Mødedato: 01.12.2011, kl. 17:30
Mødested: Borgerrepræsentationens mødesal

Endelig vedtagelse af lokalplan "Kirkebjerg Skole"

Se alle bilag

Efter den offentlige høringsperiode skal Borgerrepræsentationen vedtage lokalplan ”Kirkebjerg Skole” endeligt.

Indstilling og beslutning

Indstilling om,

1.      at lokalplan ”Kirkebjerg Skole” vedtages endeligt med ændringer om, at mindst 50 procent af cykelparkeringen skal være overdækket.

Det bemærkes, at der ingen bemærkninger er til det planmæssige aspekt af sagen idet det forudsættes, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.

(Teknik- og Miljøudvalget)

Problemstilling

København vokser med 1.000 nye indbyggere om måneden, heraf ca. 100 børn. Det skaber behov for øget skolekapacitet. På den baggrund vedtog Borgerrepræsentationen den 26. maj 2011 forslag til lokalplan (2011-45378) om udvidelse af Kirkebjerg Skole med henblik på offentliggørelse. Forslaget vedlægges som bilag 1.

Forslaget til lokalplan har været fremlagt til offentlig høring fra den 14. juni til den 15. september 2011. Der har været afholdt et offentligt orienteringsmøde den 24. august 2011. Referat og evaluering af mødet er vedlagt som henholdsvis bilag 2 og bilag 3. Som bilag 4 vedlægges resultatet af borgerdialogforløbet. I forbindelse med den offentlige høring er der modtaget 25 henvendelser heraf 2 fra offentlige myndigheder.

Løsning

Lokalplanen skal muliggøre udvidelse af Kirkebjerg Skole i Vanløse fra 3 til 5 spor samt udvidelse af skolefritidsordningerne på skolen ved etablering af 200 nye KKFO/Fritidshjemspladser. Udvidelsen af skolen er på godt 6.000 m2 etageareal. Den samlede bebyggelse vil få en bebyggelsesprocent på knap 60 og friarealprocenten godt 70. De højeste dele af bebyggelsen vil være 17 meter, hvilket svarer til højden på den eksisterende aulabygning. Der muliggøres offentlig tilgængelighed til skolens friarealer udenfor skolens åbningstid og der fastlægges en offentlig tilgængelig stiforbindelse på tværs i området. Der indrettes p-pladser på skolens areal for skolens personale. Den del af bilparkeringen fra skolens personale, der i dag foregår på de omkringliggende veje, vil flytte til skolens p-plads – og dermed aflaste de omkringliggende veje.

Der etableres ”kys og kør”-pladser udenfor lokalplanområdet. Det indgår i ”Sikker Skolevej”-projektet for Kirkebjerg Skole.

Lokalplanområdet er i lokalplanen udpeget til lavenergiområde, som byudviklingsområder er det i Kommuneplan 2009.

 

På orienteringsmødet blev der i det væsentligste berørt emner om trafik og parkering, støjgener, skoledistrikter/skoleudvidelser hhv. skolelukninger samt miljøvurdering af lokalplanen. Som bilag 4 vedlægges resultat af borgerdialogforløbet.

Modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode

De modtagne henvendelser i den offentlige høringsperiode fremlægges som bilag A. Som bilag 5 vedlægges en liste over henvendelserne og i bilag 6 er henvendelserne refereret og sammenfattet i temaer med forvaltningens bemærkninger. Borgernes hovedsynspunkter i henvendelserne er anført nedenfor.

Bemærkninger fra Vanløse Lokaludvalg

Bemærkninger fra Vanløse Lokaludvalg fremgår af bilag 6, henvendelse nr. 2. Lokaludvalget støtter udvidelsen af Kirkebjerg Skole, da denne skole kan bære udvidelsen. Der lægges vægt på samarbejdes med kommunen om ”Sikker Skolevej”-projektet, så en samlet plan for trafikhåndteringen er klar, når byggeriet er færdigt. Det bifaldes, at bygningshøjden begrænses til 17 meter. Lokaludvalget støtter, at der gøres bestræbelser på udvidede støjdæmpende foranstaltninger i området. Med hensyn til den planlagte offentligt tilgængelige sti bemærkes det, at området ikke vil være under opsyn udenfor skolens og fritidsordningens åbningstid.

A – Vedr. Trafik og parkering bemærkes i borgernes henvendelser:

At en skoleudvidelse kan øge de trafikale og parkeringsmæssige problemer, særligt i forbindelse med at forældre bringer og henter børn. At der kan komme en større trafikbelastning af de private fællesveje og at det i givet fald giver øget slid og stigende vedligeholdelsesudgifter for grundejerne. Parkeringsarealet kan give støj- og forureningsgener for nabobebyggelser og der foreslås etablering af støjhegn. Parkeringsarealet bør have permeabel overflade for regnvandsnedsivning.

B – Vedr. Omfang og placering af ny bebyggelse bemærkes i borgernes henvendelser:

Bygningen er ikke tilpasset områdets skala og materialevalget er fremmed for området. Bygningens højde/etageantal ønskes reduceret og tagterrasse udeladt så indblik i nabohaver og støjgener fra skolen undgås. Der forslås alternative placeringer af skolebygning og parkeringsareal samt forslag til trafikløsninger.

C – Vedr. Støjgener fra skolens område bemærkes i borgernes henvendelser:

Skoleudvidelsen kan øge støjgener med det stigende antal børn på skolen og i fritidsordninger. Der foreslås etablering af støjværn.

D – Vedr. Miljøvurdering bemærkes i borgernes henvendelser:

At lokalplanforslaget bør miljøvurderes pga. trafikale og miljømæssige konsekvenser.

 

Forvaltningens svar på henvendelserne:

De modtagne henvendelser giver ikke forvaltningen anledning til at foreslå ændringer i forhold til det offentliggjorte planforslag ud over de nedenfor nævnte konsekvensændringer. Dette under hensyntagen til:

 

  • at projekt Sikre Skoleveje er i dialog med skolen om at foretage nødvendige tiltag for at øge sikkerhed og tryghed for skolebørnene. De første projekter forventes gennemført i efteråret 2011 mens de sidste forventes udført i efteråret 2012.
  • at udbygningen samlet set ikke forventes at medføre så væsentlige ændringer af trafik- og parkeringssituationen, at det giver anledning til overtagelse af veje til offentlig vej eller andre fysiske tiltag ud over hvad der ligger i ”Sikker Skolevej”-projektet og at forvaltningen i øvrigt vil følge udviklingen,
  • at lokalplanen i øvrigt ikke regulerer ejerskab til vejene samt at skolen bidrager til drift og vedligeholdelse af de private fællesveje,
  • at afstanden til nabohaver i forhold til de nye bygningsdele samt tagterrasse er så stor, at indbliks- og skyggegener ikke vurderes væsentlige,
  • at vandnedsivning fra parkeringsareal ikke er muligt i henhold til miljøkrav. Lokalplanen fastlægger, at flade tage så vidt muligt skal begrønnes. Projektet for nybyggeriet er skitseret med begrønnet tagflade på det ene taghus og solceller på taget af de 3 øvrige taghuse.
  • at højde på bygning er svarende til eksisterende bygningshøjder,
  • at facadematerialerne stål, træ og glas opfylder ønsket om, at bygningen gives et nutidigt arkitektonisk udtryk,
  • at kommunen ikke ejer de ejendomme, der alternativt foreslås til skole eller parkering. Forvaltningen vurderer at matriklen er så stor, at den giver plads til udbygningen og der stadig er store friarealer.
  • at de omhandlede støjgener fra skolen ikke reguleres i en lokalplan, men nærmere vurderes i forbindelse med byggesagsbehandling. Forvaltningen forventer ikke, at støjgenerne vil øges væsentligt med skoleudvidelsen.
  • at planen ikke er miljøvurderet, fordi de muliggjorte ændringer er inden for kommuneplanens rammer, ikke medfører så væsentlige ændringer af det fysiske miljø og i øvrigt er tilpasset områdets karakter.

Forslag til ændringer

Der foreslås en konsekvensrettelse i forhold til krav i Kommuneplan 2009 om overdækning af cykelparkering. Forvaltningen foreslår, at bestemmelsen i § 7, stk. 3, ændres i forhold til det offentliggjorte forslag således:

  • I bestemmelsen om ubebyggede arealer og parkering tilføjes, at mindst 50 procent af cykelparkeringen skal være overdækket.

Ændringen har været sendt i supplerende høring i forhold til Kommuneplan 2009. Høringsbrevet er vedlagt som bilag 7.

 

Herudover foretages en redaktionel ændring med baggrund i planloven med henblik på at opnå overensstemmelse mellem lokalplantegning og bestemmelsen om ubebyggede arealer § 7, stk. 1. pkt. b således at teksten efter 2. punktum ”Der fastlægges en strukturerende beplantning i form af en række træer øst for …” erstattes af ”Der fastlægges en strukturerende beplantning i form af en række træer vest for …”.

 

Tilgængelighedsvurdering

Tilgængelighedsvurdering vedlægges som bilag 8. Det fremgår heraf, at der intet er til hinder for, at der ved nybyggeri kan sikres tilgængelighed for alle.

Økonomi

Der er ingen økonomiske konsekvenser forbundet med indstillingen om endelig vedtagelse af lokalplanen.

Videre proces

Når Borgerrepræsentationen har vedtaget lokalplanen, bekendtgør forvaltningen denne i henhold til reglerne i planloven.

  

          Hjalte Aaberg                                                   

                                                                                                 /Simon Kjær Hansen

Oversigt over politisk behandling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

1.      at lokalplan ”Kirkebjerg Skole” vedtages endeligt med ændringer om, at mindst 50 procent af cykelparkeringen skal være overdækket.


Teknik- og Miljøudvalgets beslutning i mødet den 24. oktober 2011

Indstillingen blev anbefalet.

Økonomiforvaltningen indstiller over for Økonomiudvalget, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

 

Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til det planmæssige aspekt af sagen. Endvidere forudsættes det, at eventuelle merudgifter som følge af sagen afholdes inden for Teknik- og Miljøudvalgets budgetramme.


Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 22. november 2011

Indstillingen blev anbefalet.

Beslutning

Borgerrepræsentationens beslutning i mødet den 1. december 2011

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.
Til top