Mødedato: 27.10.2016, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

Blomstrende By

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg indstiller;

  1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter og beslutte om Lokaludvalget vil være med i det fælles projekt Blomstrende By og være med i den fælles henvendelse til Borgmester

  2. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter hvordan at den ”Blomstrende By” kan indgå i Lokaludvalgets miljøarbejde fremover

  3. at Bispebjerg Lokaludvalg beslutter at være positivt indstillede overfor at bidrage med puljemidler til den lokale afvikling af Blomstrende By og events i forbindelse hermed

 

Problemstilling

Blomstrende by er startet på Vesterbro og har i de forgangende år været et samarbejde mellem områdefornyelsen, Børne- og Ungdomsforvaltningen v. Natur- og Miljøværkstedet Træstubben og Vesterbro Lokaludvalg.

Hvert forår inviteres lokale beboere og institutioner til at adoptere et gadebed, som beplantes og passes henover sommeren. Projektet har udviklet sig gennem fire år og er nu forankret bredt blandt beboere og institutioner på Vesterbro. I 2016 er 63 ud af 70 bede ”adopteret”. Hjemmesiden www.blomstrendeby.dk gør det nemt at booke et bed og sparer samtidig timer til koordineringen.

Blomstrende By er en succes, der synligt forandrer bybilledet og som samtidig engagerer og inddrager mange borgere. Blomstrende By spiller ind i en række af tidens trends som urban gardening, samskabelse osv. og har derfor potentialet til at synliggøre Lokaludvalgene og sætte fokus på en af lokaludvalgets styrker, nemlig kontakten til det lokale og borgernes engagement og lyst til at bidrage til udviklingen af deres by.

Løsning

Der er en række bydele/lokaludvalg, der har henvendt sig til Vesterbro Lokaludvalgs miljømedarbejdere med henblik på, at de også gerne vil være en del af Blomstrende By og etablere det samme eller et lignende koncept i deres bydele.

Det kræver medarbejderressourcer, hvis Blomstrende By skal vokse og udbredes til Bispebjerg bydel og til resten af København. Dels skal det digitale kort udvides og tilpasses og dels kræver det en del koordination og samarbejde internt i Teknik- og Miljøforvaltningen, således at de forskellige enheder integreres i projektet og spiller med og understøtter det i forbindelse med den øvrige grønne indsats i København.

Det foreslås derfor, at der træffes beslutning om, hvorvidt Bispebjerg Lokaludvalg vil være med i projektet og med i den fælles henvendelse til Teknik- og Miljøborgmesteren, som beskrevet i det vedlagte brev fra Vesterbro Lokaludvalg og udkast til henvendelse til Teknik- og Miljøborgmesteren.

Det foreslås også, at Bispebjerg Lokaludvalg beslutter at stille sig positivt overfor at indgå i afviklingen og finansieringen af lokale events i forbindelse med projektet.

Økonomi

Med denne indstilling træffer Lokaludvalget ikke beslutning om at afsætte et bestemt beløb til projektet i 2017, men beslutter at se velvilligt på det, når der bliver lagt en indstilling op primo 2017.

Videre proces

Såfremt indstillingen vedtages, vil der blive sendt en fælles henvendelse til Teknik- og Miljøborgmesteren fra de interesserede bydele, og såfremt han bakker op om projektet vil Teknik- og Miljøforvaltningen efterfølgende kunne sende en ansøgning til udviklingspuljen i Friluftsrådet.

Bilag

Forslag til henvendelse til Borgmester Morten Kabell vedlagt indkaldelsen.

 

 

Beslutning

Ad 1 – 2 og 3: Lokaludvalget var positiv overfor en deltagelse i projektet og eventuelt i samarbejde med områdefornyelserne.

Lokaludvalget var dog ikke indstillet på, at der på forhånd gives tilsagn om, at der skal bindes medarbejderresurser til projektet. Lokaludvalget kan derfor ikke tilslutte sig henvendelsen til Teknik- og Miljøforvaltningen i den nuværende form.

Formanden vil rejse problemstillingen på næste møde i formandskredsen.
Til top