Forespørgsel om sygefravær i Københavns Kommunes daginstitutioner
Indstilling og beslutning
Børne- og Ungdomsborgmesteren bedes redegøre for følgende:
- Hvornår stiftede Børne- og Ungdomsborgmesteren første gang kendskab til begrebet ’øv-dage’ i Børne- og Ungdomsforvaltningens daginstitutioner?
- Hvilke konsekvenser vil Børne- og Ungdomsborgmesteren drage i forhold til ledelsen på daginstitutioner med højt sygefravær?
- Hvilke konsekvenser vil Børne- og Ungdomsborgmesteren drage i forhold til de ansatte på daginstitutioner med højt sygefravær?
- Hvilke fremadrettede krav vil Børne- og Ungdomsborgmesteren stille til omfanget af sygefravær i Børne- og Ungdomsforvaltningens daginstitutioner, og hvordan følger borgmesteren op på disse krav? Hvad er konsekvensen, hvis institutionerne med højt sygefravær fremadrettet ikke sænker sygefraværet?
(Stillet af Venstre)
MOTIVERING
Forespørgslen tager udgangspunkt i, at pædagoger og pædagogmedhjælpere i Københavns Kommune i gennemsnit er syge mere end tre uger om året. Det er langt højere end skolelærerne i Københavns Kommune og langt højere end deres fagfæller i Aarhus, Aalborg og Odense.
Jan Hoby, næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger erkender i Berlingske søndag 26. maj 2013, at det høje sygefravær på visse daginstitutioner i Københavns Kommune delvist hænger sammen med pædagogernes mulighed for at melde sig syge på baggrund af såkaldte ’øv-dage’, hvor pædagogen ikke er syg, men blot utilfreds i en vis udstrækning.
Dette forhold finder Venstre ganske utilfredsstillende, og vil med nærværende forespørgsel sikre, at Børne- og Ungdomsborgmesteren drager konsekvenser af det høje sygefraværstal og udarbejder en fremadrettet handlingsplan for at rette op på den uhensigtsmæssige kultur blandt medarbejderne på visse af kommunens daginstitutioner.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 6. juni 2013
Forespørgslen blev besvaret.