Mødedato: 03.03.2005, kl. 17:30

Forespørgsel til Sundheds- og Omsorgsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren om ældres (herunder andre med tilsvarende behov) muligheder for afgivelse af deres stemme i hjemmet ved valg

Forespørgsel til Sundheds- og Omsorgsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren om ældres (herunder andre med tilsvarende behov) muligheder for afgivelse af deres stemme i hjemmet ved valg

Borgerrepræsentationen

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra Ordinært møde torsdag den 3. marts 2005

 

Nr. 19           BR 132/05. Forespørgsel til Sundheds- og Omsorgsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren om ældres (herunder andre med tilsvarende behov) muligheder for afgivelse af deres stemme i hjemmet ved valg

(Stillet af Bente Møller, Rikke Fog-Møller, Jens Kjær Christensen, Mikkel Warming og Per Bregengaard (alle Ø)):

Forespørgsel til Sundheds- og Omsorgsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren om ældres (herunder andre med tilsvarende behov) muligheder for afgivelse af deres stemme i hjemmet ved valg:

Set i lyset af blandt andet indkomne klager og oplysninger formidlet af pressen bedes Sundheds- og Omsorgsborgmesteren og Kultur- og Fritidsborgmesteren give en vurdering af ældres mulighed for om nødvendigt at afgive sin stemme i eget hjem. Herunder: Hvad viser kommunens evaluering af folketingsvalget d. 8. februar?

Finder borgmestrene det demokratisk og rimeligt, at man fra forvaltningens side ikke ønsker at informere alle ældre om muligheden for at stemme hjemme, fordi så vil antallet eksplodere, jf. en udtalelse fra en embedsmand i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen til JPK d. 7.2. Er det rimeligt at undskylde sig med den korte tid fra valgets udskrivelse til dets afholdelse, eftersom en periode på 3 uger mere er reglen end undtagelsen, når det handler om Folketingsvalg?

Hvilke initiativer tages der for at forbedre ældres mulighed for om nødvendigt at afgive sin stemme i eget hjem ved kommende valg. Agter man at informere f.eks. alle modtagere af praktisk bistand og beboere i plejeboliger pr. brev i god tid før valget eller umiddelbart efter valgets udskrivelse om deres muligheder for at stemme i hjemmet? Agter man at planlægge og gennemføre et veltilrettelagt forløb for stemmeafgivning? Agter man at instruere embedsmand og tilforordnede i, hvordan man takler forskellige problemer ved fremmødet i hjemmet?

Har der været tilfælde, hvor embedsmænd uden tilforordnede har være ude ved stemmeafgivning?

 

 

 

 

 

 

Forespørgslen blev besvaret af borgmester Martin Geertsen (V), Kultur- og Fritidsforvaltningen, og borgmester Inger Marie Bruun-Vierø (B), Sundhedsforvaltningen.

 

 


Til top