Høring - Skybrudsprojekter.
Det indstilles,
1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter høringsmaterialet
2. Bispebjerg Lokaludvalg godkender udkast til høringssvar og giver mandat til at formandskabet kan sende det endelige høringssvar.
Høringsfrist den 6. september.Problemstilling
Udkastet til skybrudsprojektpakke 2020 er sendt i høring frem til den 6. september 2019 hos lokaludvalgene i Københavns Kommune. Projektpakke 2020 forventes behandlet af Teknik- og Miljøudvalget i november 2019 og derefter af Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.
Udkastet til projektpakken indeholder fem projekter – heraf 2 projekter i Bispebjerg bydel – begge projekter der omkranser Bispebjerg Hospital.
(Kort beskrivelse af projekter er vedlagt indkaldelsen).
Løsning
Sagen har været drøftet på møde i Bymiljøudvalget den 15. august – nærmere orientering følger på lokaludvalgsmødet.
Lokaludvalget drøfter og godkender forslag til høringssvar og formandskabet får mandat til at sende det endelige høringssvar.
Økonomi
Ingen økonomi forbundet med indstilling.
Forslag til høringssvar:
Bispebjerg Lokaludvalg takker for muligheden for at kommentere på denne skybrudspakke. Høringssvaret har været drøftet på bymiljøudvalgsmøde samt lokaludvalgsmøde. Herudover har materialet været sendt til parter, som vi tænker kunne have en interesse heri, såsom Grundtvigskirken, Bispebjerg Hospital, FAKTI, skolehaver og Agendaforening.
BIR 7.8 Tuborgvej: der planlægges et forsinkelsesbassin på Jensen Klints Plads. Grundtvigskirken har tilkendegivet, at de ingen indvendinger har.
Forsinkelsesbassinet tænkes placeret på en græsplæne. Ingen af de store træer vil blive berørt, men en række birketræer står i kanten. Sigtelinjen til kirken bliver heller ikke berørt af en sø. Det blev kort drøftet hvorvidt det kunne være aktuelt med en permanent sø, men da området - i godt vejr- bliver flittigt besøgt, så vil det være en forringelse med permanent vandspejl.
Lokaludvalget har således ingen indvendinger imod denne skybrudsløsning.
Det blev drøftet hvordan den hævede kantsten placeres langs hospitalet. Vil den hævede kantsten være mellem kørebane og cykelsti eller mellem cykelsti og fortov? Herudover er det vigtigt at have fokus på handicaptilgængelighed med opkørsler når kantsten hæves.
BIR 7.5 Bispebjerg Bakke: Bispebjerg Bakke er netop blevet renoveret som led i ombygningen af hospitalet. Selv om en hævet kantsten er en mindre ændring, så ærgrer det Lokaludvalget, at sådanne byggearbejder ikke kan koordineres bedre. Bispebjerg Bakke rummer mange foreninger og institutioner som bruges flittigt, derfor er det vigtigt, at de forhøjede kantsten også forsynes med opkørsler, så tilgængeligheden er i top. Lokaludvalget bemærker, at den forhøjede kantsten er markeret på det meste af Bispebjerg Bakke, dog ikke ud for hovedindgangen til hospitalet, hvilket vi mener må være en fejl. Vandet bør ledes fra vejen til Lersøparken via to indgange: den ene som markeret med blå pil på kortet, samt en langs cykel/gåstien i venstre side af kortet over parken.
Lokaludvalget er særligt optaget af, hvordan vandet håndteres videre frem i parken til søen som skal ligge nederst i parken. Håndteringen bør gøres så det skaber merværdi og herlighedsværdi i parken.
Lokaludvalget er også optaget af, hvordan vandet håndteres på hospitalets område. Hospitalet ligger midt mellem de to nærværende skybrudsprojekter, og er derfor afgørende for sammenhængen i projektet.
Med venlig hilsen
Beslutning
Lokaludvalgets beslutning:
Ad 1: Sagen blev drøftet
Ad 2: Indstillingen blev godkendt