Minibusser til daginstitutioner
Minibusser til daginstitutioner
Borgerrepræsentationen
DAGSORDEN
for Ordinært møde torsdag den 1. marts 2001
BR 90/01
Minibusser til daginstitutioner
Køb af minibusser til daginstitutioner
INDSTILLING
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
at der søges en kapitalbevilling på 2.833.500 til indkøb af 10 minibusser i 2001.
Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 10. januar 2001
Indstillingen blev tiltrådt
Hellen Hedemann (F) ønskede følgende protokolleret:
"Under henvisning til, at forældre og institutioner finder idéen god, tilslutter SF sig denne indstilling som en nødordning."
Marie Jeppesen (Ø) ønskede følgende protokolleret:
"I erkendelse af, at det er så svært at fremskaffe byggegrunde og andre udbygningsmuligheder på daginstitutionsområdet tilslutter Enhedslisten sig indstillingen. Dertil kommer, at både personale, forældre og børn udtrykker glæde og tilfredshed med sådanne ordninger."
Winnie Larsen-Jensen (A), Hanne Nielsen (A) , Marie Jeppesen (Ø), Hellen Hedemann (F), Karin Storgaard (O), Birthe Nødgaard (O), og Aage H. Pedersen (O) ønskede følgende protokolleret:
"Udvalget foreslår, at der så vidt muligt indtænkes servicejobs i busordningen."
Økonomiforvaltningens indstilling
Økonomiforvaltningen indstiller,
at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:
"Økonomiudvalget har ingen indvendinger mod, at nærværende forslag søges gennemført, idet det forudsættes at alle driftsudgifter forbundet med forslaget afholdes inden for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets budget for 2001 " .
Økonomiudvalgets beslutning den 30. januar 2001
Anbefalet, idet alle bemærkninger fra behandlingen i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget blev fastholdt.
RESUME
Minibusser bruges allerede i dag til at udjævne sæsonudsving i ventelisterne. Det foregår på den måde, at institutionerne skal merindskrive 6 børn i de 4 måneder om året, hvor det er svært at skaffe institutionspladser. Resten af året har institutionen den hidtidige normering, og får samtidig ret til at råde over bussen. Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har i efteråret 2000 bedt de lokale centre, hvor der mangler pladser, undersøge, om nogle af institutionerne beliggende i deres bydel er interesseret i at få tilknyttet en minibus. 18 institutioner har meldt positivt tilbage. På den baggrund ønsker Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen at købe 10 minibusser for anlægsmidler i 2001.
SAGSBESKRIVELSE
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har spurgt de lokale centre, som har lange ventelister eller ikke har egnede udbygningsmuligheder, om nogle af institutionerne i deres bydel er interesseret i at få tilknyttet en minibus. Der er kommet positive tilbagemeldinger om, at 18 institutioner er interesseret i en bus. Indkøb af 10 minibusser giver mulighed for 60 flere pladser i perioden marts – juni (perioden overvejes rykket til februar-maj) i år 2001 og frem.
Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen købte de første 7 minibusser i 1998. Det er en hurtig og billig måde at etablere nogle meget fleksible pladser i forårsmånederne. Samtidig er det en ordning, som institutionerne er meget glade for ifølge evaluering af minibusserne fra 1999.
Ordningen fungerer på den måde, at de institutioner, som får tilknyttet en minibus, skal merindskrive 6 børn i perioden 1. marts til 30. juni. Det svarer til det ekstra antal pladser, der etableres i institutionen ved at tilknytte en minibus. Institutionen skal kunne råde over minibussen et helt år men kun merindskrive børn i 4 måneder.
Minibusserne fordeles for ét år ad gangen. Ansvaret for den overordnede fordeling på bydelsniveau foretages centralt. Den konkrete vurdering af hvilke institutioner, der skal have en minibus skal foretages lokalt, ligesom driftsansvaret for minibusserne også placeres her.
Busserne ejes af Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Det gør det muligt fra centralt hold at flytte busserne til en anden bydel, hvis der er behov for dette.
ØKONOMI
Udgifterne til indkøb af 10 busser andrager 2,833.500 kr. svarende til 283.350 kr. pr. bus.
Kassemæssig dækning for udgiften i 2001 på 2,833.500 kr. kan anvises på Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens budget for 2001, post 5.14.3. afsatte rådighedsbeløb
De institutioner, som får tilknyttet en minibus, vil få driftsbudget som følgende:
- Personalebudget opskrives med 101.993 kr. (2000-priser) for de 4 måneder, inkl. vikardækning. Institutionen kan frit disponere over denne budgetopskrivning.
- 400 kr. til diesel pr. uge i de 4 måneder. Udgiften til diesel resten af året afholdes af institutionen.
- Øvrige udgifter til drift af bussen afholdes af institutionen. Der er 1 års garanti på busserne. 2. år bussen er i brug får institutionen tildelt 10.000 kr. til drift og evt. reparation af bussen.
Samlede driftsudgifter pr. år for 10 busser: (svarende til 2 helårspladser)
Personalebudget |
Benzin |
Busdrift |
I alt |
|
1. år – (garantiperiode) |
1.019.930 |
64.000 |
1.083.930 |
|
2. år og fremover |
1.019.930 |
64.000 |
100.000 |
1.183.930 |
ANDRE KONSEKVENSER
Ingen
HØRING
Institutionerne er gennem det lokale center i september og oktober måned blevet bedt om at tilkendegive, hvorvidt de er interesseret i en minibus eller ej.
BILAG
- Oversigt over hvilke institutioner som er interesseret i at få tilknyttet en minibus.
Grethe Munk
/
Sven Bjerre