Tidligere opstart af gymnasiet i Ørestad
Tidligere opstart af gymnasiet i Ørestad
Borgerrepræsentationen
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra Ordinært møde torsdag den 10. februar 2005
Nr. 4 BR 92/05. Tidligere opstart af gymnasiet i Ørestad
Indstilling om, at det nye gymnasium i Ørestad oprettes pr. 1. august 2005 med navnet "Ørestad Gymnasium" og med en sporkapacitet på 7 klasser - med forbehold for det faktiske søgetal, at der under forbehold for Indenrigs- og Sundhedsministeriets godkendelse indgås aftale om et midlertidigt lejemål i Københavns Universitet Amager, at der gives en anlægsbevilling på i alt 5,785 mio. kr. til dækning af initialudgifterne (leje, indretning, administration mv.) ved midlertidig placering af det nye gymnasium på Københavns Universitet Amager. Der anvises dækning for udgiften på budgettet for 2005, konto 3.41.3 Gymnasier og HF-kurser, at det foreslåede udbud af studieretninger, kreative fag og 2. fremmedsprog godkendes, samt at der kan informeres om det nye gymnasium over for kommende ansøgere umiddelbart efter Uddannelses- og Ungdomsudvalgets godkendelse den 26. januar 2005 – med oplysning om forbehold for godkendelse af gymnasiets oprettelse i Borgerrepræsentationen den 10. februar 2005.
Uddannelses- og Ungdomsudvalget indstiller, at man tilslutter sig konklusionerne i Gymnasie- og HF-rådet.
Økonomiudvalget indstiller, at Borgerrepræsentationen samtidigt giver dispensation for kommunens deponeringsregler som følge af lejemålets midlertidige karakter.
(Uddannelses- og Ungdomsudvalget)
Enhedslisten genfremsatte følgende ændringsforslag fra udvalgsbehandlingen:
"Navnet på gymnasiet ændres til "Amager Gymnasium"."
Ændringsforslaget blev forkastet
med 38 stemmer imod 4.
For stemte: Ø.
Imod stemte: A, B, C, D, F, O og V.
Indstillingen – som anbefalet af Uddannelses- og Ungdomsudvalget og
Økonomiudvalget – blev herefter godkendt uden afstemning.
Enhedslisten ønskede at videreføre følgende protokolbemærkning fra udvalgsbehandlingen:
"Enhedslisten beklager, at det er nødvendigt at påbegynde det ny gymnasium i lejede lokaler for at kunne imødekomme den øgede tilgang til gymnasierne til sommer. Hvis Enhedslistens forslag om en anlægsbevilling til gymnasiebyggeri på 15 mio. kr. ikke var blevet nedstemt af flertallet i budget 2005, kunne situationen sandsynligvis være undgået. Midlerne ville have været tilstrækkelige til at om- og udbygge de eksisterende gymnasier, således at der havde været plads til tilgangen. Det ville have givet bedre vilkår for eleverne, og investeringerne ville have været til varig gavn. Ved leje er midlerne tabt, når man forlader lejemålet."