Mødedato: 13.09.2007, kl. 17:30

Lokalplan "Skjulhøj Allé" - endelig vedtagelse

Se alle bilag

Lokalplan "Skjulhøj Allé" - endelig vedtagelse

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 13. september 2007

 

 

BR 375/07

Lokalplan "Skjulhøj Allé" - endelig vedtagelse

Lokalplan "Skjulhøj Allé" - endelig vedtagelse

 

 

Indstilling om,

 

1.                  at Borgerrepræsentationen vedtager lokalplan "Skjulhøj Allé" med følgende ændringer:

 

a.         De på lokalplantegningen viste principielle stiføringer fjernes, og teksten i § 4, stk. 3 ændres til "Der kan etableres stier/ passagemuligheder i området. Stier skal som minimum have en bredde på 3 m."

 

b.         Der medtages en "§ 9 Delvis ophævelse af retningsplan", som indføjes før paragraf om retsvirkninger, der bliver ny § 10.

 

c.         § 9 får ordlyden " Retningsplan tinglyst 7. februar 1946 og senere, ophæves for så vidt angår punkt 2 og del af punkt 3 vedrørende afskærm­nings­bælter, anvendelse, udnyttelsesgrad m.v.

 

(Teknik- og Miljøudvalget)

 

 

 

 

 

Efter høringsperioden skal Borgerrepræsentationen vedtage lokalplanen endeligt, herunder tage stilling til mindre ændringer.

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Indstilling om,

1.                  at Borgerrepræsentationen vedtager lokalplan "Skjulhøj Allé" med følgende ændringer:

 

a)      De på lokalplantegningen viste principielle stiføringer fjernes, og teksten i § 4, stk. 3 ændres til "Der kan etableres stier/ passagemuligheder i området. Stier skal som minimum have en bredde på 3 m."

 

b)      Der medtages en "§ 9 Delvis ophævelse af retningsplan", som indføjes før paragraf om retsvirkninger, der bliver ny § 10.

 

c)      § 9 får ordlyden " Retningsplan tinglyst 7. februar 1946 og senere, ophæves for så vidt angår punkt 2 og del af punkt 3 vedrørende afskær­mnings­bælter, anvendelse, udnyttelsesgrad m.v.

 

(Teknik- og Miljøudvalget)

 

 

PROBLEMSTILLING

Lokalplanforslaget "Skjulhøj Allé" blev godkendt af Borgerrepræsentationen den 16. november 2006 (bilag 1).

 

Lokalplanen vil muliggøre en ændring af området fra et blandet bolig- og erhvervsområde, til et erhvervsområde med mulighed for boligfunktioner, der vil henvende sig til kreative erhvervsudøvere og understøtte områdets oprindelige struktur.

 

Teknik- og Miljøforvaltningen foreslår, at de principielt viste stier på lokalplanteg­ningen fjernes efter ønske fra bl.a. de berørte ejere. (bilag 2) Derudover foreslås dele af retnings­planen for området omkring Skalbakken ophævet, da bestemmelserne om afskær­mnings­bælter, anvendelse, udnyttelsesgrad mv. ikke er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser.

 

LØSNING

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring i perioden fra 13. december 2006 til 23. februar 2007. Der har i høringsperioden været afholdt borgermøde (bilag 3 og 4) samt været en udstilling på det lokale bibliotek.

 

I høringsperioden er der modtaget 21 henvendelser med bemærkninger. Oversigt over og uddrag af de modtagne henvendelser samt forvaltningens bemærkninger hertil fremgår af bilag 5.

Indsigelserne er fremlagt til gennemsyn på Rådhuset, 1. sal, vær. 36.

 

18 henvendelser er fra ejere, erhvervsudøvere og beboere i området, herunder en underskriftindsamling med 64 underskrifter, og 3 henvendelser er fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Københavns Energi og Vanløse Lokaludvalg.

 

Et hovedpunkt i de modtagne indsigelser er, at den maksimale bebyggelsesprocent i lokalplanen er fastsat til 60. Den ønskes forhøjet til 110, der var den maksimale bebyggelsesprocent i området i henhold til Kommunplan 2001.

 

Den maksimale bebyggelsesprocent på 60 er imidlertid i overensstemmelse med Kommuneplan 2005,  idet området med Borgerrepræsentationens vedtagelse af kommuneplanen blev et af de nye E0-områder, der skulle understøtte muligheden for lokalisering af kreative erhverv. Området var i Kommuneplan 2001 fastlagt som C1-område, der muliggjorde blandet bolig og erhverv med en maksimal bebyggelsesprocent på 110.

 

Lokalplanen skal være i overensstemmelse med den gældende kommunplan, og en ændring som ønsket vil forudsætte at der forinden udarbejdes et tillæg til kommuneplanen. Økonomiforvaltningen kan med baggrund i udpegningen af de særlige E0-områder ikke anbefale en ændring af kommuneplanen. Det er derfor ikke muligt at imødekomme den ønskede ændring af lokalplanen.

 

Et andet væsentligt punkt i indsigelserne omhandler de i lokalplan­forslaget principielt viste stier, som anses for at være til gene for de berørte ejendomme.

 

Muligheden for at etablere stier i området er medtaget i lokalplanen, for i forbindelse med bebyggelsesmæssige ændringer i området og efter aftaler med berørte grundejere at muliggøre etablering af et internt færdselssystem uden biler. Det vil derved være muligt at komme rundt i hele området uden at skulle ud på de befærdede veje. De på lokalplantegningen viste principielle placeringer af stierne var medtaget for at vise de mest hensigtmæssige gennemføringer. Da der alene er tale om principielle placeringer, der af de berørte grundejere anses for belastende for ejendommene, og da andre placeringer kan vi se sig lettere gennemførlige, foreslår Teknik- og Miljøforvaltningen, at de på lokalplantegningen viste stier udtages af lokal­planforslaget. Bestemmelsen i lokalplanens § 4, stk.3 om etablering af interne stiforløb  ændres til "Der kan etableres stier/ passagemuligheder i området. Stier skal som minimum have en bredde på 3 m."

Ændringen af lokalplanen skønnes ikke at være af en sådan karakter, at underretning i henhold til planloven er påkrævet.

 

Retningsplan for området omkring Skalbakken

Ved en fejl er der ikke i lokal­planforslaget optaget bestemmelse om delvis ophævelse af den for området omkring Skalbakken den 7. februar 1946 og senere tinglyste retningsplan. Enkelte punk­ter i ret­nings­planen er ikke i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser og vil, såfremt den opretholdes, være begræn­sende for en fuld udnyttelse af lokalplanens bestemmelser.

 

Retningsplanen er en af de i medfør af planlovens § 68, stk. 2 opretholdte tidligere plandokumenter, og kan derfor alene ophæves med bestemmelser i en lokalplan.

 

Teknik- og Miljøforvaltningen skal derfor foreslå, at lokalplanen tilføjes en bestemmelse om ophævelse af retningsplanen på de punkter, der forhindrer, at lokalplanens bestemmelser kan udnyttes.

 

Den foreslåede ændring skønnes at være væsentlig for de berørte grundejere og lejere, der derfor skal have lejlighed til at udtale sig om ændringen. Teknik- og Miljøforvaltningen har i perioden 9. maj - 24. maj (bilag 6) gennemført en supplerende høring af de berørte. Der er ikke i høringsperioden modtaget henvendelser om den foreslåede tilføjelse til lokalplanen.

 

 

VIDERE PROCES

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør forvaltningen den i henhold til reglerne i planloven.

 

BILAG

-                     Oversigt over politisk behandling

                     

1.                  Lokalplanforslaget

2.         Ny lokalplantegning

2.                  Resume af borgermødet den 30. januar 2007

4.         Evaluering af borgermødet

5.         Oversigt over og gennemgang af henvendelser modtaget i forbindelse med den offentlige høring

6.         Supplerende høringsskrivelse sendt til berørte ejere m.fl. om ophævelse af tinglyst retningsplan.

7.         Tilgængelighedsvurdering

 

 

Indsigelserne ligger til gennemsyn i Borgerrepræsentationens Sekretariat

 

 

 

 

 

 

 

Hjalte Aaberg                                            Ulrik Winge

 

 

 

 

Til top