Renovering af ejendommen Vordingborggade 15
Renovering af ejendommen Vordingborggade 15
Borgerrepræsentationen
DAGSORDEN
for Ordinært møde torsdag den 2. november 2000
BR 404/2000
Renovering af ejendommen Vordingborggade 15
Renovering af ejendommen Vordingborggade 15, 2100 København Ø. (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsforvaltningen indstiller,
at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget godkender at det overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefales, at der i forvaltningens uddannelsescenter i Vordingborggade 15, 2100 København Ø, anvendes 2.995.000 kr. til indvendig renovering.
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 23. august 2000
Indstillingen blev tiltrådt.
ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING
Økonomiforvaltningen indstiller,
at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget har ingen indvendinger mod, at nærværende forslag søges gennemført, idet kassemæssig dækning for udgiften på 2.995.000 kr. anvises på Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets budget 2000 på konto 6.50.1, og der gives en indtægtsbevilling på 1.000.000 kr. på samme konto."
Vedlagt notat om ændring af kassemæssig dækning.
Økonomiudvalgets beslutning den 19. september 2000
Anbefales.
RESUME
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har samlet uddannelsesaktiviteterne i kommunens ejendom Vordingborggade 15, 2100 København Ø ved fraflytning af lokaler i lejet ejendom Baldersgade 3 B, 2200 København N.
Ejendommen, Vordingborggade 15 foreslås renoveret, ved at der blandt andet etableres nyt køkken, etablering af elevator og modernisering af eksisterende toiletter og etablering af handicaptoilet.
Ved renoveringen bliver der samtidig mulighed for at etablere nødvendige administrationslokaler til de medarbejdere, der er overflyttet fra Baldersgade 3 B ligesom der bliver etableret et stort konferencelokale.
SAGSBESKRIVELSE
Baggrund og Projektbeskrivelse.
Uddannelsescentret er Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens kursus- og konferencested.
Centrets hovedopgave er at stille lokale- og konferencefaciliteter til rådighed for den største del af de kurser, konferencer og temamøder, som Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens mange medarbejdere arrangerer og deltager i. Desuden er det centrets opgave som kursusoperatør at tage hånd om den administrative planlægning af aktiviteter samt ikke mindst at sikre en effektiv afvikling af centrets aktiviteter.
Uddannelsescentret indgår således allerede i forberedelsesfasen i udformningen af forvaltningens uddannelses- og kompetenceudviklingsinitiativer.
Derved opnås hurtighed og sammenhæng mellem uddannelsesstrategi og indsats samt en mere effektiv ressourceudnyttelse af såvel uddannelsesmidler som konferenceudgifter, idet det er muligt at sikre overensstemmelse mellem strategi, planlægning og den egentlige gennemførelse af de besluttede aktiviteter, ligesom mere "her og nu" prægede initiativer i form af konferencer og temadage hurtigt kan iværksættes.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har i mange år haft sine uddannelsesaktiviteter placeret i Baldersgade 3 B og Vordingborggade 15, og i forbindelse med den nye struktur er uddannelsesaktiviteten blevet samlet i Vordingborggade 15.
Denne ejendom består af ca. 1.900 m2 bruttoetageareal fordelt på udnyttet kælderetage, stueetage, 1. sal og udnyttet tagetage med en række undervisningslokaler, grupperum, kontorlokaler, køkken og kantine.
Det vil give en god udnyttelse af lokalerne at indrette de egentlige kursuslokaler og kontorerne på etagerne og anvende kælderen til brug for køkken og kantine
Levnedsmiddelkontrollen har tidligere stillet krav om modernisering af det eksisterende køkken i stueetagen, for at det skal kunne leve op til nutidens standard. Arbejdstilsynet har anbefalet, at en niveauforskel mellem køkkenet og det tilhørende depot udlignes for at sikre personalet mod skader ved at skulle løfte transportvogne og lignende på grund af niveauforskellen.
Da det således under alle omstændigheder er nødvendigt at investere i en forbedring af køkkenet, er en løsning at kombinere moderniseringen med den ønskede flytning, idet udgiften stort set vil blive den samme ved flytningen som ved at modernisere det eksisterende køkken.
Ved at flytte kantinen fra etagerne til kælderen frigøres lokaler til kursusbrug, og det bliver muligt at indrette en større kantine end hidtil. Herved opnås, at frokostpauser mm. kan tilrettelægges af underviserne uafhængigt af hinanden, fordi man ikke længere behøver at tage hensyn til for ringe pladsforhold.
Der bliver samtidig mulighed for at indrette et nyt konferencelokale til 60 personer på 1. sal.
Fire medarbejdere, der hidtil har været beskæftiget i Baldersgade er flyttet til Vordingborggade, og det er derfor nødvendigt at indrette nye kontorer til dem her.
Det er nødvendigt at nyetablere elevator af hensyn til fysisk handicappede kursister og medarbejdere, samt af hensyn til rimelige transportforhold for medarbejdere, der flytter møbler mellem etagerne.
ØKONOMI
Projekt er udarbejdet af arkitektfirmaet Rytter i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.
Udgiften er beregnet ved indeks 156 pr. januar 2000.
Nyt køkken i kælderetage 755.000 kr.
Ny elevator 730.000 kr.
Nyt handicaptoilet og renovering af eksisterende toiletter 405.000 kr.
Kontorfaciliteter 352.000 kr.
Etablering af konferencelokale 325.000 kr.
Teknikerhonorar 328.000 kr.
I alt 2.895.000 kr.
Hertil kommer skønnet beløb til justeret tilslutning til
telefon og edb 100.000 kr.
I alt 2.995.000 kr.
Kassemæssig dækning for 1.995.000 kr. kan anvises af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens budget for år 2000, post 7.5.1., administrationslokaler og for 1.000.000 kr. af et opsparet overskud på Uddannelsescentrets kantinedrift, idet Uddannelsescentret driver kantinen som en selvstændig momsregistreret virksomhed.
Arbejdets udførelse
Arbejdet forventes iværksat november 2000 med afslutning medio februar 2001.
HØRING
Ingen
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen
BILAG
Ingen
Grethe Munk
/
Sven Bjerre