Masterplan for lokalisering af centralforvaltningen og Plan for fremtidige lokaler til borgerindgange

Indstilling om,

at rammerne i masterplanen for lokalisering af de centrale forvaltninger tiltrædes, således at:

·        Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen placeres i Hans Nansensgård.

·        Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen placeres i Bernstorffsgade, Ottiliavej og Tietgensgade, dog således at der findes en alternativ placering for borgerindgangen på Indre Nørrebro (som er foreslået placeret i Skt. Joseph), såfremt Borgerrepræsentationen inden sommerferien principbeslutter at etablere kulturcenter i Skt. Joseph.

·        Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Økonomiforvaltningen bevarer de nuværende lokaler.

·&n bsp;       Teknik- og Miljøforvaltningen som udgangspunkt samles i Njalsgade og at der arbejdes videre med at finde en samlet domicilejendom indtil 1. oktober,

at rammerne for lokaleplanen for Borgerindgange tiltrædes, således at Socialforvaltningens socialcentre og Børne- og Ungdomsforvaltningens decentrale enheder lokaliseres som foreslået i nærværende indstilling, samt

at Borgerrepræsentationen inden 1. oktober 2006 har modtaget specifikke indstillinger fra fagforvaltningerne vedrørende gennemførelsen af de konkrete planer.

 

Det bemærkes, at forudsætningen for en udgiftsneutral rokade indebærer, at der skal foretages følgende budgetreguleringer ved vedtagelse af sagen:

Forvaltningernes huslejebudgetter reguleres, således at de stemmer overens med de huslejeudgifter forvaltningerne vil oppebære med den nye lokaleløsning.

 

Samtidig vil indtægtskravet til Københavns Ejendomme blive justeret, således at der i udgangspunktet er overensstemmelse mellem forvaltningernes huslejeudgifter og Københavns Ejendommes huslejeindtægter.

 

Herudover vil indtægtskravet til Københavns Ejendomme dog blive forøget med 2,2 mio. kr. årligt, svarende til den merleje som kan opnås i de frigjorte lejemål i kødbyen som forventes udlejet til 3. mand.

 

Vedrørende de konkrete ombygningsarbejder vil Kultur- og Fritidsforvaltningen fremlægge indstilling om anlægsbevillinger til ombygninger mv. af de ejendomme, som er omfattet af Masterplanen. I masterplanen er forudsat at det samlede provenu fra salg af frigjorte bygninger – skønnet til 266 mill.kr. – anvendes til ombygning af administrationslokaler i forbindelse med masterplanen. Det forudsættes at Kultur- og Fritidsforvaltningen i indstilling om anlægsbevillinger reserverer 25 mill.kr. af salgsprovenuet, til renoveringsarbejder på andre kommunale bygninger f.eks. skoler. Se vedlagte notat.

 

Det bemærkes endvidere, at Borgerrepræsentationen den 3. november 2005 (BR 604/05) har truffet beslutning vedr. engangsudgifter som følge af den ny forvaltningsstruktur. I den tiltrådte indstilling hedder det: "For at sikre, at de nye udvalg har de nødvendige ressourcer til at etablere velfungerende forvaltninger skal de nye udvalg have mulighed for at optage interne lån til finansiering af evt. engangsomkostninger i forbindelse med etablering af de nye forvaltninger.

 

Det betyder at udvalgenes eventuelle udgifter til finansiering af engangsomkostninger – fx vedr. IT - kan ske i henhold til kommunens besluttede interne låneregler.

 

Hermed sikres at udgifter i forbindelse med omflytninger holdes inden for de enkelte udvalgs rammer.

                                                                 (Kultur- og Fritidsudvalget)

 

 

 

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

 

 

 

Til top