Forespørgsel til borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
Forespørgsel til borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
Borgerrepræsentationen
DAGSORDEN
for Ordinært møde torsdag den 2. juni 2005
BR 342/05
Forespørgsel til borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
Forespørgsel
til borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
(Stillet af Pia Allerslev, Leslie Arentoft, Martin Geertsen, Jesper Schou Hansen, Lise Helweg, Wallait Khan, Søren Pind, Heidi Wang og Annette Engell (alle V)):
Borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsområdet bedes redegøre for de kaotiske tilstande, der hersker på lokalcentrene. Der er således problemer med at komme igennem til socialrådgiverne, og det er ikke muligt at give den service, som borgerne har krav på.
INDSTILLING
Forespørgsel til borgmesteren for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen
(Stillet af Pia Allerslev,
Leslie Arentoft, Martin Geertsen, Jesper Schou Hansen, Lise Helweg, Wallait
Khan, Søren Pind, Heidi Wang og Annette Engell (alle V)):
Borgmesteren for Familie-
og Arbejdsmarkedsområdet bedes redegøre for de kaotiske tilstande, der hersker
på lokalcentrene. Der er således problemer med at komme igennem til
socialrådgiverne, og det er ikke muligt at give den service, som borgerne har
krav på.
Motivering:
Af pressen - blandt andet Københavns Radio - er det fremgået, at Københavns Kommune svigter sociale klienter. Radioen refererer, at københavnske socialrådgivere ringes ned. På flere lokalcentre i Københavns Kommune er det kun hvert tredje opkald, der når igennem. Socialrådgiverne har opgivet at besvare de fleste telefoner, fordi de har så mange opgaver, at de ikke ka n følge med. Det betyder, at de sociale klienter ikke får den hjælp, de har brug for.
Ifølge Dansk Socialrådgiverforening i Hovedstadsområdet erkender man, at socialrådgiverne bryder reglerne for, hvor hurtigt klienterne skal have hjælp.
Socialrådgiverne bekræfter således, at tidsfristerne ikke holdes.
Det fremgår også, at de københavnske socialrådgivere har fået nok af rødglødende telefoner, voksende sagsbunker på skrivebordet og utålmodige klienter. Stress, sygemeldinger og psykiske sammenbrud.
Når den fraskilte, den akut boligsøgende eller den arbejdsløse endelig er kommet igennem på telefon går der længe inden første samtale er i kalenderen. Når kommunen giver grønt lys for at give støtte til et indskud, er lejligheden allerede væk og ansøgningen om førtidspension får lov at samle støv på et skrivebord i måneder - altså sammen i følge socialrådgivernes gengivelse i medierne.
At det står galt til bekræfter Københavns Kommunes ombudsmand, Borgerrådgiver Johan Busse. Han kalder det i pressen et højt tal, når en tredjedel af de henvendelser Borgerrådgiveren får fra borgerne er klager over sagsbehandlingstiden på socialkontorerne.