Mødedato: 27.01.2022, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

Høring om skybrudsprojekt Lundehusparken

 

Det indstilles;

1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter høringsmaterialet og forslag til høringssvar

2. at Bispebjerg Lokaludvalg giver formandskabet bemyndigelse til at færdiggøre høringssvaret

 

Baggrund

Skybrudsprojekt Lundehusparken er udpeget i Københavns Kommunes Skybrudsplan og er dermed en brik i den samlede implementering af skybrudsplanen frem mod 2035, som skal sikre at København i fremtiden kan håndtere den stigende nedbørsmængde samt oftere og kraftigere skybrud. Skybrudsprojektet Lundehusparken er en del af skybrudsgrenen Lersøparken, som ligger i bydelen Bispebjerg.

Projektets område består af Lundehusparken samt Lersø Parkallé fra Tuborgvej til Mårumvej og en del af Bredelandsvej. 

Området bliver brugt en del af skolens elever både i undervisning og frikvarterer. De har bl.a. et undervisningsforløb, som de kalder ”Natur og Udeliv og Byrumslab. Kunstgræsbanen bliver brugt flittigt af 6 forskellige fodboldklubber. Herudover bruges parken særligt af hundeluftere.

I skybrudsprojektet skal der etableres et forsinkelsesbassin på 3.100 - 3.750 m2 vand fordelt på 3 bassiner. Forslaget ligger op til at afkobling af regnvand fra skolens matrikel fører til parkens bassin 2, og regnvand fra Lersø Parkallé føres til bassin 1. I bassin 1 er der membran i bunden, så vandet ikke kan nedsives, men via ledninger kan det føres til faskiner under de øvrige bassiner.

På Bredelandsvej løber vandet ned af vejen og stoppes af et vejbump, hvorfra vandet dirigeres ind i parken. Der er 3 forslag til hvordan vandet krydser ind i parken.

Løsning 1: Terrænløsning

Løsning 2: Kanal under fortov samt ledning 

Løsning 3: Ledningsløsning med skybrudsriste

Projektet for Lundehusparken tager udgangspunkt i regnvandshåndtering, men arbejder samtidigt ambitiøst med at skabe merværdi og byrumskvalitet men uden at have et byrumstilkøb. Det vil sige, at projektet alene løses via HOFOR midler, og der dermed ikke er midler til parkforskønnelse.

Indenfor rammen af HOFOR midler ønskes at vandhåndteringen i Lundehusparken etableres som et forløb, der binder parken sammen og sikrer højst mulig naturværdi. Forløbet skal tilbyde nye rum til bevægelse, læring, ophold og aktivitet – tilrettelagt såvel som spontant brug. 

Lundehusparken får en færdig naturramme, hvor mulighederne for både idrætsaktiviteter, rekreativt ophold, berigende (by)naturoplevelser og læringsaktiviteter løftes i ét samlet greb nu og her. Samtidigt er det en løsning, der rummer en vis fleksibilitet: Nye programmer kan let lægges ind ved en senere lejlighed, når behov opstår og finansiering opnås.

Der foreslås etableret en grussti igennem parken, som vil forbinde Lundehusskolen/Lersø Parkallé med Bredelandsvej. Herudover vil der være trampestier eller slåede stier i bevoksningen. Der er kun begrænsede midler til beplantning inden for takstfinancieringen, og beplantningsdesignet baseres derfor på et enkelt design, der holder sig indenfor de økonomiske og driftsmæssige rammer, som ordningen giver. Beplantningsdesignet i Lundehusparken tager udgangspunkt i de eksisterende “vilde” kanter, og trækker denne frodige karakter med længere ind i parkens rum. 

Borgerinddragelse

Der har gennem de sidste 10 måneder været nedsat en ad hoc gruppe bestående af skolelederen samt repræsentanter fra Lokaludvalget som repræsenterer lokale boligforeninger og spejdergrupper. Gruppens medlemmer har sikret sig at spørge AAB bestyrelserne om input, herunder afdeling 32, 34, 36 og 37. Fodboldforeninger og Ultimate er blevet spurgt om input til høringssvaret.

Bilag

Bilag 3. Projektmateriale fra SLA og Niras

Løsning

1. Bispebjerg Lokaludvalg drøfter høringssvaret

2. Bispebjerg Lokaludvalg giver formandskabet bemyndigelse til færdiggørelse af høringssvaret

 

 

Beslutning

 

Ad 1. Lokaludvalget drøftede høringsmaterialet.

Ad 2. Lokaludvalget gav formandskabet bemyndigelse til at færdiggøre høringsvaret. 

Til top