Mødedato: 02.11.2006, kl. 17:30

Modernisering af Vanløse Skole

Se alle bilag

Modernisering af Vanløse Skole

Borgerrepræsentationen

 

DAGSORDEN

for Ordinært møde torsdag den 2. november 2006

 

 

BR 600/06

Modernisering af Vanløse Skole

Modernisering af Vanløse Skole

 

 

Indstilling om,

at der bevilges 24,20 mio. kr. til et nyt kvalitetsprojekt for Vanløse Skole med henblik på at sikre et tilfredsstillende funktionsniveau for en 2 sporet skole. Udgifterne afholdes med 5,12 mio. kr. i 2006 og med 19,08 mio. kr. i 2007. Der anvises dækning for udgiften i 2006 på Børne- og Ungdomsudvalgets budget for 2006, konto 3.01.3, rådighedsbeløb for folkeskoler. Udgiften i 2007 vil blive dækket inden for Børne- og Ungdomsudvalgets samlede anlægsramme i 2007. Af den samlede bevilling på 24,20 mio. kr. overføres 23,01 mio. kr. til Københavns Ejendomme.

 

Det forudsættes, at eventuelle merudgifter holdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme.

                                                                                       (Børne- og Ungdomsudvalget)

 

 

 

 

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 at     der bevilges 24,20 mio. kr. til et nyt kvalitetsprojekt for Vanløse Skole med henblik på at sikre et tilfredsstillende funktionsniveau for en 2 sporet skole. Udgifterne afholdes med 5,12 mio. kr. i 2006 og med 19,08 mio. kr. i 2007. Der anvises dækning for udgiften i 2006 på Børne- og Ungdomsudvalgets budget for 2006, konto 3.01.3, rådighedsbeløb for folkeskoler. Udgiften i 2007 vil blive dækket inden for Børne- og Ungdomsudvalgets samlede anlægsramme i 2007. Af den samlede bevilling på 24,20 mio. kr. overføres 23,01 mio. kr. til Københavns Ejendomme

at      forslaget efter proceduren for inddragelse af Kultur- og Fritidsudvalget i anlægsbevillinger pr. 1. januar 2006 sendes til udtalelse i Kultur- og Fritidsudvalget inden behandlingen i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 24. maj 2006

Indstillingen blev godkendt.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Kultur- og Fritidsforvaltningen skal på vegne af Kultur- og Fritidsudvalget meddele, at Kultur- og Fritidsforvaltningen ingen bemærkninger har til, at sagen gennemføres i den foreliggende form. Der henvises til forvaltningens administrative høringssvar af 3. maj 2006 (sagens bilag 2).

 


Økonomiforvaltningen indstiller,

 

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det dog forudsættes, at eventuelle merudgifter holdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme."

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 3. oktober 2006

Anbefalet.

 

 

 

RESUME

I forbindelse med den seneste revision af Udbygningsoversigten for 2004-07 foreslog den tidligere Uddannelses- og Ungdomsforvaltning i september 2005, at der, på grund af manglende elevtilgang blev holdt en pause i udbygningen af Vanløse Skole fra 2 til 3 spor. Samtidig blev det foreslået, at der med henblik på at runde de igangværende byggearbejder af, blev afsat 9,21 mio. kr. til forskellige ændringer og forbedringer på skolen. 

 

Efter høring af skolen besluttede Uddannelses- og Ungdomsudvalget på mødet den 14. december 2005  at afsætte en beløbsramme på op til 26,62 mio. kr. (indeks 107,3) til modernisering af skolen i overensstemmelse med skolebestyrelsens ønsker  med henblik på at sikre en tidssvarende og funktionel 2-sporet skole.

 

I de 26,62 mio. kr. indgik 2,42 mio. kr. (indeks 107,3) til udskiftning af tag og vinduer på en del af skolen. Dette beløb afholdes af Københavns Ejendomme (KEjd), idet arbejderne indgår i vedligeholdelsesplanen for 2006.

 

Forslaget til anvendelse af de øvrige 24,20 mio. kr., der finansieres via Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme, er udarbejdet i samarbejde med skolens byggeudvalg.

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

I forbindelse med den seneste revision af Udbygningsoversigten for 2004-07 foreslog forvaltningen i september 2005 det daværende Uddannelses- og Ungdomsudvalg,  at der på grund af manglende elevtilgang blev holdt en pause i udbygningen af Vanløse Skole fra 2 til 3 spor.  Samtidig blev det foreslået, at der, med henblik på at runde de igangværende byggearbejder af, blev afsat 9,21 mio. kr. til forskellige ændringer og forbedringer på skolen. 

Efter høring af skolen besluttede Uddannelses- og Ungdomsudvalget på mødet den 14. december 2005 imidlertid at imødekomme skolebestyrelsens ønsker om at afsætte en ramme på i alt op til 26,62 mio. kr. til modernisering af skolen med henblik på at sikre skolen som en tidssvarende 2-sporet skole.

På den baggrund er der nu i samarbejde med skolens byggeudvalg udarbejdet et forslag til modernisering af skolen inden for den af Uddannelses- og Ungdomsudvalget fastlagte økonomiske ramme.

Projektbeskrivelse

Det afsatte beløb til modernisering og forbedring af forholdene på Vanløse Skole er i samarbejde med skolens byggeudvalg bl.a. prioriteret til:

-                                Tagrenovering (Københavns Ejendomme)

-                                Vinduesrenovering (Københavns Ejendomme)

-                                Nyt pædagogisk center (i tidligere gymnastiksal) inkl.   cafeområde og skolebod

-                                Nyt håndarbejdslokale (nedlagt tidligere i forbindelse med igangværende udbygning)

-                                Renovering af hjemkundskabslokale (meget ringe)

-                                Renovering af fysiklokale (ringe)

-                                Forbedring af administration og lærerfaciliteter

-                                Etablering af toilet i tagetage 

 

-       &nbs p;                        Renovering af skolegård            

 

Ombygningen foregår inden for den eksisterende bygningsmasse, således at disse ombygninger senere vil kunne indgå i en eventuel kapacitetsudvidelse af skolen fra 2 til 3 spor. Skolen omstruktureres i områder som "kreative fag", naturvidenskabelige fag", "basis-/grupperum, "administrations- og personalerum" "special-/sprogcenter" samt fællesområder.  Der sigtes mod, at de forskellige brugere udnytter hinandens faciliteter mest muligt, således tænkes grupperum, gangarealer, møderum, bibliotek samt computere delt mellem flere parter. Kreative fag samles og placeres i parterre-etagen i sydfløjen.

 

Håndarbejde indrettes i nuværende skolebodsområde mod sydvest, adskilt fra, men dog i umiddelbar nærhed af, de mere grove, kreative fag. Billedkunst indplaceres i tidligere Lego-dacta-lokaler imellem eksisterende sløjd og keramik. Lego-dacta flyttes til lokale i stueetagen i Østfløjen.

 

Naturvidenskabelige fag; fysik, kemi, biologi, natur-teknik samles og indrettes i nordvestfløjen med biologi og naturteknik i stueetagen tæt på adgang til det fri. Fysik og kemi indrettes på 1. sal.  Biologi-, fysik- og kemifunktion tilgodeser særlig udskolingen (7. til 10. klasse), natur-teknik tilgodeser indskolingen (1. - 6. klasse).

 

På 2. sal, oven over de naturvidenskabelige lokaler i nordvestfløjen, nyindrettes hjemkundskab.

 

Det bliver i den kommende fase besluttet, om der indrettes ét nyt køkken med tilhørende depot samt tilstødende spisepladser eller 2 ens udstyrede lokaler omkring et fællesdepot, der sammen svarer til én hjemkundskabsfunktion. I forlængelse af disse indrettes et disponibelt grupperum.

 

IT-lokale etableres i det allerede renoverede lokale på 2. sal i nordfløjen mellem 3. klasser og sundhedsplejerske.

 

10. klassecenter (allerede indrettet på 2. sal i sydfløjen) er i dag som ét stort lokale adskilt lydmæssigt af glasvægge og beregnet til 3 klasser.  Lokalet mod den østlige gavl på etagen ligger i dag som en 'lomme' på flugtvejssystemet. Indretning af dette rum indgår i den kommende fase efter nærmere aftale med  brandmyndighederne.

 

Special- og sprogcenter indrettes med gruppe- og mødefunktioner samt plads til arkiv. Centeret indrettes i sydfløjen på 1. sal ved det tidligere bibliotek.

 

Administration forbliver i stueetagen i østfløjen men nyindrettes og forbedres med bl.a. fleksibelt møderum, nye toiletter mm. Endvidere forbedres adgangsforholdene.

 

Personalerum indrettes på 1. sal i østfløjen. Køkken og toiletter renoveres og i sydlig ende etableres forberedelsespladser i eksisterende klasse- og biologilokale. Det undersøges, om væg imellem de to rum kan erstattes af en lettere 'foldevæg' med henblik på lærersamlinger.

 

Bibliotek samt IT-funktion for de større elever samles i 'Pædagogisk Center', som indrettes i den øvre gymnastiksal, der bliver frigivet i forbindelse med nybygning af Idrætshal. 'Pædagogisk Center' indrettes i hovedtræk som ét stort rum med en indskudt åben etage ('IT-balkon'). Desuden indrettes bibliotekar/arkiv-funktion som en glasboks under IT-balkonen og med åben skranke 'ude' i Pædagogisk Center. Facaden åbnes op med nye store glaspartier mod vest.

 

Med den nedre sal som tumlesal nyindrettes eksisterende omklædningsrum i stueetagen med nye badeforhold mv. Skolebod og café indrettes på 1. sal i det sydvestlige hjørne i tidligere omklædningsrum samt klasseværelse, hvor der er gode lysforhold.

 

Etablering af legeplads i skolegård vil ske i tæt samarbejde med skolen. Endvidere er der afsat midler til nødvendigt inventar og undervisningsmidler.

 

I den samlede ramme på  26,62 mio. kr. indgår endvidere 2,42 mio. kr. til udskiftning af tag og vinduer på en del af skolen. Dette beløb afholdes af Københavns Ejendomme, idet arbejdet indgår i vedligeholdelsesplanen for 2006.

 

Tidsplan

Som en konsekvens af de foreslåede ændringer i forhold til det godkendte projektforslag foreslås, at den tidligere afholdte licitation vedrørende skolens udbygning aflyses. I stedet udarbejdes inden for den her beskrevne ramme et nyt projekt, der herefter vil danne grundlag for et fornyet udbud.

 

Under forudsætning af Børne- og Ungdomsudvalgets godkendelse af den foreliggende indstilling, overdrages sagen herefter til Københavns Ejendomme med henblik på inden for den godkendte ramme at udarbejde nyt projekt med henblik på udbud. Det vurderes på den baggrund muligt at igangsætte de egentlige byggearbejder i oktober 2006 med forventet aflevering af byggeriet august 2007.

 

Ny idrætshal ved Vanløse Skole

Som led i udbygning af skolen til en 3-sporet skole inkl. 10. klassecenter indgik der i de oprindelige planer også etablering af en ny idrætshal – inkl. nye musiklokaler til skolen samt en udvidelse af fritidshjemmet "Klitten" på skolen.

 

På udvalgsmødet den 14. december 2005 besluttede Udda nnelses- og Ungdomsudvalget at sætte udbygningen af skolen i bero. Uanset dette fastholdt udvalget, på trods af merudgifter på 7,47 mio. kr. (indeks 107,3) som følge af stigende byggepriser, at etableringen af den nye idrætshal, inkl. tilbygning med musiklokaler og fritidshjemspladser, skulle fortsætte som planlagt. Projektet gennemføres og finansieres i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen.

 

Der forventes på den baggrund at blive fremlagt en særskilt indstilling til mødet den 21. juni 2006 vedrørende Idrætshallen.

 

Skolen har i byggeperioden én idrætshal til rådighed. Det er derudover aftalt, at skolen i perioden låner sig frem til idrætshaller eller fodboldbaner, eksempelvis på den nærliggende Hyltebjerg Skole.

 

Økonomi

Alle udgifter er anført i indeks 107,3.

De samlede udgifter til modernisering af Vanløse Skole udgør i alt 26,62 mio. kr. Heraf dækkes 2,42 mio. kr. til udskiftning af tag og vinduer af Københavns Ejendomme. De øvrige 24,20 mio. kr. dækkes af Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme. 

Udgifterne på 24,20 mio. kr. forventes afholdt med 5,12 mio. kr. i 2006 og 19,08 mio. kr. i 2007. Der anvises dækning for udgiften i 2006 på Børne- og Ungdomsudvalgs budget for 2006, konto 3.01.3, rådighedsbeløb for folkeskoler. Udgiften i 2007 vil blive dækket inden for Børne- og Ungdomsudvalgets samlede anlægsbudget i 2007.

Af den samlede anlægsbevilling på 24,20 mio. kr. overføres 23,01 mio. kr. til Københavns Ejendomme, mens 1,186 mio. kr. forbliver i forvaltningen til udgifter i forbindelse med helhedsplanen og løst inventar. De 24,20 mio. kr. er inklusiv administrationsbidrag på 2,2, %, som er fordelt med 1,5 % til Københavns Ejendomme og 0,7 % til Børne- og Ungdomsforvaltningen.

 

Fordeling af anlægsbevilling i 1.000 kr.

 

Udvalg

Funktion

2006

2007

Total

 

KFU

3.01.3 Folkeskoler

 4.600

 18.414

23.014 

 

BUU

3.01.3 Folkeskoler

 520

 666

 1.186

 

Total

 

 

 

 

 

I alt

 5.120

 19.080

 24.200

 

 

Miljøvurdering

Sagstypen er omfattet af Børne- og Ungdomsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes. Projektet er miljøvurderet i forbindelse med tidligere indstillinger. Det nu fremlagte projekt indebærer ikke miljømæssigt betydende ændringer i forhold til tidligere forslag, hvor skolen var forudsat udbygget til 3 spor.

Høring

Projektet er udarbejdet i samarbejde med skolens byggeudvalg. Skolebestyrelsen på Vanløse Skole har fremsendt høringssvar af 9. maj 2006 (bilag 1). Af høringssvaret fremgår det at skolebestyrelsen forudsætter, at renoveringsprogrammet og halbyggeriet, foregår parallelt. Hertil skal forvaltningen bemærke, at halbyggeriet som udføres i samarbejde med Kultur- og Fritidsudvalget, afhænger af, om der findes en løsning på de merudgifter som er forbundet med projektet.  Vedrørende fritidshjemmets flytning til 1. sal skal det bemærkes, at forvaltningen ikke har modtaget henvendelse fra fritidshjemmet. Såfremt der kommer en henvendelse vedrørende en flytning, vil en afgørelse herom skulle behandles politisk.

Indstillingen har været i  høring i Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme. Høringssvaret fra Københavns Ejendomme er vedlagt som bilag 2 og giver ikke anledning til bemærkninger.

 

BILAG VEDLAGT

·        Bilag 1: Høringssvar fra skolebestyrelsen for Vanløse Skole

·        Bilag 2: Høringssvar fra Københavns Ejendomme

·        Bilag 3: Tegningsmateriale

·        Bilag 4: Referenceark

 

Peter Rasmussen

                                                                                       Knud Langberg  

 

 

Til top