Forespørgsel til beskæftigelses - og integrationsborgmesteren om konsekvenserne af de seneste kontanthjælpsreformer for udsatte københavnere
Forespørgsel
Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren bedes redegøre for en række spørgsmål vedrørende konsekvenserne af de seneste kontanthjælpsreformer.
Spørgsmålene er nærmere beskrevet nedenfor i motiveringen.
(Stillet af Enhedslisten)
Motivering
Formålet med forespørgslen er at belyse, hvilke konsekvenser de seneste kontanthjælpsreformer kan få i forhold til fattiggørelse af udsatte københavnere, og hvilke muligheder der findes for at handle proaktivt i forhold til at forebygge fattigdom.
Enhedslisten finder det relevant at få svar fra beskæftigelses - og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev på følgende spørgsmål:
1) Hvad har beskæftigelses- og integrationsborgmesteren gjort ind til nu, og hvad vil hun yderligere gøre for at sikre, at ingen sygdomsramte er på kontanthjælp den 1. oktober 2016, men i stedet er overført til anden og varig offentlig forsørgelse eller ydelse, som for eksempel førtidspension, fleksjob eller ressourceforløb?
2) Hvad gør beskæftigelses- og integrationsborgmesteren for at undgå, at aktivitetsparate borgere, der er for syge til at tage et arbejde, bliver skubbet yderligere væk fra arbejdsmarkedet, fordi de bliver ramt af fattigdom som konsekvens af kontanthjælpsloftet?
3) Hvad vil beskæftigelses- og integrationsborgmesteren gøre for at sikre, at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der på nuværende tidspunkt er for syge til at arbejde, ikke bliver ramt af sanktioner som følge af 225-timersreglen?
4) Hvor mange københavnske kontanthjælpsmodtagere er allerede blevet fritaget fra 225/113-timersreglen af helbredsmæssige årsager?
5) Mener beskæftigelses- og integrationsborgmesteren, at kontanthjælpsmodtagere, der er blevet fritaget for 225/113-timersreglen af helbredsmæssige årsager, vil være i stand til at skaffe sig et ordinært arbejde, og at det derfor er rimeligt, at vedkommende stadig er på kontanthjælp?
6) Hvad har beskæftigelses- og integrationsborgmesteren gjort, og hvad vil hun yderlige gøre, for at udsatte borgere (eksempelvis hjemløse), der har opholdt sig i Danmark i mere end 7 år ud af de sidste 8 år, kan få hjælp af beskæftigelses- og integrationsforvaltningen til at bevise, at de har været i Danmark, selvom de ikke har haft fast bopæl, bankkonto og lignende, så de ikke overgår til integrationsydelse?
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 13. oktober 2016
Forespørgslen blev besvaret.