Mødedato: 08.10.2015, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Forslag til tillæg 1 til lokalplan nr. 390 ”Kildebrøndevej” Brønshøj/Husum

Se alle bilag

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til offentliggørelse af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 390 ”Kildebrøndevej”. Forslaget vil muliggøre opførelse af en daginstitution i stueetagen mod Frederikssundsvej.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

  1. at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 390 ”Kildebrøndevej” (bilag 1) godkendes med henblik på offentliggørelse på Københavns Kommunes hjemmeside ”Bliv Hørt” og udsendelse i offentlig høring i 8 uger.

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

Børne- og Ungdomsforvaltningen ønsker at opføre en integreret daginstitution på adressen Frederikssundsvej 257. Matriklen er omfattet af lokalplan nr. 390 ’Kildebrøndevej’ og er udpeget til boligformål med mulighed for placering af kollektive anlæg og institutioner langs Frederikssundsvej. Da lokalplanen i formålsparagraffen stiller krav om etablering af publikumsorienteret serviceerhverv i stueetagen mod Frederikssundsvej, skal der udarbejdes et tillæg til lokalplanen for at kunne realisere det ønskede byggeri.

Løsning

Børne- og Ungdomsforvaltningen ønsker at opføre en integreret dagsinstitution til seks børnegrupper på Frederikssundsvej 257, hvor der i dag ligger en bevaringsværdig bygning med middel bevaringsværdi. Byggeriet ønskes opført som randbebyggelse ud mod vejen, mens legeplads, friarealer og parkeringsplads indrettes længere inde på den dybe matrikel. Bebyggelsens samlede etageareal udgør ca. 1.200 m2 fordelt i et forhus på 4½ etager mod Frederikssundsvej og et baghus på 1½ etage mod have/legeplads, hvilket svarer til en bebyggelsesprocent på ca. 74 %. 

For at muliggøre byggeriet meddelte Teknik- og Miljøforvaltningen d. 15. oktober 2013 dispensation fra lokalplanen. Afgørelsen blev efterfølgende påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet af beboere i området med argumentation om, at lokalplanen kun tillod placering af publikumsorienterede formål mod vej. Nævnet valgte at give klager delvis medhold og ophævede forvaltningens dispensation for den del, der omhandler placering af institution i stueetage mod vej, idet bestemmelsen herom indgår i den gældende lokalplans principper, som det ikke er muligt at dispensere fra. 

For at dække pasningsbehovet i bydelen muliggør tillægget til lokalplanen, at der kan etableres daginstitution i stueetagen. Tillægget sikrer herudover, at byggeriet bliver tilpasset de omkringliggende bebyggelser gennem blandt andet regulering af arkitektur, bygningshøjder og materialevalg.

I henhold til kommuneplanen fastsættes parkeringsdækningen for daginstitutioner efter en konkret vurdering på baggrund af områdets anvendelse og beliggenhed i byen, antal ansatte og besøgende m.v. Daginstitutionen får indkørsel fra Frederiksundsvej og parkeringsbehovet er på grundlag af rapporten ”Trafik og parkering i forbindelse med børneinstitutioner i Københavns Kommune” vurderet til 24 cykler, 6 ladcykler, 4 personbiler, hvoraf en er handicapplads. 

I forhold til den bevaringsværdige bygning indeholdte dispensationen en tilladelse til at nedrive bygningen, der har en middel bevaringsværdig. Forvaltningen vurderede i forbindelse med dispensationen, at den begrænsede bevaringsinteresse måtte vige for nærområdets behov for etablering af en daginstitution. 

Lokalplanen er udarbejdet i overensstemmelse med forslag til kommuneplan 2015. Såfremt rammerne i kommuneplan 2015 bliver ændret ved den endelige vedtagelse i Borgerrepræsentationen, vil bestemmelserne i lokalplanen ligeledes blive ændret ved den endelige vedtagelse af lokalplanen. 

Der henvises i øvrigt til bilag 2 faktaark. 

Byliv
Forvaltningen vurderer, at den ændrede anvendelse i stueetagen ikke har væsentlig betydning for Frederikssundsvejs funktion som handelsgade, idet der er tale om få facademeter, og at anvendelse som daginstitution i et vist omfang bidrager til øget liv i området.

Intern høring
Brønshøj-Husum lokaludvalg finder det vigtigt at bevare Frederikssundsvejs status som handelsgade, men i dette særlige tilfælde kan lokaludvalget imødekomme lokalplanens formål om etablering af daginstitution i stuetagen. Lokaludvalget forudser dog, at parkering kan blive et problem. 

Forvaltningen er enig med lokaludvalget i forhold til vigtigheden af handelsgaden, men vurderer ligeledes, at det er hensigtsmæssigt at muliggøre en daginstitution på denne placering. I forhold til parkeringskravet svarer det til dækningen ved lignende institutioner, hvorfor forvaltningen vurderer, at det også vil være tilstrækkeligt i dette tilfælde. 

Miljøvurdering
Forvaltningen vurderer, at lokalplanen ikke medfører miljømæssige konsekvenser, der betyder, at der skal udarbejdes en miljørapport i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for kommunen.

Videre proces

Efter politisk behandling sendes planforslaget i høring i 8 uger.

Efter offentlighedsfasen vil forvaltningen gennemgå de modtagne henvendelser og på baggrund heraf udarbejde indstilling om endelig vedtagelse af planforslaget. Denne forventes forelagt Borgerrepræsentationen januar 2016.

 

      


                           Pernille Andersen

                                                                             / Jakob Møller Nielsen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1. at forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 390 ”Kildebrøndevej” (bilag 1) godkendes med henblik på offentliggørelse på Københavns Kommunes hjemmeside ”Bliv Hørt” og udsendelse i offentlig høring i 8 uger.

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 24. august 2015

Indstillingen blev anbefalet overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen uden afstemning.


Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til det planmæssige aspekt af sagen, eller at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.



Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 22. september 2015

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.


Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 8. oktober 2015

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.


Der blev fastsat frist for afgivelse af mindretalsudtalelser til mandag den 12. oktober 2015, kl. 12.00.

Til top