Mødedato: 29.08.2019, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

Høring – Kultur- og Fritidspolitik 2020 - 2023

 

Det indstilles,

  1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter høringsmaterialet.
  2. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter forslaget til høringssvar og giver formandskabet mandat til at sende det endelige høringssvar
Høringsfrist den 1. september.

Baggrund

Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) har udarbejdet et udkast til ”Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023”, og Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) har besluttet at sende politikken i høring hos relevante interessenter, herunder lokaludvalgene.

Udkastet til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 indeholder en indledning og to niveauer: En vision, som sætter retningen for udviklingen og temaer, der særligt er i fokus de kommende år.

Der er fem temaer:

  1. Fællesskaber og synergier: understøtte fællesskaber i kultur- og fritidslivet, muligheder for at københavnerne kan præge deres by, samarbejder på tværs af det offentlige og private.
  2. Faciliteter: integrerede og samlokaliserede faciliteter, robuste og fleksible faciliteter, effektiv udnyttelse af eksisterende faciliteter, være på forkant med tendenser, herunder i højere grad bringe naturen og havnens potentiale i spil til kultur- og fritidstilbud.
  3. Idræt og bevægelse: fastholde og motivere københavnerne, mangfoldigt udbud af forenings- og fritidstilbud, medansvar i foreningslivet, tiltrække store begivenheder, fokus på eliteidrætten.
  4. Børn: indsats for at børn møder kulturlivet i løbet af deres barndom, rekrutteringsindsats, fokus på frafald i teenageårene her særligt teenagepiger.
  5. Kultur: plads til at alle har mulighed for at indgå i kulturelle og kreative fællesskaber, understøtte kulturinstitutionerne, kunsten og kulturen tættere på københavnerne.

Link til Københavns Kommunes hjemmeside og høringsmaterialet:

På siden ”Bliv hørt” kan du finde høringsmaterialet:

https://blivhoert.kk.dk/

Løsning

Sagen har været drøftet på møde i Bylivsudvalget den 13. august – nærmere orientering følger på lokaludvalgsmødet.

Lokaludvalget drøfter og godkender forslag til høringssvar og formandskabet får mandat til at sende det endelige høringssvar.

Videre proces

Sekretariatet indsender høringssvaret til KFF inden fristen den 1. september 2019.

På baggrund af høringssvarene og dialogen med interessenterne forelægges en revideret udgave af politikken for KFU vinteren 2019.

Økonomi

Ingen økonomi forbundet med indstillingen.

Bilag

Høringsmaterialet ligger på hjemmesiden ”Bliv hørt”

Link: https://blivhoert.kk.dk/

Forslag til høringssvar:

Tak for at inddrage os jeres arbejde med at udvikle kommunens politik. Der er mange positive visioner om at udvikle byen med københavnerne.

Og vi er enige i at det er vigtigt at bevæge sig indendørs og udendørs men vi savner at der skabes flere faciliteter til vinterhalvåret.

Antallet af københavnere stiger år for år – men medlemstilskuddet for de foreningsaktive følger ikke de stadigt flere aktive københavnere, og det betyder at der bliver færre midler til at understøtte foreningslivet pr. medlem. Derfor mener vi, at der bør ske en regulering af puljen så den følger befolkningstilvæksten i København.

Vi har i mange år peget på at det er vigtigt at skabe mødesteder og kvaliteter i byrummet i Ryparken-Lundehus – eksempelvis med en biblioteks-satellit i sammenhæng med et kultur- og medborgerhus i området.

Endelig vil vi gerne gøre opmærksom på, at vilkårene for at børn med dårligt økonomisk stillede forældre bliver forbedret. For eksempel ved at udvide den eksisterende kontingentstøtteordning og ved at udbrede kendskabet til den.

Venlig hilsen

 

 

 

 

 

Beslutning

Lokaludvalgets beslutning:

Ad 1: Sagen blev drøftet

Ad 2: Indstillingen blev godkendt

Det endelige høringssvar er vedhæftet protokollen som bilag.

Det afsendte høringssvar:

”Tak for at inddrage Lokaludvalget i udarbejdelsen af kommunens Kultur-og Fritidspolitik Udkastet til politikken er drøftet i Bylivsudvalget og Lokaludvalget, hvilket har ført til følgende bemærkninger:

* Det er vigtigt at skabe muligheder for, at københavnerne har let adgang til bevægelse. Her savner lokaludvalget flere faciliteter til anvendelse i vinterhalvåret.

*Antallet af københavnere stiger år for år, men medlemstilskuddet til de foreningsaktive følger ikke de stadigt flere aktive københavnere. Det betyder, at der bliver færre midler til at understøtte foreningslivet pr. medlem. Derfor mener lokaludvalget, at der bør ske en regulering af puljen, så den følger befolkningstilvæksten i København.

*Det er nævnt i udkastet til politikken, at der skal være mulighed for at kunst og kultur kan udfoldes i byrummet og i det hele taget tæt på borgerne. Derfor vil Lokaludvalget gøre opmærksom på, at der mangler byrum og mødesteder i Ryparken-Lundehus. Af muligheder kan peges på etablering af en bibliotekssatellit i sammenhæng med et kultur-og medborgerhus i området og etablering af Lundehus-torvet.

*Bispebjerg er en bydel med mange økonomisk dårligt stillede familier. Lokaludvalget vil derfor gøre opmærksom på vigtigheden af, at vilkårene for børn med økonomisk dårligt stillede forældre forbedres. Det kan ske ved at udvide den eksisterende kontingents-støtteordning og ved at udbrede kendskabet til denne ordning.

Med venlig hilsen

Trine Schaltz

Næstformand for Bispebjerg Lokaludvalg”


Til top