Mødedato: 23.03.2017, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

Tryghed

 

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg indstiller,

  1. at Bispebjerg Lokaludvalg får en orientering om det igangværende arbejde i ”Tryghedspartnerskabet”
  2. at Bispebjerg Lokaludvalg i samarbejde med Tryghedspartnerskaber anmoder om en status på de i gangsatte tryghedsløft.

Problemstilling

Ad 1:

Som lokaludvalget tidligere er blevet orienteret om, er tryghed en prioriteret indsats i Områdefornyelsen Nordvest – og i relation til dette arbejde er der etableret et ”tryghedspartnerskab”.

Tryghedspartnerskabet i Nordvest bygger på grundideen om, at man bedst fremmer tryghed i kvarteret ved at styrke den lokale dialog, samarbejde, netværk og det forebyggende arbejde. Men også ved at alle relevante myndigheder og aktører er til stede, og reagerer prompte, når der sker utryghedsskabende episoder i kvarteret. Der bygges på erfaringer fra partnerskaber i Tingbjerg og Urbanplanen. Som noget nyt er partnerskabet i Nordvest indarbejdet som en del af områdefornyelses organisering, så tryghedsfremmende aktiviteter går hånd i hånd med de fysiske indsatser i kvarteret.  

Tryghedspartnerskab Nordvest består af repræsentanter for beboernetværk, kommunale forvaltninger, Politi, SSP, boligsociale helhedsplaner Områdefornyelse Nordvest og Bispebjerg Lokaludvalg.

Det er en alsidig og helhedsorienteret indsats, med konkrete initiativer netværksarrangementer for beboerne, byrumsforbedringer og rådgivning. Som lokaludvalget er bekendt med fra puljeansøgningerne er der mange initiativer, der er målrettet unge, men der er ikke et samlet overblik over hvem der gør hvad – og hvad der virker. Så der arbejdes på en overordnet kortlægning og koordinering af de forskellige projekter/indsatser.

Til punktet er vedlagt et statusnotat hvor du kan læse mere om de aktuelle tiltag der arbejdes med.

Ad 2:

Som bekendt har lokaludvalget af to omgange indsendt ønsker til tryghedsløft, men det er ikke umiddelbart muligt, at få en status på disse tryghedsløft – hvilke indsatser er udført og hvad mangler at blive gennemført?

Derfor foreslås det, at lokaludvalget i første omgang gennem Tryghedspartnerskabet får en status på de tryghedsløft der ligger indenfor Områdefornyelse Nordvests område. Ligeledes om de gennemførte tryghedsløft har haft en positiv virkning eller om der bør iværksættes yderligere indsatser.

 

Der skal tilføjes at Områdefornyelse Nordvest har foretaget en systematisk gennemgang af samtlige ”gadelamper” i indenfor deres område. Her blev det konstateret, at der er en række fejl og mangler. Flere steder hvor gadebelysningen ikke virker – blandt andet omkring Tagensbo Skole. (Kort vedlagt indkaldelsen).

 

I 2013 igangsatte Københavns Kommune en omfattende udskiftning af gadebelysning i bydelen, den eksisterende belysning blev udskiftet med ”led belysning”. Dette arbejde blev påbegyndt netop i Bispebjerg. Det viste sig, at mange af de nye lamper er behæftet med fejl og denne gadebelysning er sat op flere steder i Bispebjerg Bydel. Kommunen har efterfølgende rejst krav mod leverandøren. Denne sag er endnu ikke afsluttet.

Bilag

Statusnotat på arbejdet med tryghed i Nordvest.

Kort over fejl og mangler i gadebelysningen i Nordvest.

Løsning

Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning.

At lokaludvalget i samarbejde med Tryghedspartnerskabet får en status på tryghedsløftene.

Økonomi

Ingen økonomi forbundet med indstillingen.

 

Beslutning

Ad 1 og 2: Orienteringen blev taget til efterretning og lokaludvalget anmoder om en status på de allerede vedtaget tryghedsløft.
Til top