Behandling af klager over Bevillingsnævnets afgørelser
Borgerrepræsentationen skal nedsætte et særligt klageudvalg over Bevillingsnævnets afgørelser.
Indstilling
Indstilling om,
- at Borgerrepræsentationen nedsætter et særligt klageudvalg (styrelseslovens § 17, stk. 4), bestående af 5 medlemmer af Borgerrepræsentationen, som skal behandle klager over Bevillingsnævnets afgørelser, samt
- at Borgerrepræsentationen blandt sine medlemmer udpeger 5 medlemmer til klageudvalget, idet de pågældende medlemmer ikke samtidig må have sæde i Bevillingsnævnet.
(Kultur- og Fritidsforvaltningen)
Problemstilling
Borgerrepræsentationen godkendte på sit møde den 18. januar 2018 et forslag til hvordan klagefunktionen i forhold til klager over Bevillingsnævnets afgørelser kan organiseres, således at der ikke er personsammenfald hvad angår Bevillingsnævnet og Kultur- og Fritidsudvalget. Borgerrepræsentationen nedsatte et særligt klageudvalg over Bevillingsnævnets afgørelser og delegerede kompetencen til at behandle klager over Bevillingsnævnets afgørelser til udvalget.
Løsning
Nedsættelse af et særligt klageudvalg over Bevillingsnævnets afgørelser (særligt udvalg efter styrelseslovens § 17, stk. 4)
Der nedsættes et særligt klageudvalg (styrelseslovens § 17, stk. 4), bestående af 5 medlemmer af Borgerrepræsentationen, som skal behandle klager over Bevillingsnævnets afgørelser. De pågældende medlemmer ikke samtidig må have sæde i Bevillingsnævnet.
Kultur- og Fritidsforvaltningens sagsbehandling i forbindelse med klager over Bevillingsnævnets afgørelser er af juridisk karakter. Den konkrete vurdering tager således udgangspunkt i restaurationslovens bestemmelser, de af Borgerrepræsentationen fastsatte retningslinjer (restaurations- og nattelivsplanen) og almindelige forvaltningsretlige regler mv. Såfremt Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at det juridiske grundlag for Bevillingsnævnets afgørelse var til stede, indstilles til en stadfæstelse af Bevillingsnævnets afgørelse. Såfremt det vurderes, at det juridiske grundlag ikke har været til stede indstilles normalt, at sagen hjemvises til Bevillingsnævnet til fornyet behandling af sagen.
Retningslinjerne for klagesagsbehandlingen - og dermed et evt. klageudvalgs opgaver - er dermed direkte beskrevet i lovgivningen (restaurationsloven mv.).
Kultur- og Fritidsforvaltningen vil sekretariatsbetjene klageudvalget og vil i denne forbindelse sørge for, at Borgerrepræsentationen, jf. forudsætningen om kontrol med udøvelse af de overladte funktioner, orienteres om klageudvalgets afgørelser (aflæggerbordet).
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Såfremt Borgerrepræsentationen godkender indstillingen, vil klageudvalget blive indkaldt til et møde, når den første klagesag foreligger. Udvalget vil mødes efter behov, d.v.s. når klagesagerne er oplyst, så disse kan forelægges til afgørelse.
Beslutning
Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 3. december 2021
Indstillingen blev godkendt uden afstemning.
De valgte medlemmer fremgår af bilag 6 under punkt 1.
Overborgmesteren blev bemyndiget til at modtage de manglende navne.
For en opdateret liste over navne se kommunens hjemmeside:
Om medlemmer | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk) (Hverv for valgperioden 2022-25).