Mødedato: 05.02.2004, kl. 17:30

Uddannelse og integration for unge i Københavns Kommune

Uddannelse og integration for unge i Københavns Kommune

Borgerrepræsentationen

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra Ordinært møde torsdag den 5. februar 2004

 

Nr. 1             BR 52/04. Uddannelse og integration for unge i Københavns Kommune

Indstilling om, at tage redegørelsen til efterretning, at godkende en målsætning om at 95 % af alle 16 – 29 årige københavnere skal gennemføre en ungdomsuddannelse, at godkende en målsætning om, at Københavns Kommune skal være en af de 10 bedste kommuner blandt de 40 danske kommuner med flest 16 – 29 årige indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande til at få unge indvandrere og efterkommere i arbejde, at godkende forslagene i denne indstilling til udmøntning af en pulje på 9 mill. kr. til øget fokus på uddannelse og integration for unge i Københavns Kommune, jf. indstillingens afsnit om økonomi sammenholdt med Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 27. januar 2004, samt at anbefale, at der udarbejdes en redegørelse i 2006 om status på området. Det bør overvejes om ungdomsskolen kan indgå i uddannelsesrådet.

(Økonomiudvalget, Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

 

 

Indstillingen – som anbefalet af Uddannelses- og Ungdomsudvalget og Økonomiudvalget – blev godkendt uden afstemning.

 

 

Dansk Folkeparti ønskede at videreføre følgende protokolbemærkning fra udvalgsbehandlingen:

 

"Dansk Folkeparti mener som udgangspunkt, at der ikke bør være særbehandling af indvandrere eller andre grupper i København eller for så vidt andre steder.

Dog ser vi med bekymring på den negative udvikling i København med arbejdsløshed, vold, kriminalitet, drop-ud af uddannelserne etc., at vi mener, at en forøget indsats på disse områder for indvandrere og efterkommere er yderst relevant.

Dog må indsatsen aldrig gå ud over vores egne svage grupper, så de bliver ladt i stikken på bekostning af indvandrergruppen.

Der bliver brugt mange kræfter på at øge integrationen, men jeg er ikke imponeret af resultaterne, men Dansk Folkeparti tager indstillingen til efterretning og stemmer for redegørelsen."

 

Venstre ønskede at videreføre følgende protokolbemærkning fra behandlingen i Uddannelses- og Ungdomsudvalget:

 

"Venstre er ikke imponeret over integrationsindsatsen i København. Alt for mange dyre projekter sættes i værk uden synlige resultater. De unge, der burde være i fokus, drukner i velmenende pædagoger og projekter, der virker som prestigeprojekter for de ansvarlige borgmestre, mere end reelle, nyttige tiltag. Fokus på uddannelse og integration er fornuftigt, og det støtter vi gerne, men V vil gerne understrege vigtigheden af, at der sættes målrettet ind over for hvert enkelt individ."

 

 


Til top