Mødedato: 11.06.2003, kl. 16:00

Finansiering af en redegørelse om pladsanvisning i København

Finansiering af en redegørelse om pladsanvisning i København

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde onsdag den 11. juni 2003

 

 

BR 254/03

Finansiering af en redegørelse om pladsanvisning i København

Finansiering af en redegørelse om pladsanvisning i København

 

 

Indstilling om, at redegørelsen finansieres af ubrugte integrationsmidler i 2003. Der anvises kassemæssig dækning på konto 5.60.1, bevilling: voksne med behov for serviceydelser.

                                                                 (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller,

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler at redegørelsen finansieres af ubrugte integrationsmidler i 2003

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at redegørelsen for det første har til formål at afdække årsagen til belastningen på pladsanvisningen i København, herunder afklaring af, om de organisatoriske rammer var til stede

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltræder, at redegørelsen for det andet skal angive forslag til servicemål for pladsanvisningen og evt. ændrede pladsanvisningsregler samt forslag til organisering af pladsanvisningen

 

at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget  tiltræder, at der foretages et åbent udbud af redegørelsen ved annoncering i dagspressen

 

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 1. april 2003

Bo Asmus Kjeldgaard (F) præciserede, at der rent teknisk manglede et kontonummer i økonomisafsnittet. Der burde have stået konto 5.60.

 

Michael Rosenmark (A) stillede følgende ændringsforslag:

"At beslutningen udsættes til den 1. november 2003 med henblik på at se effekten af omlægningen af pladsanvisningen."

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget stemte imod ændringsforslaget med følgende stemmeafgivelse:

 

MEDLEM

FOR

IMOD

UNDLOD

FRAVÆRENDE

Frank Hedegaard, F

 

X

&nbs p;

 

Rikke Fog-Møller, Ø

 

X

 

 

Manu Sareen, B

 

X

 

 

Taner Yilmaz, A

 

X

 

 

Finn Rudaizky, A

 

X

 

 

Thor Grønlykke, A

 

X

 

 

Bo Asmus Kjeldgaard, F

 

X

 

 

Michael Rosenmark, V

X

 

 

 

Jesper Schou Hansen, V

 

X

 

 

Majbritt Mamsen, C

 

 

X

 

Carl Christian Ebbesen, O

 

X

 

 

RESULTAT

1

9

1

 

 

 

Socialdemokratiet stillede følgende tre ændringsforslag:

"At det tilstræbes at FAU præsenteres for et tilbud inden sommerferien".

"At redegørelsen skal afdække om der er foretaget pladsanvisning efter de gældende regler og ventelister".

"At redegørelsen skal afdække, hvordan de nye opskrivningsregler og centraliseringen af pladsanvisningen blev til, og hvilke overvejelser der lå bag. Herunder ønskes en redegørelse for de økonomiske aspekter".

Et enigt Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget tiltrådte alle tre ændringsforslag. Herefter blev indstillingen tiltrådt med de nævnte ændringer.

 

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

 

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført, idet der anvises kassemæssig dækning på konto 5.60.1, bevilling: voksne med behov for serviceydelser."

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 13. maj 2003

Anbefalet.

 

 

 

RESUME

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede den 12. marts 2003, at der skal udarbejdes en ekstern redegørelse om pladsanvisningen i København. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet et forslag til et kommissorium, der skal sendes i åbent udbud.

 

SAGSBESKRIVELSE

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på mødet den 12. marts 2003, at forvaltningen skulle udarbejde et kommissorium for en uvildig ekstern redegørelse om pladsanvisning i København.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen skal foreslå nedenstående kommissorium for en redegørelse, som falder i to dele:

 

KOMMISSORIUM:

"Redegørelsen har for det første til formål at afdække årsagerne til en belastning på pladsanvisningen i København, herunder afklaring af, om de organisatoriske rammer var til stede, samt for det andet at angive forslag til servicemål for pladsanvisningen og evt. ændrede pladsanvisningsregler samt forslag til organisering af pladsanvisningen.

 

Redegørelsen skal tage udgangspunkt i pladsanvisningsreglerne, pladssituationen og ventelister i begyndelsen af 2002 samt budgetforslaget  for 2003 samt overgangen til nye pladsanvisningsregler og  centralisering af pladsanvisningen pr. 1. januar 2003".

 

 

1. Første del af redegørelsen

1.1  Redegørelsen skal analysere aktørernes (FAU, borgmester, direktion, 6. kontor, pladsanvisningen) forudsætninger og muligheder for at deltage i beslutningsprocessen, planlægningen og implementeringen af de nye pladsanvisningsregler og centralisering af  pladsanvisningen også set i forhold til reglerne herom i styrelsesloven.

 

1.2  Undersøgelsen skal afdække, om årsagen til at pladsanvisningen i foråret 2003 ikke kunne imødekomme brugernes og politikernes forventninger skyldes antallet af pladser, de nye anvisningsregler, ressourcerne eller en kombination heraf. Endelig skal undersøgelsen afdække administrative forudsætninger og muligheder for at gennemføre beslutningen om centralisering af pladsanvisningen og ændring af pladsanvisningsreglerne.

 

1.3  Redegørelsen skal analysere kommunikationen om de ændrede pladsanvisningsregler og centraliseringen af pladsanvisningen, herunder

·        Kommunikationen og forventningsafstemning mellem embedsmænd og politikere

·        Kommunikationen og forventningsafstemning mellem forvaltning og borgere.

 

2. Anden del af redegørelsen

2.1 På baggrund af en undersøgelse af udvalgte andre kommuners pladsanvisningsforhold og brugerundersøgelsen hos københavnske brugere og institutioner skal redegørelsen angive forslag til servicemål for pladsanvisning, evt. nye pladsanvisningsregler samt forslag til organisering af pladsanvisningen m.h.t. personale, lokaler, telefonbetjening, IT, kompetenceudvikling samt kommunikation med brugerne. Endvidere udarbej des en konkret implementeringsplan.

 

METODE

Der stilles ikke på forhånd krav om bestemte undersøgelsesmetoder, men lægges i udbudsmaterialet op til, at tilbudsgiverne angiver en undersøgelsesmetode i de enkelte dele af redegørelsen. Dog har nedenstående metoder været overvejet:

 

Undersøgelsens 1. del

Interview med FAU-medlemmer, borgmester, direktion, 6. kontor og pladsanvisningen.

 

Undersøgelsens 2. del

Undersøgelse af pladsanvisningen i andre kommuner. Interview eller spørgeskemaundersøgelse af brugere og institutioner. Redegørelsens delresultater forelægges FAU 2-3 gange inden den færdige redegørelse foreligger.

 

MILJØVURDERING

Indstillingen vurderes ikke at have væsentlige økonomiske konsekvenser.

 

ØKONOMI

Der afsættes midler til en redegørelse om pladsanvisningen samt annoncering i dagspressen. De konkrete udgifter afhænger af de indhentede tilbud. Midlerne afsættes af det forventede mindreforbrug på integrationsmidlerne i 2003. Bevillingsomflytningen forelægges Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Den foreslåede ramme fremgår af det bilaget som er fortroligt.

 

TIDSPLAN OG PROCES

Forslaget til kommissorium, tidsplan og budget forelægges for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget på FAU-mødet den 1. april 2003.

 

Herefter udbydes opgaven i åbent  udbud senest pr. 1. maj 2003. Fristen for at afgive tilbud sættes til 15. juni 2003. FAU præsenteres for relevante tilbud ca.13. august 2003 – herunder konkrete forslag til  metode og tidsplan.

 

Delresultater fra konsulentredegørelsen forelægges FAU løbende.

 

 

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

 

 

HØRING

Ingen.

 

 

BILAG

·        Fortroligt notat om udbud af redegørelse om pladsanvisningen

 

 

Grethe Munk                    

                                                /

Torben Brøgger

 


Til top