Forespørgsel til overborgmesteren og kultur- og fritidsborgmesteren om uroligheder i Brønshøj og Bellahøj
Forespørgsel
Overborgmesteren bedes redegøre for,
- hvad der gøres pt. for at standse urolighederne i Brønshøj og Bellahøj?
- om den nuværende indsats er tilstrækkelig til at stoppe urolighederne?
- om der er behov for at gentænke Københavns Kommunes mangeårige indsats for en tryg og sikker by, når uroligheder som disse kan opstå?
Kultur- og fritidsborgmesteren bedes redegøre for,
- hvilke tilbagemeldinger har Kultur- og Fritidsforvaltningen modtaget fra foreninger og brugere om uroligheder, hærværk mv. ved kommunale idræts- og fritidsfaciliteter?
- hvor Kultur- og Fritidsforvaltningens tærskel går i forhold til at sætte permanent personale som fx halinspektører ind i stedet for vagtrunderinger på kommunens idræts- og fritidsfaciliteter?
- hvordan kultur- og fritidsborgmesteren påtænker at håndtere situationen i Bellahøj-Hallen efter sommerferien, hvor den midlertidige vagtordning ophører?
- om urolighederne generelt giver anledning til, at kultur- og fritidsborgmesteren gentænker konceptet med ubemandede idrætshaller?
(Stillet af Venstre)
Motivering
Forespørgslen er stillet på baggrund af den seneste måneds medieomtale af uroligheder i Brønshøj og Bellahøj. Urolighederne angår chikanerier, hærværk og trusler omkring Brønshøj Torv samt i lokale idrætshaller, hvor blandt andet håndboldklubben i Bellahøj Hallerne har oplevet hærværk og chikane.
Det er en bekymrende og uholdbar udvikling, for københavnerne skal selvfølgelig ikke bo og leve i en by, hvor de er bange for at gå uden for døren. Og det er tilmed en udvikling, som mange års tryghedsskabende og forebyggende indsats fra kommunens side i den pågældende bydel åbenlyst ikke magter at standse.
Derfor ønsker Venstre svar på, hvad overborgmesteren vil og kan gøre for at standse og forebygge uroligheder, som vi aktuelt ser dem i Brønshøj og Bellahøj. Ligeledes vil Venstre gerne betrygges i, at kultur- og fritidsborgmesteren har fokus på området, og arbejder målrettet på at skabe ordentlige og trygge forhold i kommunale idræts- og fritidsfaciliteter. Derfor bedes kultur- og fritidsborgmesteren redegøre for, om borgmesteren ser en sammenhæng mellem uroligheder og ubemandede fritidsfaciliteter, og hvad der i givet fald kan gøres ved dette eventuelle sammenfald.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 6. juni 2019
Forespørgslen blev besvaret.