Mødedato: 03.03.2005, kl. 17:30

Samarbejde mellem Sundhedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om nærgymnastik

Samarbejde mellem Sundhedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om nærgymnastik

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 3. marts 2005

 

 

BR 88/05

Samarbejde mellem Sundhedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om nærgymnastik

Samarbejde mellem Sundhedsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om nærgymnastik

 

 

Indstilling om, at Sundhedsforvaltningen deltager i et samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen om Nærgymnastik som et særligt indsatsområde i henhold til Folkeoplysningslovens § 6, stk. 2, samt at Sundhedsforvaltningen bidrager med 1 mio. kr., der finansieres via forebyggelsespuljen, konto 21000-100827905.

                                                                 (Sundhedsudvalget)

 (Økonomiudvalgets beslutning eftersendes)

 

 

 

 

 

 

INDSTILLING

Sundhedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

at Sundhedsforvaltningen deltager i et samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen om Nærgymnastik som et særligt indsatsområde i henhold til Folkeoplysningslovens § 6, stk. 2,

 

at Sundhedsforvaltningen bidrager med 1 mio. kr., der finansieres via forebyggelsespuljen, konto 21000-100827905.

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 27. januar 2005

Punktet blev udsat til næste møde.

 

 

Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i mødet den 3. februar 2005

Indstillingen blev godkendt.

 

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført".

 

 

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 1. februar 2005

Sagen udsattes ved mødets start

 

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 1. marts 2005

 

RESUME

NærGymnastik er et tilbud om vedligeholdende træning til mindre mobile ældre. Sundhedsforvaltningen startede 1. hold i slutningen af 1999, og pr. 4. januar 2005 deltager 480 ældre i den ugentlige træning.

 

NærGymnastik finansieres via forebyggelsespuljen. Driften af tilbudet har siden 2003 været administreret i samarbejde med aftenskolen Hovedstadens Oplysnings Forbund uden tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven.

 

På Folkeoplysningsudvalgsmødet den 7. december 2004 blev det besluttet at indgå samarbejde med Sundhedsforvaltningen om tilskud til NærGymnastik i henhold til Folkeoplysningsloven.

 

Kultur- og Fritidsudvalget har i mødet den 16. december 2004 fået forelagt en indstilling om samarbejde mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen om nærgymnastik. Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i mødet at anbefale overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, at samarbejdsprojektet godkendes som et særligt indsatsområde i henhold til Folkeoplysningslovens § 6, stk. 2, samt at Kultur- og Fritidsforvaltningen bidrager med 1 mio. kr. i 2005 til projektet.

 

Sundhedsforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Omsorgsudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen, at forvaltningen deltager i Nærgymnastikprojektet og bidrager med 1 mio. kr., der finansieres af forebyggelsespuljen, 21000-100827905. Det betyder for Sundhedsforvaltningen en fortsættelse af tidligere aktiviteter, nu blot i samarbejde med flere foreninger og oprettelse af flere hold og med større antal deltagere.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

NærGymnastik er et tilbud om vedligeholdende træning til mindre mobile ældre.

 

Sundhedsforvaltningen startede udviklingen af tilbudet i slutningen af 1999, og pr. 4. januar 2005 deltager 480 ældre i den ugentlige træning.

 

NærGymnastik finansieres via forebyggelsespuljen o g er en aktivitet i Programplan for Folkesundhed 2005, som er godkendt af Sundheds- og Omsorgsudvalget den 18. november 2004 (SOU 169/2004 J.nr. 8/1999). Aktiviteten kan afholdes inden for den økonomiske ramme for 2005.

 

Driften af tilbudet er siden 2003 blevet gennemført i samarbejde med aftenskolen Hovedstadens Oplysnings Forbund, men tilbuddet har ikke indgået i beregningsgrundlaget for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven. Dette forhold medførte en principiel drøftelse i Folkeoplysningsudvalget den 26. januar 2004, hvor det blev besluttet at Kultur- og Fritidsforvaltningen skulle optage forhandlinger med Sundhedsforvaltningen om forslag til en samarbejdsaftale.

 

På Folkeoplysningsudvalgsmødet den 7. december 2004 blev det besluttet at indgå samarbejde med Sundhedsforvaltningen om NærGymnastik, hvor såvel foreninger, der udbyder folkeoplysende voksenundervisning, som foreninger, der tilbyder aktiviteter for børn og unge, kan søge om at udbyde undervisningen.

 

Det betyder for Sundhedsforvaltningen en fortsættelse af tidligere aktiviteter, nu blot i samarbejde med flere foreninger. Herved understøttes muligheden for at tilpasse tilbudet til de enkelte lokalområders særlige behov, oprette flere hold samt øge antallet af deltagere på holdene.

 

Samarbejdsaftalen blev 16. december 2004 forelagt Kultur- og Fritidsudvalget, som overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen har anbefalet samarbejdsprojektet som et særligt indsatsområde i henhold til Folkeoplysningslovens § 6, stk. 2, og at Kultur- og Fritidsforvaltningen i lighed med Sundhedsforvaltningen bidrager med 1 mio. kr. i 2005.

 

Denne beslutning vil blive forelagt Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen sammen med Sundheds- og Omsorgsudvalgets beslutning i sagen.

 

Samarbejdsaftalen evalueres med udgangen af 2005.

 

MILJØVURDERING

Sagstypen er ikke omfattet af Sundhedsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

 

ØKONOMI

Udgiften kan afholdes inden for den Sundheds- og Omsorgsudvalgets økonomiske ramme for 2005.

 

 

HØRING

Der er ikke foretaget høring i sagen.

 

 

BILAG

Notat om "Samarbejdsprojekt mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Sundhedsforvaltningen vedr. NærGymnastik".

 

 

 

Ib Haurum                                                                    

                                                                                                                       /Kirsten Lee                                                                 

 


Til top