Mødedato: 13.06.2001, kl. 16:00

Administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter under Københavns Energi

Administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter under Københavns Energi

for mødet «MDAT» kl

Borgerrepræsentationen

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 13. juni 2001

 

BR 263/01

Administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter under Københavns Energi

Administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter under Københavns Energi

Indstilling om kapitalbevilling på 26,6 mio. kr. til Miljø- og Forsyningsforvaltningen, Københavns Energi til etablering af tre distrikter med tilhørende administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter.

(Miljø- og Forsyningsudvalget)

(Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning eftersendes)

(Økonomiudvalgets beslutning eftersendes)

 

INDSTILLING

Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller, at Miljø- og Forsyningsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at der gives kapitalbevilling på 26,6 mio. kr. til Miljø- og Forsyningsforvaltningen, Københavns Energi til etablering af tre distrikter med tilhørende administrations-, lager- og folkerumsfaciliteter.

Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 28. maj 2001

Udsat.

Miljø- og Forsyningsudvalgets beslutning i mødet den 11. juni 2001

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

Såfremt indstillingen tiltrædes af Miljø- og Forsyningsudvalget i den foreliggende form, vil Økonomiforvaltningens indstilling til Økonomiudvalget være:

"at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form."

 

Økonomiudvalgets beslutning den 12. juni 2001

 

RESUME

Et af hovedformålene med sammenlægningen af Københavns Vand og Københavns Energi er at skabe synergieffekter og dermed omkostningsreduktioner. For at opnå dette er det forudsat, at der skal etableres tre distrikter med tilhørende fælles administration, folkerumsfaciliteter, lagerfaciliteter m.m. Etableringen af distrikterne vil på sigt muliggøre frigørelse af andre arealer og bygninger. Der søges en kapitalbevilling på 26,6 mio. kr. der forventes afholdt i 2001 og under forudsætning af Borgerrepræsentationens godkendelse af (MFU 113/2001 ) Indstilling om tillægsbevilling til budget 2001 samt optagelse af internt lån.

SAGSBESKRIVELSE

Borgerrepræsentationen tiltrådte i sit møde den 1. marts 2001 (BR 84/01) en sammenlægning af Københavns Vand og Københavns Energi og godkendte endvidere den 26. april 2001 (BR 172/01) et nyt budget for det nye Københavns Energi. Heri indgik en tillægsbevilling til Københavns Energi til dækning af udviklingsomkostninger som herudover er revurderet i forbindelse med indstillingen om tillægsbevilling til 2001 og optagelse af internt lån (MFU 113/2001), der blev forelagt Miljø- og Forsyningsudvalget på mødet den 22. maj 2001. Sagen forventes at indgå i Økonomiudvalgets indstilling om overførsel af midler fra 2000 til 2001, der forventes behandlet i Økonomiudvalget den 29. maj 2001 og godkendt i Borgerrepræsentationen den 13. juni 2001.

Et af formålene med sammenlægningen er at opnå en række synergieffekter og dermed omkostningsreduktioner ved i højere grad at kunne udnytte forhåndenværende mandskab og udstyr. Jo tidligere en sammenlægning fysisk kan tilvejebringes, jo hurtigere kan synergieffekten tilvejebringes.

For at opnå denne økonomiske gevinst er det forudsat, at der etableres en række distrikter, hvor forsyningsarterne gas, el, vand og afløb kan samles på samme adresse og under samme ledelse. En række undersøgelser - herunder i særlig grad ud fra de økonomiske forhold – viser, at det er mest formålstjenligt og økonomisk bedst at etablere tre distrikter, Irlandsvej, Grøndalsvænge og Vigerslev Alle.

Københavns Energi anvender allerede i dag de tre lokationer. Grøndalsvænge er materialplads for vandforsyningen, Irlandsvej med koblingsstation er et af tre multidistrikter oprettet ved etableringen af det gamle Københavns Energi, og Vigerslev Alle anvendes som koblingsstation.

På hvert distrikt skal der etableres funktioner til administration, personale, lagerfaciliteter og opstillingsarealer og carporte til biler.

Administrationen skal dække kontorer til driftsleder og arbejdsledere samt mødelokaler og mødefaciliteter.

Til personalet skal etableres omklædnings- og badefaciliteter til såvel snavsede som rene aktiviteter, spulerum med egen indgang for kloakarbejdere, toiletter, kantine, køkken m.m.

Lagerfaciliteter skal etableres med ét centrallager (Irlandsvej) samt pluklagre på hvert distrikt. Der skal etableres materialelager med gennemkørsel i hver ende, pallereoler, samt lager til midlertidig opbevaring af hjemtaget jord efter opgravning.

Til vognparken skal etableres aflåselige carporte og garager til større biler og specialbiler samt spule/vaskepladser med sandfang og olieudskiller.

På hvert af de tre distrikter vil de nuværende bygninger i videst muligt omfang blive anvendt til indretning af de ovenfor nævnte aktiviteter. Anvendelsen vil indebære ombygninger specielt til etablering af spulerum for kloakarbejdere samt bade- og omklædningsfaciliteter. Hvor der ikke i dag er de nødvendige bygninger til rådighed vil der blive opført en række lette pavilloner.

Etableringen af de tre distrikter vil indebære mindre flytninger af nuværende aktiviteter til andre lokaliteter. Det drejer sig om visse værkstedsopgaver fra Grøndalsvænge til Ågerup i Ballerup, hvor der i forvejen er velindrettede værksteder, ligesom Københavns Vands målerværksted flyttes fra Grøndalsvænge til Enghavevej, hvor Københavns Energi i dag allerede har et målerværksted. Endvidere sker en flytning af en del kabelruller fra Vigerslev Alle til Forlandet, hvor der i forvejen er uudnyttet areal. Endelig vil varmeforsyningen fra Irlandsvej blive flyttet enten til Sundby Varmeværk eller til Forlandet.

Rådgivende Ingeniører og Arkitekter er i samarbejde med Københavns Energi projekterende på opgaven. Opgaverne vil blive udbudt, idet dog en mindre del vil blive udført ved egen foranstaltning.

Med etableringen af de tre distrikter vil der på sigt være mulighed for at frigøre og afhænde nuværende arealer og bygninger, f.eks. lagrene på Frederiksborgvej.

ØKONOMI

De samlede udgifter er anslået til 26,6 mio. kr. (prisniveau april 2001) . Udgifterne fordeler sig på de enkelte distrikter således:

Grøndalsvænge 6,5 mio. kr.

Irlandsvej 7,0 mio. kr.

Vigerslev Alle 8,5 mio. kr.

Forlandet 0,8 mio. kr.

Ågerup 0,7 mio. kr.

Projektering og tilsyn 3,1 mio. kr.

I alt 26,6 mio. kr.

Faciliteterne på de tre distrikter vil senere i vid udstrækning skulle anvendes af KE Partner A/S. Betaling herfor vil blive baseret på omkostningsbestemt husleje.

Der anvises kassemæsig dækning for udgifterne, der ventes afholdt fuldt ud i 2001, med 2,6 mio. kr. på konto 1.01.3 Gasforsyning, med 5,1 mio. kr. på konto 1.02.3 Elforsyning, med 5,2 mio. kr. på konto 1.04.3 Varmeforsyning, med 7,5 mio. kr. på konto 1.04.3 Vandforsyning samt med 6,2 mio. kr. på konto 1.40.3 Kloakforsyning, og under forudsætning af Borgerrepræsentationens godkendelse af (MFU 113/2001) Indstilling om tillægsbevilling til budget 2001 samt optagelse af internt lån.

BILAG

-

 

 

Niels Juul Jensen

/ Gert Fischer

Til top