Mødedato: 22.06.2015, kl. 19:00
Mødested: Biblioteket Rentemestervej

HØRING: KLIMATILPASNING - Omverdensinddragelse

300 skybrudsprojekter skal gennemføres de næste 20 år i København. Hvordan får vi inddraget borgerne og andre interessenter i dette arbejde. Hvem skal gøre det? Hvor me-get inddragelse skal der være? Det er noget af det lokaludvalget skal drøfte her.

Indstilling og beslutning

Formanden for Bispebjerg Lokaludvalg indstiller,
1. at Bispebjerg Lokaludvalg drøfter forslaget til strategi for omverdensinddragel-se på klimatilpasning
2. at Bispebjerg Lokaludvalg giver mandat til, at formandskabet kan sende lokal-udvalgets høringssvar.

Problemstilling

I efteråret 2015 skal Borgerrepræsentationen tage stilling til 300 skybrudsprojekter, der anlægges over forventeligt 20 år. Det er en af verdens største klimatilpasningsprojekter og rummer samtidig byrumsforbedringer i et stort omfang.

Klimatilpasningen af København vil de kommende mange år kræve en bred omverdensinddragelse. Lokaludvalgene er en vigtig samarbejdspartner, da deres lokalkendskab kan være med til at øge robustheden i de enkelte projekter samt den lokale forankring.

Det er afgørende, at der mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og byens lokaludvalg er en fælles forståelse for, hvordan omverdensinddragelsen bedst kan tilrettelægges med fokus på, hvad der kræves i forskellige typer af projekter.

Teknik- og Miljøforvaltningen har på baggrund af et møde i april 2015 med lokaludvalgenes sekretariater udarbejdet vedlagte udkast til en strategi.

Her er nogle spørgsmål, som kan anvendes ved lokaludvalgets behandling af sagen:

  1. Skal omfanget af lokaludvalgenes engagement i omverdensinddragelsen beskrives yderligere?
  2. Står det klart for borgerne og øvrige interessenter hvad der er projektpakker og hvad der er projekter? (Projekter vil typisk være en del af en årlig projektpakke på fx 15 projekter for alle oplande / lokaludvalg)
  3. Hvordan kan det bedst og mest klart meldes ud, hvad borgerne og øvrige interessenter kan have af indflydelse i de enkelte projekter og hvad der allerede er vedtaget?
  4. Står det klart hvad omverdensinddragelsen skal bruges til? (fx bidrage til at høje kvaliteten af projekterne)
  5. Årshjul: Skal det præciseres yderligere, hvornår på året TMF kontakter LU-sekretariaterne?

Eventuelle bemærkninger til strategien skal sendes til forvaltningen inden udgangen af august 2015.

Bymiljøudvalgets drøftelse:

Bymiljøudvalget behandlede forslaget til strategi på møde den 11. juni:

På mødet i Bymiljøudvalget var der som udgangspunkt tilfredshed med de muligheder som følger med at blive inddraget i dette arbejde. Det giver mulighed for indflydelse på udvikling af bydelen.

Bymiljøudvalget fandt dog, at strategien fra forvaltningen er meget løst, og kræver at blive mere specifikt ift. forventningsafstemning. Bymiljøudvalget ønsker, at den bliver mere specifik på: Følger der midler med til borgerinddragelsen? I hvilket omfang stiller forvaltningen faglige ressourcer til rådighed? Hvor omfattende forventes inddragelsen at blive?

Løsning

På baggrund af tilbagemeldingerne og lokaludvalgets drøftelser får formandskabet mandat til at udarbejde og sende et høringssvar til forvaltningen.

Bilag

Forslag til strategi er vedlagt indkaldelsen.

Økonomi

Ingen økonomi forbundet med indstillingen.

 

 

 

Beslutning

Ad 1og 2: Lokaludvalget drøftede forslaget til høringssvar, men et par få rettelser blev forslaget godkendt. Formandskabet fik mandat til, at sende det endelige høringssvar.
Til top